YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Liderlere uzlaşma çağrısı

TOBB Başkanı Miras, "Siyasi bir belirsizlik çıkıp da hükümet bozulursa, bunun uygulanan programa da çok büyük yansıması olur, liderleri uyarıyorum" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras, Türkiye'deki bütün kesimlerin ekonomik programın ülke için iyi bir sonuç vermesini arzu ettiğini belirterek, "Bu konuda eğer siyasi bir belirsizlik çıkıp da hükümetler bozulursa, bunun uygulanmak istenen programa da çok büyük yansıması olacak diye düşünüyorum" dedi. Odalar Birliği'nde DİSK`in ayrılmasıyla sayıları 6'ya inen Sivil İnisiyatif'in temsilcileri, TOBB Başkanı Fuat Miras'ın başkanlığında biraraya geldi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan 6'lı İnisiyatif'in bu dönemki başkanı Fuat Miras, toplantıda Ekonomik ve Sosyal Konsey Yasa Taslağı, ulusal istihdam poltikalarının oluşturulması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarıları, Sivil İnisiyatif'in çalışma usul ve esasları, iş ahlakının geliştirilmesi ile zorunlu tasarruf uygulaması ve konut edindirme yardımı konularının ele alınarak görüşüleceğini bildirdi. 7'li inisiyatifin toplantılarına katılmama kararı alan DİSK'in tavrı ile ilgili bir soru üzerine TOBB Başkanı Fuat Miras, DİSK'in toplantılara katılmama konusunda ileri sürdüğü gerekçeyi sağlıklı bir mazeret olarak nitelendirmedi.

Gazetecilerin, 2000 yılında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde artışlara baz alınacak enflasyonun hangisi olacağı yönündeki bir soruya da TİSK Başkanı Refik Baydur şu cevabı verdi: "2000 yılından önce imzalanmış sözleşmelerde geriye gidişin doğru olmayacağına karar verdik. Ancak biz TİSK olarak 15 yıldır ücret artışlarında hedeflenen enflasyonun baz alınmasını ve enflasyon hedefinin aşılması halinde işçiye ek ücret verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...