YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Başkanlar'ın 4.5 yıl hapsi isteniyor

Yaklaşık 11 saatlik sorgulama sonucu PKK'ya yardım ve yataklıktan tutuklanan belediye başkanları, 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Başkanların avukatlarının tutuklama kararına itiraz edecekleri belirtildi.

DİYARBAKIR- Diyarbakır DGM'de ifadeleri alınan ve "tutuklanma" talebiyle Yedek Hakimliğe sevkedilen 3 belediye başkanı tutuklandı. PKK'ya yardım ettikleri iddiasıyla 4 gün gözaltında tutulan ve önceki gün Diyarbakır DGM Başsavcılığı'nca ifadeleri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, Siirt Belediye Başkanı M. Selim Özalp ve Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaaslan, tutuklanma talebiyle Yedek Hakimliğe sevkedildi. Yedek Hakimlikçe ifadeleri alınan belediye başkanları Çelik, Özalp ve Karaaslan tutuklandı. HADEP'li 3 belediye başkanı, 2 ila 4.5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanacak. PKK ile bağlantıları olduğu iddiasıyla 19 Şubat'ta, DGM Başsavcılığı'nın talimatıyla kent merkezinde aracından indirilerek gözaltına alınan ve jandarma tarafından 4 günlük sorgulamanın ardından DGM Başsavcılığı'na sevk edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, Siirt Belediye Başkanı M. Selim Özalp, Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaaslan, yaklaşık 11 saat sorgulandı. Haklarında hazırlanan 9 klasörlük dava dosyasıyla birlikte DGM Başsavcılığı'na ve DGM Savcısı Sami Güngör tarafından 6 saatte ifadeleri alınarak tutuklanma talebiyle Yedek Hakimliğe sevk edilen belediye başkanları, PKK'ya yardım ve yataklık suçu olan TCK'nın 169. maddesi gereğince tutuklanarak, PKK suçlularının kaldığı Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Haklarında hazırlanacak iddianameden sonra Diyarbakır DGM'de yargılanacak belediye başkanları hakkında TCK'nın 169. maddesi gereğince 2 ila 4.5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılacağı bildirildi. Tutuklanan belediye başkanlarının avukatlarının, DGM Yedek Hakimliği'nin verdiği tutuklama kararına itiraz etmek amacıyla bir üst mahkemeye başvuracakları belirtildi.

10 GÖZALTI- Mersin'de HADEP'li belediye başkanlarının tutuklanmasını protesto eden 30 kişilik bir grup, olay yerine gelen polisleri taşa tuttu. Olayın ardından çevik kuvvet bölgede operasyon başlattı. Operasyon sonucu 10 şüpheli gözaltına alındı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...