YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


TAYYİP ERDOĞAN'IN MERCEDES'İNİN AİRBAG'I PATLADI

Mercedes'te airbag skandalı

İstanbul Büşükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan'a ait 1999 model E 200 Mercedes'in 'airbag'i, araç seyir halindeyken ansızın patladı. Patlama, Mercedes-Benz firması açısından bir skandal olarak değerlendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı Mercedes marka otomobilin "airbag"inin bir kaza olmaksızın patlaması, 1 numaralı otomotiv firması olduğu ileri sürülen Mercedes için büyük bir skandal olarak değerlendirildi.

Erdoğan'ın 1999 model E 200 Mercedes marka otomobilin "airbag"inin araç İstanbul içinde seyir halindeyken ansızın patladığı belirlendi. Kaza anında sürücü ve yolcunun kazadan daha az etkilenmesini sağlamak için geliştirilen 'airbag'in durup dururken patlamasının, hem sürücü hem de araçta bulunan diğer yolcular açısından tehlikeli bir kusur olduğu bildirildi.

Patlamanın yol açabileceği tehlikeleri sorduğumuz Mercedes Benz yetkilileri, patlamayla birlikte yaşanabilecek tehlikeler konusunda bilgi vermekten kaçınırken, soruyu yönelttiğimiz diğer otomotivciler patlamanın sürücünün yanmasına ve panikten dolayı kaza yapılmasına neden olabileceğini söylediler. Mercedes-Benz yetkilileri, patlamadan sonra Erdoğan'ın Mercedes'inin bakıma alındığını ve 10 gün boyunca bakımda tutulacağını bildirdiler.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Mercedes Benz yetkilileri, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın aracındaki airbag sorunu incelemeye alınmış bulunmaktadır. Sorunun nedeninin araştırılması için aracın airbag elektronik beyni sökülerek Almanya'daki merkeze gönderildi" dediler.

Şoför yanabilirdi

Bu arada, Mercedes Benz yetkililerinin patlamanın neden olabileceği tehlikelerle ilgili herhangi bir açıklama yapmamaları ise dikkat çekti. Diğer otomotivcilerden aldığımız bilgilere göre, "airbag"in patlaması aracı kullanan şoförün yanmasına ve panikten dolayı kaza yapılmasına neden olabiliyor. Özellikle aracın hızlı seyrettiği durumlarda, airbag'in yersiz ve zamansız patlaması can kayıplarına yol açabiliyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...