|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sümer Oral'dan IMF'ye Başka 'indirim yok'
Türkiye Masası Şefi Kahkonen vergi indirimlerinin 2002 yılında devam edip etmeyeceğini sordu. Maliye Bakanı Sümer Oral'ın cevabı ise 'Hayır' şeklinde oldu.
Stand-by kapsamındaki 10. Gözden Geçirme çalışmalarını tamamlamak üzere Ankara'ya gelen Juha Kahkonen başkanlığındaki IMF heyeti, görüşmelerine dün de devam etti. Heyet görüşmelerinde, KDV indiriminden sonra diğer vergilerde de vergi indirimine gidilip gidilmeyeceğini sordu. Vergiler konusunda 2002 yılında nasıl bir politika izleneceği görüşmelerin öncelikli konusunu oluşturdu. Maliye Bakanı Sümer Oral'ı ziyaret eden heyet, 2002 yılında vergi indiriminin KDV dışında da yapılıp yapılmayacağını sordu. Alınan bilgiye göre, Kahkonen'in sorusuna Maliye Bakanı Sümer Oral, 'Hayır' cevabını verdi. Görüşmede tarafların mutabık kaldıkları diğer bir konu 11 Eylül 2001 tarihinde ABD'de yaşanan saldırıların Türkiye ekonomisinin tahmin edilenden daha fazla etkilediği şeklinde oldu. IMF heyeti 11 Eylül saldırısını Türkiye için 'dışsal şok' olarak tanımladı. Kahkonen, Türkiye'ye gelişinde yaptığı ilk temaslarda da ağırlıklı olarak İhale Yasası ve niyet mektuplarındaki taahhütler doğrultusunda yapısal düzenlemeleri sormuştu.
Enflasyon hedeflemesi 2002'ye kaldıIMF heyeti Maliye Bakanı'nın ardından Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ile görüştü. Karakoyunlu, 2002 yılı ekonomik hedeflerinde değişikliğe gerek olmayabileceğini söyledi. Ayrıca enflasyon hedeflemesi politikasına 2002 yılının ilk çeyreğine kadar geçilemeyeceği görüşünde mutabakat sağlandı.
Akcan: İnşaatta indirimi Maliye'ye bildireceğizBayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, Türk müteahhitlerin kamu yatırımlarında KDV'nin 18'den 12'ye düşürülerek yatırımların zamanında tamamlanmasını önerdiklerini ve kendisinin de bu konuya sıcak baktığını belirterek, konuyu Maliye Bakanlığı'na ileteceğini bildirdi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Akcan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk Müteahhitler Birliği (TMB) ve İNTES yöneticilerini kabul ederek bir süre görüştü. Görüşmenin ardından gazetcilere bir açıklama yapan Bakan Akcan, Türk müteahhitlerin Kamu İhale Yasası taslağında 7 trilyon lira olarak belirlenen eşik değerin de 11 trilyon liraya yükseltilmesini istediklerini, bu konuyu da değerlendireceklerini söyledi. Kamu İhale Yasası Taslağı konusunda Bakanlar Kurulu'nda imzaların tamamlandığını ifade eden Akcan, taslağın henüz Meclis'e sevkedilmediğini de açıkladı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv Bilişim| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür |
|
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |