T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Ulusalbank'ın fona devredilmesini Cıngıllıoğlu istedi

Program bayramda çatılacak


Maliye Bakanlığı, DPT, Hazine ve Merkez Bankası bürokratları, dokuz günlük bayram tatilinde, uygulanacak yeni programın çatısını oluşturmak için çalışacak.

Dalgalı kura geçilmesiyle birlikte, istikrar programıyla ilgili tüm çabaları boşa giden DPT, Hazine ve Merkez Bankası bürokratları, 9 günlük bayram tatilinde, yeni programın çatısını oluşturacaklar.

Ekonomi bürokratlarının, 9 günlük bayram tatilinde yeni programın çatışını şekillendirecekleri belirtildi. Bu kapsamda, DİE tarafından bugün açıklanacak olan Şubat ayı enflasyon rakamlarının baz alınacağı ifade edildi. Şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, 2001 yılına ilişkin yeni makro büyüklüklerin hesaplanacağı ve önceden belirlenen hedeflerin revize edileceği ifade edildi.

Bütçe de değiştirilecek

5 katrilyon liralık açıkla bağlanan 2001 yılı bütçesinin, gider kalemlerinin daha da büyümesi, gelir hedeflerinin değiştirilmesi ve bütçe açınının da artması bekleniyor. Yeni programın yeni gelir kalemleri ile desteklenmesinin planlandığı belirtiliyor.



3 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED