T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

İnteraktif albüm

Fotoğraf albümünüz artık interaktif ortamda. En sevdiğiniz müzik eşliğinde, yıllardır sakladığınız fotoğraflarınızı VCD'de veya bilgisayarınızda izleyebilirsiniz.

Yaşanan mutluluğu, üzüntüyü, belki de tatlı bir burukluğu yansıtan kağıt parçaları fotoğraflar. Geçmişimizin cansız belgeleri olan fotoğraflarımızı korumak için bir sürü yola başvururuz, onlarca albüm satın alırız ama yine de korumayı başaramayız. Ya bir çocuğun elinde yırtılıp yok olur ya da zaman onu da sarartıp soldurur. Ama teknoloji buna da çare olmuş. Sungu İletişim, fotoğraf albümlerine farklı bir boyut kazandırdı.

Değişim başlıyor

Yıllardır sakladığınız fotoğraflarınız en sevdiğiniz müzik eşliğinde interaktif ortama taşınıyor. Bir müşterinin eski fotoğraflarını CD'ye taşınmasını istemesiyle başlayan interaktif albüm çalışmaları, Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Sungu İletişim'in Yöneticilerinden Yunus Ceylan, "Bunu Türkiye' de yapan firmalar azınlıkta ve sadece fotoğrafı tarayıp CD'ye yüklüyorlar. Biz üzerinde çalışıp kişinin en sevdiği müziği zemine döşedik ve interaktiflik kazandırdık. Böylelikle CD'yi VCD veya bilgisayarınıza koyduğunuzda koltuğunuza oturup müzik eşliğinde film seyreder gibi fotoğraflarınızı seyredebilirsiniz" dedi.

Yıllıklar da kılıf değiştirdi

Mezuniyet hatıraları yıllıklar. Dostlukların yazıya döküldüğü, komik, kötü, çalışkan en'lerin ilan edildiği... Bazı itirafların eklendiği kitapçıklar. Okul yıllıklarını da ilk kez geçen sene uygulamaya geçirdiklerini belirten Ceylan, "Bilgisayar kullanımının arttığı şu dönemde mezuniyet yıllıklarını da interaktif ortama taşıdık. Öğrencilerin birbirlerini karakteristik özellikleriyle hatırlamak istediklerini söylediklerinde harekete geçen teknik ekibimiz çekilen video çekimlerini ve fotoğrafları birleştirip bir interaktif yıllık oluşturdu" dedi. Fotoğrafları interaktif ortama taşıma ücreti 500 bin liradan başlıyor.



3 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED