T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

'Canlı' yarış kaybedildi

Garih'in cinayete kurban gidişinin ardından başlayan haber yarışında, haber kanalları performans gösteremedi. NTV cinayeti duyurmakta geç kalırken, CNN Türk olayın yönünü "Nakşi"liğe kaydırınca, habercilik sekteye uğradı. Popüler kanallar imkanlar ölçüsünde başarılıydı.

Üzeyir Garih'in bir cinayete kurban gidişinin ardırdan start alan habercilik yarışında haber kanalları, ne yazık ki yeterli performansı gösteremedi. Türkiye'nin önde gelen işadamlarından, Türkiye ekonomisinin sempatik yüzü Üzeyir Garih'in menfur bir cinayete kurban gitmesi, cesedinin Eyüp mezarlığında bulunması ve ardından yaşanan gelişmeler özel TV'ler ve özellikle haber kanalları için bir habercilik sınavıydı. Ancak, özellikle haber kanalları bu sınavda geçer not alamadı.

NTV ralli yayınladı

Garih'in cesedinin bulunuşunun hemen ardından canlı yayına geçen CNN Türk, haberciliğin biraz da sürat anlamına geldiğinden hareketle, hız anlamında iyi bir performans sergiledi. Ancak CNN Türk'ün daha sonra yapacağı yayınlar, süratin haberciliğin yalnızca bir ayağı olduğunu kanıtlıyordu izleyenlere. Türkiye'nin ikinci haber kanalı NTV ise, diğer kanallar nefes almaksızın bu elim olayı duyururken, araba yarışlarını yayınlamakla, geçtiğimiz hafta bilmem hangi ülkede yapılan rallinin sonuçlarını sunmakla meşguldü.

Üzeyir Garih cinayetinde hız anlamında ekranda pek fazla varlık gösteremeyen NTV karşısında, tüm haber ekibini cinayet haberine yönlendiren, ilk dakikalardan itibaren olayı dakika dakika duyuran tv8 ise takdire şayan bir yayın gerçekleştirdi.

Diğer özel kanallar olan Star, Kanal D ve Show TV de NTV'den önce haberi verebilen kanallar arasındaydı.

CNN Türk'ün sürat anlamında diğer kanalları geride bırakması, bu kanalın Üzeyir Garih olayında nitelikli habercilik yaptığı anlamına gelmiyor ne yazık ki... Çünkü CNN Türk, Üzeyir Garih cinayetini duyurmakta ilk gün gösterdiği başarıyı diğer günlerde gösteremedi. Garih'in Eyüp Mezarlığı'na Nakşi şeyhinin mezarını ziyaret için geldiğini öğrenen basın ve TV'ler bu olayın yönünü kestiremedi, cinayetin arkaplanını araştırmak yerine, Nakşi şeyhi ve Garih bağlantısına vurgu yapmaktan öteye gidemediler. CNN Türk muhabirinin bu konudaki cehaleti ise, dikkatten kaçacak cinsten değildi.

Mezar ve dergâh ne demektir?

Muhabir Güven İslamoğlu, Eyüp Mezarlığı'ndan sunduğu haberi, "Nakşi Tarlası" mahreciyle veriyordu. "Güven İslamoğlu, CNN Türk, Nakşi Tarlası" ibaresiyle haberine son noktayı koyan muhabire, "Nakşi Tarlası" ifadesinin ne anlama geldiğini kimse sormuyordu. Nakşi şeyhinin mezarını da dergâh sanan muhabir, olmaz bu kadar dedirtiyordu.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
İyi diziler istiyoruz
Havva Setenay İlhan'dan ekran notu: "TV'lerde kaliteli polisiye dizilerine olduğu gibi kaliteli komedi dizilerine rastlamak da güç. Özellikle fantastik-komedi tarzındaki diziler konusunda ekranda tam anlamıyla bir kısırlık yaşanıyor. Kanal 7'de yayınlanmakta olan 'Alf' ve ATV'de yayınlanan 'Sabrina' adlı diziler dışında tabii... Kanal D'deki 'Bizim Ev' de, izlenmeye değer komedi dizileri arasında... Seçkin sinema filmlerini ekranlarına taşıyan CNBC-e ise, TV kanalları içerisinde en sulu komedi dizilerine yer veren kanal ne yazık ki. Yerli komedilerden TRT'deki 'Ayrılsak da Beraberiz' ve Show TV'deki 'Dadı' dizisi de izlenmeye değer sayılı komedi dizileri arasında bulunuyor."

 
00:45/Kanal 7
Küçük çocuğun büyük dramı
Genç Bruce, geçirdiği kazadan sonra hafızasını kaybetmiştir. Doktor kontrolünde hafızasını geri kazanması için çalışmalar yapmaktadır. Bruce'un babasıyla ilgili neler hatırladığına bazı resmi yetkililer çok önem vermektedir. Bruce, bu seanslar sırasında bir dönüm noktasını hatırlar. Ailesinin ondan bir şeyler sakladığını farkettiğinde şüphelerinde haklı çıkmıştır. Gerçek ailesinin bir yangında öldüğünü ve babası olarak bildiği Connor'ın kendisini öldürmeye çalıştığını öğrenir. Evden kaçmaya karar verdiğinde, kendisini daha da şaşırtacak gerçekleri öğrenir. Babası geçmişte mafya, yolsuzluk kaçakçılık olaylarının üzerine giden bir gazetecidir.
22:45/Kanal
'Oynatalım Uğurcuğum' Geçtiğimiz hafta Reha Muhtar'ın konuk olduğu bölümle ses getiren Tanıklar, bu hafta kapılarını ünlü spor adamı Erman Toroğlu'na açıyor. Futbol oynadığı yıllarda her maçta forvet oyuncularının başına bela olması ile tanınan bir zamanların Ankaragücüspor'lu futbolcusu daha sonraki yılların hakemi ve yorumcusu Erman Toroğlu tüm yönleriyle Tanıklar programında ekrana getiyor. Programda, hem oyuncu, hem hakem, hem yorumcu hem yazar olan ve 90 dakikalık mücadeleyi maçtan sonra ekranda da sürdüren Erman Toroğlu'nun renkli öyküsü tanıkların ifadeleriyle ekranlara geliyor. Programın sunucusu Süleyman Çobanoğlu Erman Toroğlu ile Türk futbolunu, futbol oyunculuğundan yazarlığa ve yorumculuğa uzanan serüveni ile hayatını konuşuyor.
29 Ağustos 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED