T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 

DERSİMİZ JAPONYA
17. Dünya Kupası'nda ikinci tura çıkarak büyük bir başarı yakalayan Milli Takımımız, Japonya karşısında yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyor. Şenol Güneş, basına kapattığı antrenmanda taktik çalışmalara ağırlık verirken, diğer yandan da futbolcularını yarınki maça konsantre etmeye çalışıyor.

SPOR YAZARLARI

Mehmet Atalay : Japonya ile futbol dansı
Salih Sezer :
Millet değil illetiz!
14 gramlık adam
Yapılan araştırma, emekli maaşının eridiğini ortaya çıkardı. Üç yıl önce 20 gram altın olan emekli maaşının şimdiki değeri 14 grama düştü.
Haziran 1999'da 70 milyon 46 bin 200 lira olan en düşük işçi emekli aylığı ile 20,07 gram altın veya 170,6 dolar alınabilirken, 9 Haziran 2002 tarihi itibariyle 224 milyon 719 bin 171 lira olan en düşük işçi emekli aylığı ile 14,72 gram altın veya 154,5 dolar alınabiliyor.

AİHM'de RP için karar Çarşamba'ya
Kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin çarşamba günü vereceği kararı bekliyor. RP'nin yöneticilerinden Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, umutlu olduklarını söyledi.

CIA'nın romancıları
İngiliz yazar Saunders, "Kültürel Soğuk Savaş" adlı kitabında, CIA'nın Nobel'i yönlendirdiğini, George Orwell'ın 1984 romanının siparişle yazıldığını, CIA'nın finanse ettiği dergilerin kadrosunda Sartre, Malraux, Toynbee, Huntington gibi ünlü yazarların bulunduğunu açıkladı.

Üniversitede makale yolsuzluğu
Bilimsel gelişmenin giderek irtifa kaybettiği üniversitelerde, profesörler yardımcı doçentlerin ve asistanların emeklerini sömürerek, kariyerlerini korumaya çalışıyorlar.

Adana'ya dev su projesi
Seyhan Baraj Gölü'nün iki yakasını birleştiren biri 1575 metre, diğeri 850 metre uzunluğundaki çok amaçlı Çatalan Köprüleri Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Memura 200 bin, bürokrata 1 milyar lira
Memur 200 bin ile 600 bin lira kira yardımı alırken, özerk kurulların başkan ve üyelerine 'milyarlık' kira yardımı yapılıyor. Telekomünikasyon Kurulu Başkanı 1 milyar 260 milyon, üyeleri 1 milyar 145 milyon, BDDK üyeleri ise 1 milyar 51 milyon lira kira yardımı alıyor.

 
YÜZDE 11'İ KAZANACAK
1 milyon 540 bin 405 genç, üniversiteye girebilmek için 3 saat ter döktü. ÖSS maratonunda 100 kişiden ancak 11 kişi bir yüksek öğretim programına yerleşebilecek.
Türkiye-Japonya maçı COLLINA'NIN
Yarın Japonya ile oynayacağımız tarihi maçı ünlü İtalyan hakem Collina yönetecek. Collina daha önce de Türkiye-Almanya ve Türkiye-Avusturya maçlarını yönetmişti.
ABD'de yapay göz geliştirildi
"Uzay Yolu"ndan (Star Trek) esinlenen Amerikalı bir doktor, yapay göz geliştirdi. Göz, dizinin görme özürlü baş mühendisinin kullandığı cihazın mantığıyla çalışıyor.
RTÜK'e üçüncü dava
RTÜK aleyhine Cumhurbaşkanı Sezer ve 119 milletvekili tarafından açılan iki davanın ardından bugün, SP ve AK Parti RTÜK Kanunu'ndaki 3 maddenin iptali istemiyle yeni bir dava daha açıyor.
Yağışlı hava geliyor
Meteoroloji, Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı bir havanın yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olacağını açıkladı.
17 Haziran 2002
Pazartesi

PİYASALAR
Dolar 1.577.500
Euro 1.491.000
Altın (Cum.) 10.950
Borsa 9.464


Türkiye'de Hava
Adana 21 / 32
Ankara 15 / 30
Bursa 16 / 29
Diyarbakır 19 / 36
Erzurum 9 / 24
İstanbul 18 / 28
İzmir 23 / 33
Trabzon 17 / 23
 

Albayrak Şirketler Grubu

 




Medyum Memiş
ilk kez Yeni Şafak'a anlattı
Bugün gazetenizde
   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Fehmi Koru :
Sınıfta kalanlar İdamı mı tartışıyoruz, yoksa?..
Mehmet Barlas : Ali Bayramoğlu :
Ne Zigetvar, ne de Sokollu var ortada!. Sami Selçuk, etik, siyaset ve anayasa...
Mehmet Ocaktan : Taha Kıvanç :
Biraz light, biraz 'laikçi' magandalar Amerikalılar Prof. Alemdaroğlu'ndan
ne istiyor?
Mehmet E. Yavuz : Tevfik Diker :
Neden onları ciddiye almıyoruz? Yardımcı doçentlerin feryadı
Yusuf Kaplan : Kürşad Bumin :
Senkretizm'den Sinizm'e ve tabii ki Konstantinizm'e! Türk medyası "mahremiyet"i keşfediyor!
İhsan Deniz : Cevdet Akçalı :
"Mehmet Çetin'in antolojisi" Potansiyel suçlular ülkesi
veya yaftalı topluluk
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED