T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Eymür'den Özkan raporu

MİT Kontrterör eski Daire Başkanı Mehmet Eymür, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'la ilgili tüm iddiaları internet sitesine taşıdı. Eymür, kapsamlı bir "Özkan Raporu" hazırlığında

Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan hakkındaki yolsuzluk iddiaları ile bazı kişilerle olan yakınlığı ve özel ilişkileri internet ortamında derleniyor.

MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür, internetteki www.atin.org adlı sitesinde, bu kez Hüsamettin Özkan hakkında Türk ve yabancı basında çıkan ilginç haberlere ve iddialara yer verdi. Bu iddiaları yorumlayan Eymür, Özkan hakkındaki gelişmeleri derlemeye ve yorumlamaya devam edeceğini de bildirdi.

Özkan'ın, MGK'da Cumhurbaşkanı'na karşı sarfettiği sözlere dikkati çeken Eymür, Özkan hakkındaki iddiaları bir araya toplamasının gerekçesini ise "Acaba bu gücü nereden alıyor, kimdir, neyin nesidir diye merak ettik" sözleriyle ifade etti. Eymür'ün gazete, dergi ve internetten derlediği haberlerde şu iddialara yer veriliyor:

'Derin siyaset'

"Türkiye'de nasıl ki bir 'derin devlet' varsa, bir de 'derin siyaset' vardır. Hangi partiye ait oldukları farketmez, yolları ve amaçları birdir. Türkiye'de kim zengin olacak, hangi gazete patronu batırılacak, kime yol verilecek, bu yapılanma karar verir. İşte bu 'derin siyaset' adlı gizli örgütün İcra Kurulu Başkanı Süleyman Demirel, Başkan Vekilleri Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan'dır. Sadettin Tantan, asayiş, Zekeriya Temizel de mali konularına bakar. Ecevit örgütte yoktur, önem taşımaz."

"Mesut Yılmaz, Türkbank'tan sonra Körfez ihalesinde de aklandı. Yılmaz'ı aklayan komisyon raporu, 8'e 7 oyla kabul edilirken, DSP'nin fireleri son anda devreye giren Başbakan Yardımcısı Özkan tarafından engellendi."

'En fakir milletvekiliydi'

"Hüsamettin Özkan seçilip ilk kez Ankara'ya geldiğinde, TBMM başkanlığına verdiği 'mal beyanı' itibarıyla, 'Meclis'in en fakir milletvekili' sayılabilirdi."

"Burada, tam iki kez, Tepe Grubu tarafından inşa edilen Beykoz Konakları adlı sitede iki konağın sahibi olduğunu yazdım Hüsamettin Özkan'ın... Bu haberi okuduğum 'Maya' dergisi, konakların her birinin 650 bin dolar değeri olduğunu da yazdı."

"Sabah Grubu, Etibank kriziyle birlikte Özkan'ın ağzının içine bakmaya başladı... Dinç Bilgin ve Zafer Mutlu, bugüne kadar ayakta kalmalarını ona borçlu olduklarına inanıyorlar."

"Hüsamettin Özkan'ın adı şimdi de Halkbank'tan verilen usûlsüz kredi dolayısıyla gündemde. Emlakbank, Genel Müdür Erdin Arı döneminde 40 milyon dolar kredi borcu bulunmasına rağmen Sabah Grubu'na ek kredi açmış!"

Köstebek Özkan mı?

"Berlin'de yayınlanan Die Tagezeitung'un Perşembe ekinde "Egebank'ta Polis Parmağı" başlıklı bir yazı yayınlandı. Yazıda, Nail Keçili'nin Paper Moon'daki köstebeğinin Hüsamettin Özkan olduğu ileri sürülüyor. Sır gece 21 Aralık 1999 gecesiydi... Bu gecenin, bankaya el konulmadan önceki gece olduğunu Demirel'e söyleyen ve bankadan yaklaşık 15 milyon doların bir gecede 'uçmasını' sağlayan kişi kimdi?"

"Orhan Aslıtürk, Maliye Bakanı Sümer Oral'ın kayınbiraderi; Hüsamettin Özkan'ın ağabey'i olan Bayrampaşa eski Belediye Başkanı Necdet Özkan'ın eşinin de kardeşi çıktı. Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi Orhan Aslıtürk, naylon fatura operasyonu ile Egebank'ın boşaltılmasına yardımcı olmuş."

Kaynana skandalı

"Skandal. Hüsamettin Özkan'ın kayınvalidesine torpil. Egebank'ın Gold-Bis tarım ürünleri şirketine verdiği usulsüz krediyle ilgili olan herkes dün gece gözaltına alındı. Süper kaynana hariç. DGM'ye gönderilen suç duyurusunda onun da adı vardı. Ancak bir tek onun için yakalama emri çıkarılmadı."

"Hüsamettin Özkan ile Enerji Bakanı Ersümer bacanak çıktı. Yani, 'süper kaynana' kabinede iki bakanın birden kayınvalidesi. Gözaltına alınmaması çok doğal."

"Bütün yollar Ankara'ya çıkıyor. Murakıplar dert yanıyor: Biz 100 küsur sayfalık rapor hazırladık. Etibank'a el kondu. Ama bizim raporumuzda iş Yılmaz'a, Taner'e, Özkan'a uzanıyor. Bundan sonrası siyasi irade meselesi."

Eymür'ün özeti

Eymür, Özkan hakkındaki iddiaları sıraladıktan sonra şu özeti yaptı: "Hasan Hüsamettin Özkan Kayserili. İmam Hatip Lisesi'nden sonra İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde okumuş. Ağabeyi, Bayrampaşa eski Belediye Başkanı olan Necdet Özkan. 1991 yılında politikaya atılmış. Daha önce İstanbul'da, yap-sat işleri (müteahhitlik) ile uğraşıyormuş. 1998 yılında Bakırköy dans şampiyonu olmuş. Maliye Bakanı Sümer Oral'ın kayınbiraderi olan Orhan Aslıtürk, Özkan'ın yengesinin kardeşi. (Ağabeysi Necdet Özkan'ın eşinin kardeşi.) Damadı, Prof. Erdoğan Alkin'in oğlu Emre Alkin İMKB Başkanı Osman Birsen'in danışmanı. Dayısı, Saray Halıları'nın sahibi Necati Kurmel. Kurmel'in, Susurluk aktörleri ile irtibatı var. Enerji Bakanı Cumhur Ersümer bacanağı. Kayınvalidesi Hatice Betül Özbay, Egebank skandalına adı karıştığı için "çete" davasına dahil edildi. İstanbul Beykoz Konakları adlı sitede her biri 650 bin dolar değerinde iki konağı var. Şimdilik bu kadar. Sizlerin de yardımıyla bu tabloyu genişleteceğiz inşallah."

'Batıkçılar ve iktidar'

Mehmet Eymür'ün, sayfalarına taşıdığı bir köşe yazısı da şöyle: "Tarih 30 Mayıs 2000. Yer: İstanbul Samandıra'daki PrintCity adlı Sabah tesisleri... Başbakan Yardımcısı DSP'li Hüsamettin Özkan, Maliye Bakanı ANAP'lı Sümer Oral, batık Etibank'ın ve Sabah'ın sahibi Dinç Bilgin ile batık Etibank'ın o günkü genel müdürü Zeki Ünal, oldukça neşeli bir hava içinde uzun uzun sohbet ediyorlar.

Print City, Bilgin Grubu'nun trilyonlar gömdüğü bir tesis ve 30 Mayıs 2000'de açılışı yapıldı. Özkan ve Oral, halkın birikimlerinin gömüldüğü tesisleri keyifli kahkahalar atarak gezdiler.

Bunların Etibank'ın batmakta olduğundan haberleri yok muydu?"

Dönmez'in yerini Özkan aldı

Mehmet Eymür, Ecevitler'in Özkan'ı da gözden çıkarabileceği iddiasını ortaya atan şu yazıya da yer verdi: "Siz Rahşan-Bülent Ecevit çiftinin manevi oğulları Ali Dönmez'i tanır mısınız? 1980'li yıllar... Mustafa Utku emekli bir polistir. Ecevit ailesinin özel şoförlüğünü yapar. Utku'nun cin gibi akıllı kayınbiraderi vardır. Adı Ali Dönmez! Rahşan hanım ve Bülent Ecevit bu akıllı, girişken çocuğu çok severler. 1983 yılında DSP kurulurken 16 yaşına giren Ali Dönmez de hayli etkilidir. 1983/1991 yılları arasında DSP'de Ali Dönmez veliaht gibidir. Koca İstanbul İl Başkanı bile önünde ceketini düğmeler. Özetle; bugün Hüsamettin Özkan neyse, dün de Ali Dönmez odur. Özkan'ı DSP'ye getiren Ali Dönmez'dir. Ne olduysa oldu, Ali Dönmez birden bire manevi evlatlıktan by-pass edildi. Ali dönmez bugün İstanbul Zeytinburnu'nda inşaat malzemeleri satıyor... Özkan sadece getir götürücüdür..."



3 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED