YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Sanayici tatil istemiyor

HÜKÜMETİN sanayicilere, "Üretime yönelin" çağrısı yaptığı günlerde Kurban tatilini dokuz güne çıkarması sanayicileri isyan ettirdi. Sanayiciler karardan geri dönülmesini istediler.

Sanayiciler hükümetin 9 günlük bayram tatili kararına karşı çıkarak iptal edilmesini istediler. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına tepki gösteren Ankara Sanayi Odası yayınladığı deklarasyonda, şöyle denildi: "Ekonomimizi düzeltmeye, yıllardır kangren olan enflasyonu düşürmeye karar verdiğimiz ve pek çok bedel ödediğimiz bu günlerde, Kurban Bayramı vesilesi ile Hükümetimiz tarafından 9 günlük bir uzatmalı tatil daha icat edilmiştir. Biz özel sektör olarak bu yanlış kararı kınıyor, kendi işyerlerimizde yalnızca yasal tatilleri uygulayacağız. Bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesini bekliyoruz.``

İSO da karşı çıktı

İstanbul Sanayi Odası yöneticileri de Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına tepki gösterdi. İstanbul Sanayi Odası`nın meclis toplantısında konuyu üyelerin dikkatine getiren Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, Kavi, "Özel sektör uyabilir de, uymayabilir de`` dedi. Meclis Başkanı Ömer Dinçkök de, tatilin uzatılması kararını, "Devlet tatil yapmak istiyor, biz çalışmak, üretmek istiyoruz. Aramızdaki temel felsefe farkı bu" diye değerlendirdi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Liderlere uzlaşma çağrısı
TOBB Başkanı Miras, "Siyasi bir belirsizlik çıkıp da hükümet bozulursa, bunun uygulanan programa da çok büyük yansıması olur, liderleri uyarıyorum" dedi.
Bankaları özelleştirin
Cottarelli başkanlığındaki IMF heyeti, bankalar konusunda Dünya Bankası'nın görüşlerini savunuyor. IMF, kamu bankalarının en kısa sürede özelleştirilmesini istedi.
Üretici birliklere 19.5 trilyon gönderildi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, fındık, pamuk ve zeytin üreticisine ödenmek üzere, dün ilgili birliklere 19.5 trilyon lira kaynak gönderildiğini bildirdi. Tanrıkılu, 19.5 trilyon liranın 13.5 trilyon lirasının fındık üreticisine ödenmek üzere Fiskobirlik`e, 3 trilyon lirasının zeytin üreticileri için Marmarabirlik`e, 1 trilyon lirasının pamuk bedelleri için Çukobirlik`e gönderildiğini kaydetti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...