T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
45 ülkeye makarna

Selva Gıda A.Ş. geçtiğimiz yıl 45 ülkeye toplam 3 bin 500 ton makarna ihraç ederek kendi alanında büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin önde gelen makarna firmaları arasında yer alan Konya'da kurulu Selva Gıda A.Ş., 2001 yılında 45 ülkeye toplam 3 bin 500 ton makarna ihraç etti.

Selva Gıda A.Ş. Genel Müdürü Osman Baydar, "yeni nesil makarna" sloganıyla 1998 yılında faaliyete geçmelerinden bu yana gösterdikleri yoğun çalışma temposu ile Türkiye'nin önde gelen markaları arasına girmeyi başardıklarını söyledi.

Türkiye'deki pazar paylarının yüzde 8 civarında olduğunu ve Orta Anadolu'nun da büyük bir bölümüne sahip olduklarını da bildiren Baydar, ''Elbette, yüzde 8 gibi bir oran bizim ulaşmak istediğimiz nokta değil. Ancak, kısa süre içinde yakaladığımız bu başarı, hedeflerifimizin büyük olduğunu gösteriyor'' dedi.

İtalya'dan sonra ikinciyiz

2001 yılında Afrika, Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu ve Asya'da 45 ülkeye toplam 3 bin 500 ton makarna ihraç ettiklerini bildiren Baydar, şunları kaydetti: "Türkiye, dünya makarna pazarında İtalya'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde en büyük rakibimiz İtalya. Onlar kendilerini kabul ettirmişler ve her bölgeye rahat bir şekilde girebiliyorlar. Biz 45 ülkeye hakim olmamıza rağmen, çok sayıda yeni ülkeye de girmekte bazı zorluklar çekiyoruz.''

Dünya markası olmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını ve ihracatı geliştirme yönünde görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Baydar, "Şu anda ABD, Hindistan ve Tayvan ile sıkı temas halindeyiz'' diye konuştu.



24 Eylül 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED