Yeni Safak Online...
T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
İki Kere Birdir Bir

Cem Davran 'tokat olayı' ile sona eren, "İki Kere Kiki"den sonra, "Cem Davran'la Birdir Bir" adlı yeni bir 'show'a hazırlanıyor.

Cem Davran ve Hande Ataizi'nin birlikte sundukları show programı İki Kere Kiki'de, Ataizi'nin Sevda Demirel tarafından tokatlanması, bu programın sonunu da getirmişti. Davran'la Ataizi'nin aralarının iyi olmadığı, çekimler esnasında zaman zaman problemler yaşadıkları basında çıkan haberler arasında sık sık yer almıştı. Sonunda uzun zaman birlikte çalıştığı Hande Ataizi'nden ayrılıp, yine Kanal D'de yayınlanan Aşk Meydan Savaşı adlı dizide Derya Alabora ile başrolü paylaşan Cem Davran, dizi dışında yeni bir projenin de hazırlığını yapıyor.

İki kişilik showdan ağzı yanan Davran, artık tek kişilik şov programı yapmaya karar vermiş. İki kişilik show programlarının güçlükleri olduğunu belirten Davran, "Uzun zamandır kafamda olan bir şey vardı. Zaman içinde onu geliştirme fırsatı da buldum. Kendi performansıma dayalı bir show yapacağım. İsmi de Cem Davranla Birdir Bir olacak" diyor.

'İşimi yaparım, gerisine karışmam'

Konuğa dayalı show programlarından hoşlanmadığını belirten Davran, aralık ayı sonunda Kanal D'de ekrana gelecek olan programa zaman zaman konuk da alacağını, ancak, formatın konuğa bağlı olmayacağını söylüyor.

Davran, programın içinde kendi oyunculuğuyla beslenecek bir skeçler silsilesi ve farklı tiplemelerin olacağını, ayrıca bir animasyon karakterin doğacağını, bunun da kendi animasyonu olacağını kaydediyor. Büyükşehir hayatından sıkılarak köye yerleşen şehirli bir ailenin yaşadığı zorlukları anlatan, yani tersine göçü ele alan bir dizi olan Aşk Meydan Savaşı'nın çok iyi gittiğini söylüyor Cem Davran. Dizide oyunculuğun keyfini çıkararak çalıştığını, rol arkadaşı Derya Alabora ile de çok iyi anlaştığını anlatırken, Ruhsar'daki rol arkadaşı Hande Ataizi ile ilgili olarak ise, fazla konuşmak istemiyor. "Birileri hakkında olumsuz konuşmayı sevmiyorum. Olumsuz taraflarını bilsem ya da görsem bile... Beni ilgilendiren şey kendi yaptıklarımdır. Herkes bu boşlukta bir yer işgal ediyor. Ben, işgal ettiğim yerden memnunum, başkalarının işgal ettiği yeriyse hiç umursamıyorum" diyor Davran; ancak, eklemeden de edemiyor:

"Hande, Türkiye'nin en popüler kadınlardan biri. Ben daha istikrarlı, düzgün bir yaşamı olan, kartını da açık oynayan birisiyim. 26 yılım tiyatroyla geçti. 4 yıldır sunuculukla da ilgileniyorum. Önümüzdeki beş sene sinemada çekeceğim filmler aşağı yukarı belli. Şu anda 3-4 sene sonra çekebileceğim filmin toplantılarına giriyorum. Çocuklarıma ayıracağım zamandan çalarak bunlara vakit ayırıyorum. Bu hassasiyetin üzerine başka magazinel şeylerin çıkmasıysa hoşuma gitmiyor. Dışarıdan bakınca zaten her şey görünüyor. Hande'yle birlikte çalıştığımız 6 yılda kimin ne olduğunu herkes anladı. Sokakta tanıyan insanlar bana bunları söylüyor."

Bir koltukta çok karpuz

Show programı dışında projelerinin de olduğunu söylüyor Cem Davran. Biri Almanlarla, diğeri Amerikalılarla iki yeni sinema projesi varmış. Bunlardan birinin çalışmaları başlamış bile. Türkiye'de ise, yapımcılığını kendisinin üstleneceği bir film çekecekmiş. Aşkın Nur Yengi'yle başrolü paylaştığı Milo'nun da önümüzdeki yaz çekileceğini belirten Davran, bu arada tek kişilik tiyatro oyununun devam ettiğini, yeni bir oyun daha sahneleyeceğini kaydediyor. Davran'ın başrol oynadığı Aşk Meydan Savaşı bugün saat 20.30'da Kanal D'de...

 
Türk Aynştaynı canlı yayında
Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu uzun soluklu tartışma programı Ceviz Kabuğu'nda bu kez, "Türkiye ve Türkçe üzerine yeni oyunlar mı oynanıyor?" sorusunun altı aranıyor. "Ulusal benliğimizi yok ederek Türkiye tasfiye mi edilmek isteniyor?", "Küresel Kraliyet'in gizli örgütleri, ne demek?", "Etke ajanları ve sarıklı İngiliz casusları kavramları ne anlama geliyor?", sorularına "Türk Aynştaynı" olarak tanınan ve yurt dışında iki kez Nobel Ödülü'ne aday gösterilen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu cevap veriyor.
Atv / 23.20

Ramazan üzerine hoşsohbet
Gazeteci Ayşe Böhürler'in hazırlayıp sunduğu Karşı Karşıya bu hafta Ramazan'a odaklanıyor. Seçime bir gün kala farklı bir gündemle ekrana gelen programda "Oruç ve İnsan" konusu üzerinde uzman isimler görüşlerini anlatıyorlar. Programa konuk olan Prof. Dr. Cevat Akşit, yazarımız Fatma Karabıyık Barbarosoğlu ve Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz "İyi bir Müslüman olarak Ramazan ayı nasıl yaşanır?", "Ramazan'da dikkat edilmesi gereken temel hususlar neler?", "Orucun sosyal ve psikolojik boyutları neler?" sorularını konuşuyor.
Kanal 7 / 14.45

Şükran, Mustafa'ya takınca...
Ayşegül Atik ve Ali Erkazan'ın rol aldığı En Son Babalar Duyar'da, dükkanı satılmaktan kurtulan Mehmet usta atölyesine kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Hülya ise Kadir'den ayrılmaya karar vermiştir. Şükran hanım her zamanki gibi İpek'e görücüler bulmak yerine bu kez Mustafa'yı evlendirmeye karar verir.
Trt 1 / 20.30

Tek nişanlı çok kazançlı yarışma
Ekranların tek nişanlı, çok kazançlı yarışması Yüzük Taşı'nda aile hayatını ve sosyal ilişkileri irdeleyen kısa filmler, yurdun dört bir köşesinden unutulmaya yüz tutmuş renkler ve yetenek bölümü gibi ilginç etaplar yer alıyor. İkbal Gürpınar'ın sunduğu programda, kısa filmlerde istimlak, kız isteme ve çalışan kadınlar var.
Stv / 20.00
2 Kasım 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED