T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Yangına ışığıyla gidiyor

Deniz Feneri, yangın felaketinde evleri yerle bir olan ve çadırlarda yaşayan köy halkına sahip çıkarak, evlerini yeniden inşa ediyor

Ekranların ilk yardım programı Deniz Feneri, kıyıya vuran deniz yıldızlarını onlara hayat veren suyla buluşturmaya devam ediyor. Deniz Feneri bu hafta Kastamonu İhsangazi ilçesine bağlı Sarıpınar köyünden canlı yayınla sesleniyor izleyicilerine.

25 haneli, 103 nüfuslu Sarıpınar köyünde yaklaşık bir ay önce yaşanan yangın felaketinde evleri yanmış köy halkı, şimdi perişan bir halde çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Deniz Feneri, yangın sonucunda evsiz ve çaresiz kalan köyhalkına umut ışığı oluyor. Köylülere sahip çıkarak evlerini yeniden inşa ediyor.

Deniz Feneri ekibi köy köy dolaşmaya devam ediyor ve köylülerin sıkıntılarını da ekrana taşıyor... Kastamonu Tosya ilçesine bağlı bir dağ köyü olan Çukur Köy'de hiçbir gelir kaynağı yok ve 60 haneli köyün 55 hanesinde yaşayan köylüler hayatta kalmaya ve geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Deniz Feneri ekibi Çukur Köy'den gelen mektup üzerine harekete geçiyor ve köylülere yardımcı olmaya çalışıyor.

"Her insan yüreğindeki tutkuların eridir ve aslında her insan bir Deniz Feneri'dir" sloganıyla yola çıkan ekip, yeni umut ve yardım öykülerini sürdürüyor. Bu akşamki programda son olarak Bilecik'in Gümüşdere köyünde kimsesi olmayan 60 yaşındaki tüberküloz hastası Musa'ya sahip çıkan ekip, Musa'nın köydeki esnafa olan borçlarını kapatarak İstanbul'a getiriyor ve tedavisini başlatıyor. Bu arada çocukluğundan beri gözleri görmeyen Mehmet'e de sahip çıkılıyor.
Kanal 7-20.50


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Şarbon onlardan sorulur... Şarbon, son günlerin en flaş muhabbeti. Biyolojik silah yapımında en çok kullanılan bakterilerden birinin Şarbon (antraks) olduğu ve şarbon bombasını ilk defa 1. Dünya Savaşı'nda Almanlar'ın kullandığı, 1925'te biyolojik ve kimyasal silahlara karşı imzalanan Cenevre Antlaşması'nı da ABD ve Japonya'nın imzalamadığı biliniyor. 2. Dünya Savaşı'nda ise Nazi Almanyası bile biyolojik silahlardan uzak dururken, ABD antraks içeren bombalar ürettiği ve savaş boyunca 5000 şarbon bombası ürettiği de... Kore ve Vietnam savaşlarında da karşılıklı olarak biyolojik silahların kullanıldığı iddiaları yıllarca konuşuldu. Son şarbonlu mektup olaylarında da yeni yeni iddialar ortaya çıkmaya başladı. Washington Post Gazetesi'nde yer alan bir habere göre, şarbon vakalarının ardında Amerikalılar'ın olduğundan şüpheleniliyor. Eee, isabet buyuruluyor. Çünkü bu konuda Amerikalılar'ın uzmanlığı ve bu laneti en çok onların kullandığı biliniyor...
Her kadın bir Nene Hatun'dur
Osmanlı İmparatorluğu zaferlerle genişlediği 250 yıllık yükselişten sonra duraklama devrine girmiştir. Asırlarca hükmedilen topraklar sınır dışında kalırken değişik uluslar birer birer bağımsızlığını ilan eder. 1877-78 bilinen adıyla 93 harbi patlak vermek üzeredir. Çarlık Rusyası'nın savaş ilanıyla tüm ülkede seferberlik ilan edilir.

Bu ilan Erzurumlu Zeynep ile Ahmet'e düğün gecesinde ulaşır. Kocasını savaşa gönderen genç kadın asker yolu gözlemeye başlar, ancak Ahmet'in şahadet haberi gelir. Zeynep onun ölüsünü ya da dirisini bulmaya yemin ederek cepheye koşar.

GAZİ KADIN
Yön: Osman F. Seden Oyn: Türkan Şoray, Kadir İnanır, Yıldırım Gencer, Zerrin Arbaş, Atıf Kaptan, Bülent Kayabaş, Ali Poyrazoğlu, Feridun Çölgeçen

KANAL 7-16.45


Le Şener'de kıskançlık nöbetleri
"Aşkım Aşkım"ın bu bölümünde, Le Şener'de aşk ve kıskançlık komedisi yaşanıyor. Zümrüt, Şener'le özel bir gece geçirmek için uğraşırken Şener büyük bir ustalıkla onu atlatır. Tarık Usta'nın Makiko'yu Teoman konserine götürme çabası Şenol Kaptan'ın daha hızlı davranmasıyla sonuçsuz kalır.
Kanal D-22.00

 
TAYYİP ERDOĞAN ALTERNATİF'TE
Star gazetesi Ankara temsilcisi Sabahattin Önkibar'ın hazırlayıp sunduğu canlı yayın Alternatif'in bu akşamki konuğu, alternatif bir lider olarak görülen Recep Tayyip Erdoğan.
ABD'nin terör savaşı, "Dinler Kavgası" mı? Savaş sonrası dünya sınırları değişecek mi? Türkiye nereye gidiyor? Siyasetin içinde bulunduğu tıkanıklık nasıl aşılacak? Ekonomik kriz ile boğuşan halk ne istiyor? AK Parti ile Saadet Partisi arasında ne fark var? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki soruşturmalar AK Parti liderini nasıl etkiliyor? AK Parti Türkiye için ne vaad ediyor? Bütün bu soruları AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında Star Gazetesi Ankara temsilcisi Sabahattin Önkibar'a yanıtlayacak.
Star - 23.10
ÇEK BİR ÇAY, DEMLİ OLSUN...
Mustafa Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu 'Öteki Türkiye'nin makyajsız yüzü ve varoşlarda yaşanan dramı anlatan Yitik Şehrin Figüranları bu hafta kahvehane ocakçılarının çayın buğusunda demlenen hayatlarını ekrana getiriyor.
Belgeselin bu bölümünden geçmişten bugüne hayatın bir parçası olan kahvehaneler ve bu kahvehanelerde yaşanan dramlar ekrana geliyor. Edirne'den Kars'a bütün bir Türkiye'yi gezenler, her adım başı bir kahvehaneyle karşılaşır. Türkiye'de böylesine çok kahvehane olmasına rağmen, kahvehaneler üzerinde yeterince durulmuş, düşünülmüş değil. Yitik Şehrin Figüranları, ocakçılığı meslek edinip kahvehane kahvehane dolaşan, onbinlerce kahvehanenin ocaklarında çalışan insanların dünyasını tüm boyutlarıyla ekrana getiriyor.
Kanal 7 - 00.10
29 Ekim 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED