T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Kara harekatı yakın

Taliban'ın Afganistan'daki son kalesi olan Kandahar yakınlarına, bin Amerikan askeri konuşlandı. Kara saldırısının yakında başlayabileceği belirtiliyor.

Afganistan'da Taliban'ın son kalesi Kandahar kenti yakınlarına, yüzlerce Amerikan askeri önceki gece helikopterlerle indi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan askerlerinin Kandahar yakınlarına helikopterle iniş yaptığını doğruladı. Sayıları yüzlerle ifade edilen Amerikan deniz piyadeleri, karanlıktan yararlanarak gece boyunca bölgeye intikal ettiği belirtildi. Terörle savaşım koalisyonunun sözcüsü, İslamabad'da yaptığı açıklamada, 1000 kadar Amerikan deniz piyadesinin Kandahar çevresindeki bölgede bulunduklarını belirtti.

Bölgede üs kurmaya başlayan askerlerin ağır silah ve araçlar da getirdikleri öğrenildi. Askeri kaynaklar bölgeye kısa süre içinde daha fazla asker gönderileceğini söyledi. Taliban karşıtı aşiret yetkilileri de, Kandahar'ın güneydoğusundaki havaalanının kontrolünü ele geçirdikleri sırada, Amerikan askerlerinin helikopterle bölgeye iniş yaptığını belirtti. Operasyonun adıysa Hızlı Özgürlük olarak açıklandı. Pentagon kaynakları, operasyon çerçevesinde bölgeye daha fazla asker gönderilebileceğini belirtirken, bunun Afganistan'a yönelik harekatın başlamasından bu yana en büyük asker sevkiyatı olacağı vurgulanıyor. Askeri yetkililere göre, Kandahar'daki Amerikan komandolarının sayısı 24 saat içinde bin 500'ü bulacak.

Operasyonda yeni aşamaya gelindi

ABD Başkanı George Bush, Afganistan içine havadan indirilen Amerikan deniz piyadelerinin, 11 Eylül terörünün sorumlularını yakalayacağını belirtirken, terörizme karşı savaşta Afganistan'ın "sadece başlangıç" olduğunu vurguladı.

Bush: Can kaybına hazırız

ABD Savunma Bakanlığı'nın, Afganistan içine 500 deniz piyadesi indirildiğini duyurmasının ardından, Beyaz Saray'da gazetecilere konuşan Bush, bu birliklerin, 11 Eylül ile bağlantılı teröristleri yakalamaya yardım edeceğini bildirdi. Bush, "Onları deliklerinden dışarı çıkaracağız. Kaçmaya başladılar. Ancak adalet önüne gelecekler" dedi.

ABD Başkanı Bush, 7 Ekim'den bu yana Afganistan'da sürdürülen hava operasyonlarının ardından karaya taşınan savaşta, daha tehlikeli bir safhaya geçildiğini ve ABD'nin can kaybına hazırlıklı olması gerektiğiuyarısında da bulundu. Bush, "Elbette hiçbir Başkan, can kaybı istemez. Ancak bu olacak. Sabırlıyız, kararlıyız ve amacımıza ulaşana kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi. Bu Afganistan'ın sadece başlangıç olduğunu da sözlerine ekledi.

 
Mezar-ı Şerif'te 1000 ölü
Mezar-ı Şerif'te Taliban yanlısı esirler ile Kuzey ittifakı güçleri arasında çıkan çatışmada bin Taliban taraftarı öldürüldü.
Saddam'a saldırı gündemde
Powell'ın Ankara ziyaretinin gündeminde, Irak'a olası bir operasyon için Türkiye'nin ikna edilmesi olduğu belirtildi.
Chomsky: ABD Ladin'i ölü istiyor
Bir kaç gündür Pakistan'da konferanslar veren ABD'li araştırmacı-yazar Dr. Noam Chomsky, önceki gün Lahor'da yaptığı açıklamada, ABD'nin Usame bin Ladin'i diri değil ölü istediğini, çünkü Ladin'in diri yakalanması halinde Ladin'in mahkemede suçlu gösterecek delillerin bulunmadığını söyledi. Chomsky, "Eğer Ladin diri yakalanırsa bunun ABD'yi zor duruma sokacağını, bundan dolayı ABD'nin Ladin'i ölü ele geçirmek için tüm yollara başvurduğunu" belirtti. Chomsky, Pakistanlı gazetecilere de, güçlünün yanında olmanın entellektüelizm ile bağdaşmadığını belirtti.
27 Kasım 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED