YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


İrtica'ya 10'luk takip

'İrticacı' kamu çalışanları için aylık temizlik yapılacak. BTK, önceki gece kamu kuruluşlarına bir genelge göndererek 'irticacıların' her ayın 10'una kadar kendilerine bildirilmesini istedi.

ANKARA- Hizbullah vahşetiyle birlikte irticaya yönelik faaliyetler olarak lanse edilen baskılar da hızlandı. İçişleri Bakanlığı'nın Hizbullah'a yönelik operasyonları sürerken Başbakanlık Takip Kurulu da kamu çalışanlarını sıkı takibe aldı. Bundan sonra her ay düzenli olarak memurlar BTK'ya şikayet edilecek. Başbakanlık Takip Kurulu, önceki gün gece geç saatlerde kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği genelgede, irticaya bulaştığı ileri sürülen devlet memurlarının her ayın 10'una kadar BTK'ya bildirilmelerini emretti. BTK'nın gönderdiği "çok gizli" genelgede, her ayın 10'una kadar irticaya bulaştığı öne sürülen kamu çalışanlarını BTK'ya bildirmeyen sicil amirleri hakkkında da soruşturma açılacağı belirtildi. İlçelerdeki irtica avını gerçekleştiren kaymakamların bile soruşturma kapsamına alınması dikkat çekti.

Üçlü dosya hazırlanacak

BTK'nın başlattığı irtica avından en fazla nasibini alan kurumların başında Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı geliyor. Yeni genelgeye göre, memurlar hakkında tek bir sicil dosyası hazırlamak yerine üçlü dosyalar hazırlanacak. Buna göre, sicil dosyalarından ilkini valilikler, ikincisini emniyet kuvvetleri, üçüncüsünü ise milli eğitim kurumları hazırlayacak. Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması adı verilen uygulama sonunda memurlar hakkında hazırlanan irtica dosyalarının birbiriyle çelişip çelişmediği kontrol edilecek. Genelgenin ana gerekçesi devlete sızdığı öne sürülen Hizbullahçılar'ın temizlenmesi olarak gösterilmesine rağmen, uygulamadan tüm memurların etkileneceği belirtildi.

Aylık ihraçlar başlıyor

Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar'ın Başbakanlık Takip Kurulu'nu kendisine bağlamasından sonra yayınlanan genelgenin amacının Yüksek Askeri Şûrâ'nın benzeri bir modeli hayata geçirmek olduğu iddia edildi. YAŞ gibi çalışacak BTK'nın genelgesinin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki mütedeyyin çalışanları bir hayli etkileyeceği ve dinle alakası olan her memuru irticacı suçlamasıyla karşı karşıya bırakacağı ifade ediliyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...