T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

EN İYİ YERLİLER

SİYAD'ın 'Türk Sineması Ödülleri' sahiplerini buldu. En iyi türk filmi ödülüne 'Dar Alanda Kısa Paslaşmalar' layık görülürken, filmin yönetmeni Serdar Akar da en iyi yönetmen ödülünü aldı.

Sinema Yazarları Derneği'nce (SİYAD) 34'üncü kez düzenlenen "Türk Sineması Ödülleri", törenle sahiplerini buldu. Emek Sineması'nda gerçekleştirilen, sunuculuğunu Atilla Dorsay ile Ayşegül Aldinç'in yaptığı törende, "En İyi Türk Filmi Ödülü"ne "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" layık görülürken, filmin yönetmeni Serdar Akar da "En İyi Yönetmen Ödülü"nü aldı. Aynı filmin senaryo yazarları olan Serdar Akar ve Önder Çakar "En İyi Senaryo" ve "Mahmut Tali Öngören" ödüllerine de değer görüldüler. Yelda Kaymakçı Reynaud'a "Yara" filmindeki rolüyle "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" verilirken, "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü" de "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" filmindeki rolüyle Savaş Dinçel'e layık görüldü.

Şahnaz Çakıralp umut verdi

"Güneşe Yolculuk" filmindeki başarısıyla "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü"nü Mizgin Kapazan alırken, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü" de "Abuzer Kadayıf" filmindeki rolüyle Talat Bulut'a verildi. "En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü"nü "Güneşe Yolculuk" filminin görüntü yönetmeni Jacek Petrycki alırken, "En İyi Müzik Ödülü" de yine aynı filmin müziğiyle Vlatko Stefanovski'ye layık görüldü. Petrycki'nin ödülünü filmin oyuncularından Nevruz Baz, Vlatko Stefanovski'nin ödülünü de Nazmi Kırık aldı. "Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü", Dar Alanda Kısa Paslaşmalar filmiyle Şahnaz Çakıralp'e, "Umut Veren En İyi Genç Erkek Oyuncu Ödülü" de "Balalayka" filmiyle Ozan Güven'e verildi.

Kolçak, ödülünü oğlundan aldı

"Türk Sineması Onur Ödülleri", Türk sinemasının büyük ustası yönetmen Lütfi Ömer Akad ve bir dönemin unutulmaz starları Çolpan İlhan ve Eşref Kolçak ile Türk filmlerinin korunmasında ve Türk Sinema Arşivi kurulmasında büyük emeği olan Prof. Dr. Sami Şekeroğlu'na verildi. Eşref Kolçak'a ödülü, oğlu Harun Kolçak tarafından sunuldu.
"Türk Sineması Emek Ödülleri" ise, sinemanın duayen eleştirmenlerinden Kami Suveren ve sinemacılığa büyük emeği geçen sinema müdürü Hüsnü Beyazsaç'a layık görüldü. Törenin sonunda davetliler "İyilik Yap İyilik Bul" adlı filmi izledi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

En İyi Türk Filmi : Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
En İyi Yönetmen : Serdar Akar
En İyi Senaryo : Serdar Akar ve Önder Çakar
En İyi Kadın Oyuncu : Yelda Kaymakçı Reynaud
En İyi Erkek Oyuncu : Savaş Dinçel
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu : Mizgin Kapazan
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu : Talat Bulut
En İyi Görüntü Yönetmeni : Jacek Petrycki
En İyi Müzik Ödülü : Vlatko Stefanovski
Umut Veren Genç Kadın Oyuncu : Şahnaz Çakıralp
Umut Veren En İyi Genç Oyuncu : Ozan Güven
Türk Sineması Onur Ödülleri : Lütfi Ömer Akad, Çolpan İlhan,Eşref Kolçak ve Prof. Dr. Sami Şekeroğlu
Türk Sineması Emek Ödülleri : Kami Suveren ve Hüsnü Beyazsaç



3 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED