T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Eserlerimizle tanınıyoruz'

Hakkında başlatılan iftira kampanyasının devam ettiğini, ancak müfterilerin, iftiralarının altında kalacağını belirten AK Parti lideri Erdoğan, "Millet gerçekleri biliyor. Biz eserlerimizle ortadayız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hortumların kesilmesinden korkan çevrelerin, hakkındaki iftira kampanyalarını sürdürdüklerini, ancak milletin gerçekleri gördüğünü ifade ederek, "Bizde bir atasözü vardır: Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır. Biz eserlerimizle ortadayız" dedi. Erdoğan, Doğu Karadeniz gezisini dün Giresun'da sürdürdü.

AK Parti Giresun il teşkilatını açan Erdoğan, Osmanağa Meydanı'nda coşkulu bir kalabalığa hitap etti. "Başbakan Tayyip" sloganları altında 10 binin üzerinde kişinin sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Erdoğan, hükümeti istifaya çağırdı. Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini anlatan Erdoğan, Anadolu'da gezdiği tüm illerde halkın, hükümetin istifasını beklediğini kaydetti. Erdoğan, "Fakat bu hükümetin kulağı var, milletin sesini duymuyor. Sadece IMF'nin sesini duyuyor" diye konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin 'dürüst, güvenilir, adam gibi bir iktidara' ihtiyacı bulunduğunu, bunu da AK Parti kadrolarının gerçekleştireceğini ifade etti.

Bizden korkuyorlar

AK Parti lideri, bazı gazete ve TV'lerin, hakkında başlattıkları 'iftara kampanyasını' sürdürdüklerini kaydererek, şunları söyledi: "1 milyar dolar para biriktirmişim gibi yalan, iftira içine giriyorlar. Bu kadro gelirse hortumları kesilecek. O yüzden rahatsızlık duyuyorlar. Sürekli bu yalanları gündeme getirenler kendi iftiraları ile karşı karşıya gelecekler. Millet gerçekleri biliyor. Bizde bir atasözü vardır: Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır. Biz eserlerimizle ortadayız." Erdoğan, AK Parti iktidarından korkan bazı çevrelerin hortumcularla beraber hareket ettiğini de belirtti.

Tek başına iktidar istedi

Erdoğan, Türkiye'nin düşünce ve fikir özgürlüğü alanında büyük sıkıntılar yaşadığını, insanların özgürlüklerini kullanamadığını anlattı. Erdoğan, "Özgürlüklerle ülkenin önünü açmaktan korkuyorlar. Özgürlüklerden korkanlar kendi düşüncelerine inanmayanlardır. Çünkü özgürlüklerden ancak düşünce fukaraları korkar" diye konuştu. Cumhuriyetin temel niteliklerini sayan Erdoğan, "Demokrasi, laiklik, hukuk devleti, cumhuriyetçilik... Bu temel ilkeler bizimle asli yerine oturacak" dedi. Erdoğan, AK Yürüyüş'ün 81 ilde sürdürüleceğini kaydederek, hemşehrilerinden kendilerine destek olmalarını istedi. "Bizi bu yolda yalnız bırakmayacaksınız değil mi?" diye soran Erdoğan, "Hemşehrilerimden tek başına iktidar istiyorum" diye ekledi.

Ekonomik göstergelerin Türkiye'nin iflasını ortaya koyduğunu kaydeden Erdoğan, iç ve dış borç farkının GSMH'nin yüzde 60'ını aşmasını buna örnek gösterdi. Türkiye'nin iflastan kurtarılması, düşürüldüğü bataklıktan çıkarılması gerekteğini vurgulayan Erdoğan, AK Parti kadrolarının bunun için yola çıktığını anlattı. Erdoğan, gittiği yerlerde AK Parti'nin çözüm projesinin sorulduğunu hatırlatarak, "Biz şu hortumları keseceğiz. Olay bu kadar basit" dedi.

 
Kurullar da KİT olacak
Başbakan Ecevit'in, "Özerk kurumlara söz geçirememekten" yakınmasının arkasında, hükümetin, bu kurulları müdahaleye açık hale getirme isteği yatıyor. Sezer ise "Sayıştay denetlesin" diyor.
MGK dış politika ağırlıklı
MGK'da, Afganistan operasyonu ve Irak'a sıçrama ihtimali ile AB raporu ve Kıbrıs görüşülecek.
Rum'un 'Bin Ladin' oyunu
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, eski bir CIA ajanının, Ladin'in, 1998'de Güney Kıbrıs'a geldiğini ve saldırı planlarını burada yaptığını açıkladığına dikkat çekerek, "Kendilerinin ne karası varsa bize atmak istiyorlar" dedi.
Uyum yasaları gecikti
Yasalar Anayasa'ya uygun hale getirilmeyince adalet de gecikiyor. Mahkemeler, davaları erteliyor.
Yazarımız Gümüş'ten Simeon'a armağan
Amerikalıların "Bay Güreş" lakabı taktıkları AIPS Güreş Komisyonu Başkanı yazarımız Ali Gümüş, Bulgaristan Başbakanı seçilen eski Kral II. Simeon'a, "Spor Hayattır" adlı kitabını hediye etti. 35. Dünya Serbest Güreş Şampiyonası finallerini izlemeek üzere Sofya'daki "Zimen Derets" salonuna gelen Başbakan Simeon Sax-Koburg-Gotha, FILA Başkanı Milan Ercegan tarafından yazarımız Ali Gümüş ile tanıştırıldı. Gümüş'ün kitabını inceleyen Simeon, "Yeni Şafak aracılığıyla Türk halkına en derin sevgi ve selamlarımı yolluyorum" dedi

27 Kasım 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED