T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Yolsuzluklara kriz freni

Ekonomik kriz, yolsuzluk dosyalarının araştırılmasını da etkiledi. Krizi daha da arttırmamak için "Beyaz Enerji" ve "Kasırga" operasyonlarıyla ilgili işlemler ağırdan alınıyor.

Son dönemde Türkiye'nin gündeminden düşmeyen yolsuzluk dosyalarına ekonomik kriz gölgesi düştü. Ekonomik kriz ortaya çıkmadan önce büyük bir hızla devam eden yolsuzluk incemele ve soruşturmalarıyla ilgili dosyaların, ekonomiyi daha fazla darbe vurmamak için ağırdan alındığı belirtildi. Ankara DGM Savcısı Talat Şalk tarafından yürütülen Beyaz Enerji Operasyonu, Bankacılık Üst Kurulu tarafından yürütülen Kasırga operasyonlarla ilgili çalışmaların devam ettirildiği belirtildi. Her iki konudaki dosyaların da yargıya gönderilmesi için ekonomik kaosun sona ermesinin beklendiği bildirildi.

Bu arada, Beyaz Enerji Operasyonu kapsamında mercek altına alınan enerji KİT'leriyle ilgili incemelerin devam ettiği öğrenildi. Bu çerçevede, TEAŞ'ta başlatılan incemelerin diğer kurumların ihalelerine de genişletildiği ifade edildi. Son olarak Ulusal Bank'a el koyan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun, daha önce el konulan bankalarla ilgili incemelerinin de sürdüğü bildirildi. Yine Etibank'ın back to back kredileri, doğrudan kredileri ve dolaylı kredi işlemleri ilgili de dosyalar hazırladığı ifade edildi.

Öte yandan kamu bankaları ile ilgili denetlenmeler de devam ediyor. Dosyaların uygun zamanda ve uygun ortamda patlayacağı kaydedildi.



3 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED