T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Ucuz ürüne hücum

Ürün bazında indirimli kampanyalar düzenleyen marketler ev hanımları tarafından takip altına alındı. Bütün ürünlerin ucuz alternatifleri rafları süslüyor.

Krizle birlikte gelirleri eriyen, fiyatlardaki artış yüzünden de harcamalarını kısmak zorunda kalan tüketiciler, nerede, hangi ürün ucuza satılıyor onun takibine düştü. Tutumlu ev hanımları, Migros, BİM, Tansaş, Gima gibi büyük marketlerin belli dönemlerde bazı ürün kalemleri için uyguladığı düşük fiyatlı kampanyaları çok yakından takip ediyor.

Pahalı ürün satılmıyor

Krizle birlikte perakende sektöründe dikkat çeken bir değişim de tüketicilerin büyük bölümünün ucuz ürünlere yönelmesi. Mevsim Market'ten Yaşar Akkuş, pahalı olan markalı ürünlerin satışında düşüş olduğunu söylüyor. Akkuş, "Küp şekerde 400 bin, salçada 500 bin, çayda 1 milyon fark var. Böylece insanlar başka ihtiyaçları için de para artırmış oluyorlar" dedi.

Erde Market'in sahibi Veysel Koç ise krizle birlikte bütün ürünlerde satışların azaldığını kaydediyor. Koç, "Eskiden bir kilo peynir alanlar şimdi 100 gram alıyor. Yani insanlar yiyecek-içeceklerinden de kıstılar" diye konuştu.

'FİLELER UFALDI'

Migros Genel Müdürü Ömer Bozer, ekonomik krizin yaşandığı geçen yıl, her filenin önemli ölçüde ufaldığını söyledi. Bozer, "Hiç beklemezsiniz makarnanın küçülmesini ama rakamlara baktığımız zaman bir küçülme oldu" dedi. Kayıtlılardan kayıtsızlara doğru bir kayma olduğu tahminini dile getiren Bozer, "Tüketicinin marketlerden çıkıp pazarlara gitmesi olabilir. Makarnada niye küçülme olsun ki? Aslında olmaması gerekir" diye konuştu. Kriz döneminde alışverişin işlem sayısında değil, cirosunda düşüş yaşandığını kaydeden Bozer, müşteri kazanma konusunda, fiyatların işin önemli bir kısmını oluşturduğunu belirterek, "Biz müşterilere özgü, kişiye özel promosyonlar, aktiviteler yapmaya başladık. Onları geliştireceğiz. Böylelikle müşteri tatminini artıracağız" dedi.

 
Arjantinli Museviler İsrail'e göç ediyor
Filistin işgali ile ilgili iki aşamalı plandan bahseden çocuk katili Ariel Şaron, dünyadaki yahudileri çeşitli vaatlerle İsrail'e çağırarak ikinci aşamayı uyguluyor.
TÜPRAŞ da indirim istedi
TÜPRAŞ Genel Müdürü Hüsamettin Danış, Akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi halinde ekonomik canlanmanın artacağını söyledi.
İŞÇİLER ŞARON'UN FATURASINI ÖDEMEYECEK
İsrail'de, Maliye Bakanlığı'nın Filistin'e karşı sürdürülen katliamı finanse etmek için önerdiği bütçe kesintisine karşı işçi sendikaları genel greve gitmeye hazırlanıyor. İsrail İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Histradrut), "anlaşmazlık" durumu ilan etti. Sendika temsilcileri bir kaç gün içinde bir araya gelerek genel grev kararı alacaklarını söylerken, uzmanlar ise bütçe üzerindeki baskıların İsrail'in bir mali krize sürüklenmesine neden olabileceği uyarısında bulunuyor.
25 Nisan 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED