T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

DERSİMİZ JAPONYA

17. Dünya Kupası'nda ikinci tura çıkarak büyük bir başarı yakalayan Milli Takımımız, Japonya karşısında yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyor. Şenol Güneş, basına kapattığı antrenmanda taktik çalışmalara ağırlık verirken, diğer yandan da futbolcularını yarınki maça konsantre etmeye çalışıyor.

17. Dünya Kupası finallerinde 2. turda Japonya ile karşılaşacak (A) Milli Takım hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde dün basına kapalı bir antrenman yapan (A) millilerin, idmanda Japonya maçının taktiğini çalıştıkları öğrenildi. Dünkü antrenmanda, sakatlıkları nedeniyle Japonya karşısında forma giyemeyecek olan Okan ve Mustafa İzzet, takımdan ayrı olarak çalıştı. Sakatlıkları süren Hakan Şükür, Rüştü, Hasan, Nihat ve Ümit Davala'nın ise hafif bir antrenman yaptıkları bildirildi.

Biletlere hücum!

A Milliler, teknik direktör Şenol Güneş'in bu sabahki basın toplantısının ardından, Japonya maçının yapılacağı Miyagi Stadı'ndaki son antrenmanla, hazırlıklarını tamamlayacak. Türkiye'yi olduğu kadar Japononlar'ı da 2. tur heyecanı sardı. Karşılaşmanın biletlerinin tamamı satılırken, normalde 20 bin yen'e (200 ABD doları) satılan biletlere, karaborsada yaklaşık 90 bin yen'e (850 ABD Doları, 1 milyar 275 milyon lira) alıcı bulduğu öğrenildi.

Japonlar çekiniyor

Günlerdir Türkiye'den çekindiklerini yazan Japon basını, 4 kez "Yılın en iyi hakemi" ünvanını alan ve yarınki maça atanan İtalyan hakem Collina hakkında tuhaf bir iddia ortaya koydu. Türkiye'nin bir Avrupa ülkesi olduğunu ve bu maça Avrupalı bir hakemin verilmesinin yanlış olduğunu savunan Japon medyası, bu kararda FIFA'nın Hakem Komitesi Başkanı olan Şenes Erzik'in etkili olduğunu iddia etti.

Emre'nin yerine Alpay

MİLLİ Takımımız, yarın Japonya ile oynayacağı ikinci tur maçı için çalışmalarını sürdürken, teknik direktör Şenol Güneş, bu maça Alpay Özalan'ı hazırlıyor. Kart cezalısı Emre Aşık'ın yerine defansta Ümit Özat ve Alpay arasında tercih yapacak olan Güneş'in taktik çalışmada Aston Villalı futbolcuya yer verdiği öğrenildi.

Troussier ajan arıyor!

Japonya Teknik Direktörü Philippe Troussier, Türk Milli Takımı'nı ezberlediğini, bilgileri de, Nijerya Milli Takımı'nı çalıştırdığı dönemde öğrencisi olan eski Beşiktaşlı Amokachi'den aldığını söyledi. Sociedadlı Tayfun'la da yakın ilişkileri olduğunu açıklayan Troussier, "Tayfun'dan da bilgi isteyeceğim, ancak buna yanaşacağını zannetmiyorum" dedi.

Spor Yazarları
Mehmet Atalay : Salih Sezer :
Japonya ile futbol dansı Millet değil illetiz!
 
Collina sevindirdi
Bekle bizi Senegal!
Dünya Kupası'nda Afrika rüzgarı esmeye devam ediyor. 90 dakikası 1-1 sona eren maçın 114. dakikasında sahneye çıkan Camara Senegal'i çeyrek finale taşıyan golü attı.
Penaltı maçı İspanya'nın
Bir penaltı kaçıran İrlanda, 89. dakikada attığı penaltı golüyle maçı 1-1'le uzatmaya götürdü. Golsüz geçen uzatmanın ardından İspanya 2, İrlanda 3 penaltı kaçırınca çeyrek finale çıkan taraf İspanya oldu. Maçın kahramanı 3 penaltı kurtaran Casillias oldu.
Kartal, Milanlı Giunti'yi bitirdi
Milan forması altında Galatasaray'a karşı Şampiyonlar Ligi maçlarında görev yapan Giunti bir de gol atmıştı.
Reklam değil, iş yaparız
Bursa G.Saraylılar Derneği'nde konuşan Özhan Canaydın, kuracakları kadro ile Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedeflere ulaşacaklarını söyledi. Başkan, stat projesi için de 15 güne kadar kredi anlaşması yapacaklarını belirtti.
ORTEGA BULUŞMASI
Geliş tarihi sır gibi saklanan Arjantinli yıldızın hafta içinde İstanbul'da olması bekleniyor. Ortega resmi imzayı helikopterle getirileceği Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda atacak.
12 DEV ADAM OKULLARI AÇILIYOR
Basketbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği '12 Dev Adam Basketbol Okulları' çalışmaları, bugün Adana'da Menderes Spor Salonu'nda başlayacak. Okullara, 7-14 yaş grubundaki kız ve erkek sporcular katılırken, 25 kişilik grupta 2'şer deneyimli antrenör görev yapacak ve çalışmalar 3 ay sürecek.

17 Haziran 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED