T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Seçim illa da seçim

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Aklıselimin gereği kısa sürede erken seçimdir. Seçim, illa seçim diyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıkıntılardan kurtuluş için tek çarenin seçime gitmek olduğunu belirterek, "Seçim, seçim, illa seçim diyoruz" dedi. Erdoğan, Kayseri'de dün sabah, Tuana Restorant'ta gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında biraraya geldi. Toplantı öncesinde, partiye katılan il genel meclis üyelerine rozet takan Erdoğan, "Hiç bir siyasinin, sokağa çıkmaya cesaret edemediği bir dönemde, bu kucaklaşma AK Parti'nin yarınları ile ilgili nereye gittiğini gösteren bir ispattır. AK Parti dışında halkın güveneceği, omuz vereceği parti kalmamıştır" dedi.

Fay hattı ortaya çıktı

Halkın güvenini kazanmış bir hükümetin en kısa sürede işbaşına gelmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Hükümet bilmeli ki, yarın bu teveccühü de göremeyecektir. Aklıselimin gereği erken seçimdir. Ülke sorunlar sarmalı içinde hapsedildi. Ekonomik kriz, edilgen ülke konumuna düşme, hak kısıtlamaları, dışarda itibar kaybetme, bunalıma neden oluyor. Tek çare seçime gitmektir. Kadrolarımız sorunları tek tek çözmeye muktedirdir. Seçim gününün gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Seçim, seçim, illa seçim diyoruz" diye konuştu.

Üç partinin, normal seçim süreci arzusunda olabileğini kaydeden Erdoğan, "Hükümet belki 2004'e kadar kalabilir. Ancak ondan sonra lanetle anılır. Kendi içlerinde, fay hattı ortaya çıkmıştır" dedi. Erdoğan, geçmişlerinin geleceklerinin teminatı olduğunu da sözlerine ekledi.

AK Parti lideri Erdoğan, ABD'den icazet aldığına ilişkin iddiaların 65 milyona hakaret anlamına geleceğini belirterek, "Görüşülür, ancak bu oralardan icazet alma anlamına gelmez" dedi. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kendisiyle ilgili olumsuz karar vermesi halinde AK Partinin güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.

Açlık kaderiniz değil

AK Parti lideri Erdoğan daha sonra, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, parti ilçe teşkilatının açılış törenine katıldı. Erdoğan, halkın dürüst yöneticiler tarafından yönetilmek istediğini her fırsatta dile getirdiğini belirterek, "Açlık sizin kaderiniz değil. Bizi açlığa mahkum edenler, bunun hesabını vermelidir" dedi. Erdoğan, "Biz sizi oy için değil, yaratandan ötürü sevdik. Bu yolculuğa, Türkiye'yi bütünleştirmek, ayrımcılığı, kamplaşmayı bitirmek için çıktık. Alevisiyle, sünnisiyle ayrımcılığı ayaklarımızın altında ezeceğiz. Bu yolculukta ırka dayalı, dine dayalı milliyetçilik olmayacak. Bu vatan dağıyla, taşıyla, 'gel de bizi işle' diye bağırıyor. İşte bu kadro geliyor" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sadık Yakut da, "Yolsuzluk ve yoksullukla mücadeleyi amaç edinenler, kendileri yolsuzluk ve yoksulluğa bulaştılar. Bunların hepsinden hesap soracağız. Hükümette bulunanlar seçimden ne kadar kaçsalar da sandığı bu milletin önüne getirmek zorundalar" dedi. Konuşmaların ardından, AK Parti Pınarbaşı İlçe Teşkilatı'nı açan Erdoğan, daha sonra Sarız ilçesine giderek, parti binasını açtı.

'EKONOMİK KRİZİN TEMEL SEBEBİ YÖNETİM KRİZİ'

  • Ak Parti lideri Erdoğan, iki günlük Kayseri ziyaretinde büyük ilgi gördü. Erdoğan, gittiği her yerde, "Bir tek umudumuz sen kaldın", "Kurtar bizi baba", "Başbakan Tayyip" sloganlarıyla karşılaştı.

  • Erdoğan, merhum Alparslan Türkeş'in memleketi Pınarbaşı ilçesinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Sadık Yakut, "Buralar MHP'nin kalesidir. Pınarbaşı'nda bu coşkuyu gördükten sonra, bu iş bitmiş demektir" diye konuştu.

  • Erdoğan Cumartesi akşamı Kayserili işadamı, tüccar ve esnafla akşam yemeği yedi. İşadamı Ekrem Özenç, Turgut Özal'dan sonra ilk kez bir siyasi liderin geniş katılımlı işadamı grubuyla yemek yediğine dikkat çekti. Özenç, yaşadığı ekonomik krizi, "Afrika, Avrupa ve Ortodoğu'ya mobilya ihraç ediyorum. Ekonomik kriz nedeniyle zarardayım. Sadece, işçilerin işsiz kalmaması için fabrikayı açık tutuyorum" sözleriyle özetledi.

  • AK Parti lideri Erdoğan ise, özel bankaların hepsinin Hazine'nin sırtından kaldırılıp atılması gerektiğini söyledi. Erdoğan, ekonomik, siyasi ve sosyal krizin arkasında "sadece yönetim krizi" olduğunu, yatırımcının güven ortamı bulamadığı için yatırım yapmadığını ifade etti. Sakıp Sabancı'nın, Toyota'yı 42 milyon dolar zararla elinden çıkardığını belirten Erdoğan, "Kriz onu bu kadar vurursa, küçüğü ne kadar vuracağını hesap edin" dedi.

  •  
    Alternatifi vatandaş bulur
    Koalisyon ortaklarının "Biz bu işi beceremedik" diyerek özür dileyip çekilmeleri gerektiğini belirten SP lideri Kutan, erken seçim istedi.
    ANAP'tan 'müdahale' kararı
    Seçimlere karşı çıkan ANAP lideri ekonomik krizi aşmak için Ekrem Pakdemirli başkanlığında bir grup oluşturdu.
    İlk seçimde CHP iktidar
    Yapılacak olan ilk seçimde CHP'nin iktidar olacağını savunan Baykal, "Bir yanlış iktidar daha Türkiye'ye çok ağır bedel ödettirir, çok şey tehlikeye girer" dedi.
    'Ecevit de Yeltsin gibi gitmeli'

    Yazıcıoğlu: tek bir çare var o da seçim
    BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de hergün binlerce kişinin iflas ettiğini belirterek, "Bunlara rağmen Meclis milletvekili maaşlarıyla uğraşıyor. Millete karşı ayıp edilmiştir" dedi. Yazıcıoğlu, partisinin Genel Yönetim Kurulu ve İl Başkanları Toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, milletvekillerinin maaşlarında artış sağlanmasını eleştirdi. Siyasete olan güvensizliğinin daha da arttığını savunan Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: "Anayasa değişikliği paketinin içine milletvekili maaşlarının daha da artırılmasını sağlayan maddelerin konulması ve bunun halkımızın büyük maddi zorluklarla karşı karşıya bulunduğu böylesi bir ortamda gerçekleştirilmesi fevkalade yanlıştır. Köylü tükenmiş, hergün binlerce kişi iflas ediyor. Meclis milletvekili maaşlarıyla uğraşıyor. Ayıptır, millete karşı ayıp edilmiştir." "Türkiye'nin kötü gidişi karşısında tek çarenin seçime gidilmesi" olduğunu savunan Yazıcıoğlu, "Artık çare milletin önüne sandık koymaktır. Artık seçim ihtimali kuvvetlidir" diye konuştu.

    8 Ekim 2001
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED