T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Şap virüsü hızla yayılıyor

İngiltere'de hızla yayılan şap hastalığının önlenmesine yönelik önlem arayışları sürerken, hastalığın görüldüğü çiftlik sayısının 32'ye ulaştığı açıklandı. İngiltere'nin dışında İskoçya ve Kuzey İrlanda'da da görüldüğü doğrulanan şap vakalarının çoğalmasını önlemek amacıyla hükümet tarafından ortaya konulan bazı önlemlerin "olumsuz sonuçlar" doğurmaya başladığı belirtiliyor. Bunların başında hükümetçe salgının başladığı günlerde karar verilen, canlı hayvan nakliyatını yasaklayan uygulama geliyor. Uygulama yüzünden kesimhanelere hayvan gönderilemediğini hatırlatan uzmanlar, eldeki et stoklarının tükenmeye yüz tuttuğu, stokların tümüyle eriyeceği ve süpermarketlerin et satamaz hale geleceklerini söylediler. Sıkıntının, stoklardaki azalmayı hisseden tüketicilerin bir anda et reyonlarına hücum etmeleriyle büyüdüğü de kaydediliyor.

Askeri tatbikatlar iptal edildi

Salgın pek çok sosyal ve sportif faaliyete darbe vurmaya da devam ediyor. Şap salgınının kendi topraklarına da sıçramasından çekinen ve bunun olmaması için olağanüstü önlemler alan İrlanda hükümeti, 15 gün sonra yapılacak ve Kuzey İrlanda'dan Katoliklerin de katılması beklenen St. Patrick Günü dini yürüyüş ve festivalini iptal ettiğini açıkladı. İngiltere'de ise, vahşi hayvanların yaşadıkları bütün parkların ikinci bir emre kadar kapatılmaları ve birçok spor faaliyetinin iptalinin yanı sıra, ordunun bazı tatbikatlarının da ertelendiği açıklandı. At yarışlarının iptali gibi, Birmingham'ın simgesi haline gelen geleneksel Crufts Köpek Şovu'nun da öngörüldüğü 8-11 Mart arasında değil, daha ileri bir tarihte yapılacağı açıklandı.

İngilizler dezenfekte ediliyor

Kıbrıs Rum kesiminde, şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla İngiltere'den gelen yolcuların ayakkabıları dezenfekte ediliyor. Veteriner İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, Larnaka Havaalanı'na gelen İngiliz yolcular kimyasal işlemlerden geçirilen halının üzerinden yürütülüyor. Kıbrıs Rum kesimini her yıl ziyaret eden 2,7 milyon turistin yarıya yakını İngiltere'den geliyor.



3 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED