YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Mesleğimin pislikleri

Gazetelerimizin spor sayfalarında bir modadır gidiyor. Dönmelerin yanı sıra, "biber" ve "hıyar"dan anlayanlarla, gerçek spor yazarları arasındaki sürtüşme artık gına getirme boyutuna ulaştı.

Futbolu bildiklerini zanneden ve ellerine geçirdikleri imkanlarla reklamlarını sonuna kadar kullanıp, sırtlarında taşıdıkları ceplerini hep dolduranların, mesleğimizin içine ne denli etkiklerini üzülerek görüyorum.

Topa ayaklarının burunları ile vurup, futbol oynadığını ve bildiğini zannedenlerin, son dönemlerde dili bayağı uzadı. Yıllarını spor yazarlığına veren ve spor adamlığı konusundaki bilgileriyle birçok kişiyi semtine uğratmayanlarla, "ukala" yazar bozuntularının mücadelesinde, elbette ki meslektaşlarımızın yanında olacağız.

Çok bilmiş gibi, her konuya maydanoz olanların, mesleğimizin içine nasıl ettiklerini her fırsatta dile getirdim. Ancak bu pislikleri mesleğimden uzaklaştırmak için ortaya koyduğum çabalarda, zaman zaman yalnız kaldım.

Ama olsun...

Hayatlarını gazetecilikten kazanıp, ömrünü bu işe adayanlarla, bu işten hem reklam hem de para kazanmayı düşünenler, aklıselim meslektaşlarım sayesinde kapının önüne, eninde sonunda konulup, "hıyar" ve "biber" işine dönecekleri günler yakınlaştı. Bu konudaki çabaların çoğu bitti, azı kaldı.

Haddini bilmeyen bu "külhanbeyi" bozuntuları, zamanında omuzlarına bastığı insanlar sayesinde geldikleri bugünkü yerlerinde, bu insanlarla boğuşma cüretini gösteriyorlarsa, buradaki hatanın büyük kısmı elbette ki, bizlere ait.

Ama, artık bu spor yazarı "müsveddelerinin" mesleğimizi daha fazla kirletmelerine izin vermeyeceğiz. Vücutlarında bir sineğin dahi taşımayacağı yüreğe ve beyne sahip bu kişiler, yıllarını gazeteciliğe verenlere karşı sivrilttikleri dillerini, şimdilerde nerelerine sokacaklarının telaşı içindeler.

Bu kişilere sütun verip, ekranda sorumsuzca konuşmalarını sağlayanlar, elde ettikleri "reyting" uzantısının kendilerine nasıl zarar verdiğini, görmeye başladılar bile.

Bu durum, mesleğim adına umut verici gelecek gösteriyor. Medya bu pislikleri süratli bir şekilde temizlemeli artık.

Yeter ki, pisliklerin temizlenmesi konusunda birlikte olalım...


21 TEMMUZ 2000


Kağıda basmak için tıklayın.

Güray SOYSAL

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...