T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Patronlar umutlandı

Kemal Derviş'in Hazine'den sorumlu Devlet Bakanlığı'na atanması patronlar tarafından olumlu karşılandı. Ancak işadamları "Başaramazsa felaket olur" uyarısında da bulunmadan yapamadı.

Hazine'den sorumlu Devlet Bakanlığı'na atanan Kemal Demir hakkında iş dünyası olumlu sinyaller verirken bir yandan da Derviş'in bir kurtarıcı gibi görülmemesi görüşünü dile getirdiler.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, konuşla ilgili olarak, "En iyi kararın verilmiş olduğunu düşünüyorum" dedi.

Borçlanma kolaylaşacak umudu

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton da "Saygın bir insan, Türkiye'nin inandırıcılığı birkaç gömlek yükseldi" dedi. Alaton, Derviş ile birlikte dışardan borçlanma şartlarının daha iyileşeceğini ve bir miktar nefes alınmış olacağını belirtti. Alaton, "Böylece 2 haftadır yaşamakta olduğumuz yangına bir itfaiyeci getirmiş olduk" diye konuştu. Alaton, "İnşallah şimdiden tedbirlerimizi alacağız ve bu insanı çok kısa bir zaman içinde arenada aslanların önüne atmak isteyecek olanlara mani olacağız" yorumunu yaptı.

Koltuk eksilteceklerine artırdılar

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi de, Derviş'in mutlaka katkıları olacağına işaret etti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, "Biz revizyon isterken koltuk sayısını bir daha artırdılar. Ama Sayın Bakan ateşten gömlek giyiyor, inşallah başarılı olur" dedi. Aygün, "İnşallah başarılı olurlar, Başarısız olmak gibi bir lüksümüz yok. Türkiye'de bıcak kemiğe dayandı, iş aleme çok zor günler geçiriyor" dedi. ASO Başkanı Zafer Çağlayan da basının Kemal Derviş'i "tek kurtarıcı, mehdi ve mesih" gibi gösterdiğini belirterek, bu tür beklentilerin o insanın psikolojik yükünü artıracağını, ülke açısından sıkıntılar yaratacağını söyledi.

İnşallah başarır temennisi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Kemal Derviş'in atanmasının olumlu bir gelişme olarak gördüklerini söyledi. Demirtaş, "Türkiye'de ekonomi yönetimine güven yok olmuştu" dedi. İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Başkanı Tuğrul Yemişçi de atamaları olumlu karşıladıklarını ifade ederek, "İnşallah hayırlı olur. Yoksa durum pek iç açıcı değil" dedi.

Tuğrul Yemişçi, Türkiye'nin kaybedecek vakti olmadığını vurgulayarak, "Her sektörde işten çıkarmalar var. Bayramdan sonra ne olacağı belli değil" diye konuştu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Atıl Akkan ise "Hükümet böyle uygun görmüş, hayırlı uğurlu olsun" dedi.



3 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED