T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Son teftiş Amerika'dan

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Steve Radalet iki günlük Ankara ziyaretinde hükümet üyeleriyle görüşerek, programın uygulanmasında 'kararlılık' istedi.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Steve Radalet, Türk hükümetinin ekonomik reformlar programı konusundaki kararlığını sürdürmesi halinde, Türk ekonomisinde çok net gelişmeler sağlanacağından emin olduklarını söyledi. Radalet, Devlet Bakanı Tunca Toskay ile görüşmesinin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson ile basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hükümetten birçok yetkiliyle değişik konular hakkında bir dizi görüşmelerde bulunduğunu kaydeden Radalet, hükümetin uyguladığı ekonomik programla ilgili olarak son birkaç ay içinde sağlanan gelişmeleri "son derece cesaret verici ve parlak" olarak nitelendirdi. Radalet, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hükümeti çabalarından dolayı takdir ediyoruz. Hükümetin bu reform programı üzerindeki kararlılığını ve taahhütlerini tam anlamıyla yaşama geçirmeyi önümüzdeki aylarda da sürdürmesi halinde, net gelişmelerin sağlanmasıyla sonuçlanacağına güvenimiz tamdır."

'Programın önünde engel yok'

Bir gazetecinin, "Bu programın önünde hangi engelleri görüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Radalet, belirgin bir engel görmediğini ve bunun iyi bir program olduğunu söyledi. Hükümetin bu programdaki reformları uygulama konusunda taahhütte bulunduğunu yineleyen Radalet, "Bu taahhüt geçerli olduğu ve programın uygulanmasına devam edildiği sürece, bunun ekonomi üzerinde olumlu bir etki yapacağına inanıyoruz" diye konuştu. Radalet enflasyonun düşük çıkmasını ve faiz oranlarının da inişe geçmesini olumlu gelişmeler olarak değerlendirdi.

Bu arada bir gazetecinin, Radalet'e Derviş ile görüşmede ne konuştuklarını sorması üzerine, Pearson araya girerek şöyle dedi: "Önemli olan hükümetin tüm bakanlarıyla olan görüşmelerimizdir. Bir tek Kemal Derviş görüşmesi gibi bir ayrım yapmak istemiyorum. Tüm görüşmeler olumlu geçti."

 
MB: Müdahale yok
Merkez Bankası, dolara programlı ihaleler dışında müdahale edilmeyeceğini, zaten 'dolara müdahale edeğiz' gibi taahhütlerinin de olmadığını söyledi.
Sıkıntının nedeni spekülasyon
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu üyelerinden spekülasyona izin vermemelerini isteyerek, "Çünkü sıkıntılarımızın çoğu, spekülasyondan kaynaklanıyor" dedi.
Bu kur'la hiçbir iş yapılmaz
Sanayicinin doların bir saat sonra ne olacağını bile kestiremediğini söyleyen Abdulkadir Konukoğlu, dövizin dizginlenmemesi durumunda yatırım yapacak 'babayiğit'in kalmayacağını belirtti.
UPI: Türkiye bıçak sırtında
Global'in Kardemir oyunu
Benzin ve kağıda zam
Fındık 1.5 milyon lira Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), 2001 yılı ürünü fındıkta uygulanacak alım ve fiyat politikasını açıkladı. FİSKOBİRLİK Başkanı Cevat Aydın, yaptığı açıklamada, 2001 yılı ürünü 50 randımanlı tombul kabuklu fındığın alım fiyatının 1 milyon 500 bin lira olarak belirlendiğini bildirdi. Cevat Aydın, Giresun kalitesi fındığın fiyatının 1 milyon 525 bin lira, sivri ve kara fındığın fiyatının da 1 milyon 400 bin lira olduğunu kaydetti
18 Ağustos 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED