|
|
|
Amerika'nın utanç yılları
Bir tarihi-dram olan film, Amerikan'ın tarihinde utançla hatırladığı bir geçmişe ışık tutuyor
KANAL D-00.15
Jurassic Park ve Schindler'in Listesi filmlerinin ünlü yönetmeni Steven Spielberg'in imzasını taşıyan filmde Oscarlı oyuncu Anthony Hopkins ile Morgan Freeman başta olmak üzere dev bir oyuncu kadrosu rol alıyor. Amerikan tarihinde yaşanmış bir olaydan beyazperdeye uyarlanan Amistad, Amerika'nın tarihinde utançla hatırladığı bir geçmişe ışık tutuyor. 1839 yılının fırtınalı bir yaz gecesinde Küba açıklarında "La Amistad" adlı bir İspanyol köle gemisinde isyan çıkar. Geminin ambarında Afrika'dan Amerika'ya getirilen 53 köle, Cingue adlı bir kölenin önderliğinde ayaklanır ve kontrolü ele geçirirler. Kölelerin amacı özgür olmak ve Afrika'ya geri dönmektir. Kölelerin bilgisizliğinin farkına varan iki adam onları iki ay boyunca Amerika'nın doğu kıyılarında oyalar. "La Amistad" sonunda bir Amerikan donanma gemisi tarafından farkedilir ve ele geçirilir. Köleler mürettebatı öldürmek suçundan mahkemeye çıkarılır.
AMISTAD
Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Morgan Freeman, Anthony Hopkins, Nigel Hawthorne, Matthew McConaughey, Pete Postlethwaite
SEYRİ ŞAHANE
Kedi olalı bir fare tuttu
Havva Setenay İlhan: "Gazeteciliğini beğenirsiniz, beğenmezsiniz, köşe yazılarını keza okursunuz okumazsınız... Ama kim ne derse desin, Fatih Altaylı bu geniş zamana yayılan deneme imtihanından çoktan geçti ve tartışma sunuculuğunun hakkından geldi. Altaylı, krizin başgöstermesi ve uzun bir süredir devam etmesiyle 'nakit'ten çok kredi kartına yönelen ve bir şekilde mağdur olan binlerce insanın yaşadığı sıkıntılara, önceki gün yayınlanan programı Teke Tek vasıtasıyla tercüman oldu... Gerçi yine de konuklarını çocuk azarlar gibi paylayarak, yerin dibine sokmakta hiç tereddüt göstermedi Altaylı, ancak bu haftaki Teke Tek, milyonların sesi olmayı bildi. İtalya'ya Apo'yu almaya giden ve elleri boş olduğu gibi gözleri de mor olarak geri dönen, Kardak'la karışık biraz ironiyle, biraz da mizahla anılan Fatih Altaylı, iyi bir program çıkardı yani... Darısı diğerlerinin başına..."
|
|
Atv-20.00
Nurhayat'ın hayat kavgası sürüyor
Yeni bölümleriyle atv'de izleyicisiyle buluşan Hayat Bağları, herkesin duygulanarak izleyeceği bir öyküyle geliyor ekrana. Bu bölümde Nurhayat'ın iş arayışları sürüyor. Nurhayat Ahmet'in markette çırak olarak çalışmasını bir türlü kabul edemez. Ama Haşim ve Nurgül derslerine engel olmamak kaydıyla market çıraklığına devam etmesine izin verir. Murat ise kendi cep harçlığını çıkarmak ve ailesine yardımcı olmak amacıyla kendisine yeni kazanç yolları aramaktadır. Nurhayat, yaptığı tüm iş başvurularından eli boş döner. Tevfik bir yandan marketi bir yandan da ev düzenini yoluna koymaya çalışmaktadır. Ama bir üst mahallede olan bakkalın kadın müşterilerini kapınca hakkında asılsız haberler çıkar ve Tevfik'in canı sıkılır.
KANAL 7-15.30
Birleşen Yollar
Feyza ve Bilal aynı mahallede oturan ancak farklı kültürlerde yetişmiş iki gençtir. Zengin ve Batılı yaşam tarzını benimsemiş bir ailenin kızı olan Feyza, kimseyle ilgilenmeyen Bilal'i etkileyip, onunla dost olacağına dair arkadaşlarıyla iddiaya girer. Geleneklerine bağlı bir genç olan Bilal, türlü oyunlarla kendisine yaklaşmaya çalışan Feyza'yı çok etkiler. Yaşadığı hayatın yozluğunu farkeden Feyza, Bilal'e âşık olur. Ancak evlenmeye karar verdikleri gün, işler karışır ve ayrılırlar. Yolları ayrılan iki genci farklı yaşamlar beklemektedir.
Yön: Yücel Çakmaklı
Oyn: Türkan Şoray, İzzet Günay, Salih Güney
|
|
|
|