T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Muhalefetin 'mehdi' tepkisi

Muhalefet partileri, Türkiye'yi "ithal kurtarıcılara" mahkum eden hükümetin iflasını ilan ettiğini savunarak, Başbakan Ecevit'in istifa etmesini istediler

Muhalefet partileri Türkiye'yi "ithal kurtarıcılara" muhtaç hale getiren hükümetin istifasını istedi. DYP Genel Sekreteri Ali Şevki Erek, Türkiye'nin getirildiği noktanın, "Kurtuluş Savaşı"nın gereklerini gösterir nitelikte olduğunu savunarak, "Her şeyden evvel, bugün Türkiye'yi bu hale getiren hükümetin emaneti bırakması lazım" dedi.

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Kemal Derviş'in, medya ordusu tarafından "mehdi" gibi karşılandığını söyleyen Erek, "Bu hükümetle bu kafalarla Derviş, allame-i cihan olsa hiçbir şey ifade etmez" diye konuştu.

Başka Derviş yok mu?

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller de, "Madem ki Derviş bizi kurtaracak, 2-3 derviş daha bulalım, Türkiye problemin tümünü çözsün" dedi. Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, "Umudumuz Derviş'e kaldı" diyen Şendiller, şöyle konuştu: "Bu şahsın öncelikte Türkiye'ye kurtarıcı gibi olarak gösterilmesi hem TBMM'ye, hem insanlarımıza hakaretin çok ötesinde bir şeydir."

İthal bürokrat olmaz

Demokrat Atılım Hareketi lideri Nurullah Aydın ise "ithal bürokrata" karşı çıkarak, "Türkiye'nin sorunlarının çözümü sürekli bir kurtarıcıya endekslenmiştir. Türk insanını, Türkiye gerçeklerini bilmeyen ithal bürokratlar büyük umutlarla yetkili konuma getirilmelerine rağmen, işin içinden çıkılmaz hale getirerek sorunların kangrenleşmesine neden olmuştur" dedi.



3 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED