Geleceğin Gözde Meslekleri...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Yılmaz'ı 'Gaz' sıkıştırıyor

Rus gazetesi, Mavi Akım'da sıranın ANAP lideri Yılmaz'a geldiğini yazdı.

Mavi Akımı Projesi'nin Rus tarafı, Botaş Genel Müdürü Gökhan Yardım'ın görevden alınmasından büyük rahatsızlık duydu. Rus Vremya Gazetesi'nde, "Mavi Akım Öksüz Kaldı" başlığı ile yayınlanan yorumda, Mavi Akım Projesi'nin tehlikede olduğu belirtilerek, soruşturmalarda bir sonraki adımın ANAP lideri Mesut Yılmaz olduğunu iddia etti.

Gazetenin konuyla ilgili yorumu şöyle:

"Türkiye'de enerji alanındaki yönetim kadrosunda değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler, Rusya ile işbirliğinin yanısıra Mavi Akım doğalgaz boru hattının geleceğini etkileyecek niteliktedir. Yürütülen soruşturma çerçevesinde bir sonraki hedefin, projenin gerçekleştirilmesini öngören anlaşmayı 1997 yılında Moskova'da imzalayan Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz olacağı söyleniyor." Rus doğalgazının Karadeniz'in altından getirilmesini öngören Mavi Akım Projesi'nin savunucuları birer birer gidiyor.

Rusları endişelendiren gelişmeler, Beyaz Enerji Operasyonu ile başladı. Enerji ihalelerindeki operasyon TEAŞ ve TEDAŞ'ın ardından, Botaş ihalelerini sıçradı. DGM Savcısı Cengiz Köksal tarafından yürütülen Mavi Akım Projesi kapsamında, tüm doğalgaz ihaleleri mercek altına alınırken önce Botaş Genel Müdürü Gökhan Yardım'a yurtdışı çıkış yasağı konuldu. Ardından da, Botaş Genel Müdürü Yardım görevden alındı.

Mavi Akım Projesi'nin altyapısının oluşturulmasında büyü çaba harcayan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer de, operasyon kapsamında düzenlenen ilk iddianamenin ardından istifa etmek zorunda kalmıştı. Böylece, Mavi Akım Projesi ile ilgili çalışmaları bugüne kadar yürüten, bürokratlar ile bakan koltuklarını kaybetmiş oldu. Mavi Akım Projesi'ni savunanlardan koltuğunu kaybetmeyen, sadece ANAP lideri Mesut Yılmaz kaldı.

Yılmaz zor durumda...

Öte yandan, DGM Savcısı Cengiz Köksal tarafından yürütülen Mavi Akım Projesi soruşturmasının Yılmaz'ı zor durumda bırakacağı öne sürüldü. Soruşturma kapsamında incemelerini sürdüren bilirkişilerin, önemli bilgi ve belgelere ulaştığı kaydedildi.

 
Ansen DGM'lik
DGM Savcısı N. Mete Yüksel, Halkbank'taki usulsüzlük iddialarının araştırılması için eski Genel Müdür Yenal Ansen hakkında soruşturma başlattı.
Yer kabuğu kaynıyor Yer kabuğunda korkutan hareketlenmeler oluyor. Etna ve Mayon yanardağı lav püskürüyor, Yunanistan, Çin ve Tayvan'da birkaç saat arayla depremler meydana geliyor.
Rami, hayır çarşısı gibi
Rami Gıda Toptancıları Çarşısı, 2 bin özürlü çocuk ile cami, medrese, kurs, öğrenci yurdu ve yardıma muhtaç ailelerin gıda ihtiyacını temin ediyor.
Çağlar-Demirel dosyası birleştirildi

Philip Morris:Raporumuz ahlakdışıydı
Dünyanın en büyük sigara şirketlerinden Philip Morris, sigaranın "olumlu etkileri"ni ortaya koyan raporu için özür diledi. Şirketin başkan yardımcılarından Steven Parrish, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, raporun sadece hata değil, ahlak dışı olduğunu söyledi. "Raporun tamamen uygunsuz olduğunu söylemek yetersiz kalır" diyen Parrish, şirketin, Polonya, Slovakya, Macaristan ve Slovenya'da yapılması planlanan benzer çalışmaları iptal ettiğini de kaydetti. Philip Morris'in finanse ettiği araştırmanın raporunda, Çek Cumhuriyeti hükümetinin, sigara tüketicisi, ithalatçı ve tütün sektöründen elde ettiği vergi gelirlerinin, sigaranın yol açtığı sağlık, kayıp iş günü ve işten çıkarmaların maliyetini fazlasıyla karşıladığı bildirilmişti. Raporda ayrıca, "sigara yüzünden erken ölümlerin, hükümetin, sağlık, emeklilik ve yaşlılar için bakım evleri giderlerinden tasarruf etmesini sağladığı" da belirtilmişti.

27 Temmuz 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED