T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Doğalgaz yarın ucuz

Başbakan Ecevit, doğalgaz kullanan belediyelerin başkanlarının yarın İçişleri Bakanlığı'nda toplanarak, fiyatları indireceklerini bildirdi

Başbakan Bülent Ecevit, kışın ağır bastığı dönemde doğalgazın daha makul fiyatlarla vatandaşlara ulaştırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Başbakanlık Merkez Binası'ndan ayrılırken, gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Ecevit, bir gazetecinin, dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan ile bir görüşme yaptığını belirtip, bu çerçevede doğalgaz fiyatlarının düşürülmesi yönünde bir talimatı olup olmadığını sorması üzerine, doğalgaz fiyatlarında bazı belediyelerin çok fazla fiyatlar verdiklerinin bilindiğini ve bunun haklı olarak kamuoyunda tepki uyandırdığını söyledi.

Ecevit, "Mutlaka, hele bu kışın ağır bastığı dönemde doğalgazın daha makul fiyatlarla vatandaşlara ulaştırılması büyük önem taşıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığımız bu konuda bir çalışma yapıyor. Pazartesi günü, ilgili belediye başkanları Ankara'da toplanacak ve mutlaka bir karara varılacak" dedi.

Ecevit, Pazartesi günü yapılacak toplantıda anlaşmaya varılmaması durumunda ne olacağını soran bir gazeteciye ise "Olasılıklara şimdi değinmeyelim. İnşallah anlaşacaklar" cevabını verdi.

Herşey iyiye gidiyor

Ecevit, bir gazetecinin, "İçişleri Bakanlığı'nın sosyal patlamayı önlemeye yönelik illere genelge gönderdiği haberleri var" sözleri üzerine, "Sosyal patlama sözkonusu değil, herşey iyiye gidiyor Türkiye'de" dedi.

Başbakan Ecevit, başka bir soru üzerine yoğun kar yağışının bütün ülkelerde zorluklar yarattığını söyledi. "Bu kadar yoğun kar Türkiye'de sanırım uzun yıllardır görülmemişti. Bu konuda özellikle ulaşımın rahatlatılması bakımından ilgili kuruluşlarımız gerekli bütün çabayı gösteriyor" diye konuştu.

'ABD ile anlaşacağımızı umarım'

Ecevit, bir soru üzerine, bugün Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile ABD'ye yapacağı ziyaretin ayrıntılarını içeren görüşme yaptıklarını ve görüşmenin çok yararlı olduğunu söyledi. "ABD'li senatörler ile yaptığınız görüşmenizde Türkiye'nin Irak politikasından vazgeçtiği gibi bir izlenim ortaya çıktı. Buna katılıyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine Başbakan Ecevit, şunları söyledi: "Tabii ki

bizim bu konu ile ne açıdan ilgilendiğimizi belirttik. Daha önce kamuoyuna verdiğimiz bilgilerin dışında, belirttiğimiz görüşlerin dışında birşey olmadı. ABD'nin Irak konusunda çok duyarlı olduğunu biliyoruz. Bizim de bölgemizle ilgili bir takım sorunlarımız var. ABD ile bu konuda olumlu bir diyalog kurulacağını, bir anlayış birliğine varılacağını umarım."

Doğalgaz protestosu: 18 gözaltı

Doğalgaza uygulanan zamları protesto etmek isteyen 17 ÖDP'li gözaltına alındı. 40 kişilik bir ÖDP grubu, doğalgaza uygulanan zamları protesto etmek amacıyla, İstanbul Taksim Gezi Otoparkı'nda toplandı. Burada basın açıklaması yapmak isteyen grubu polis müdahale edince arbede yaşandı. Pankart açıp basın açıklaması yapmak isteyen guruba müdahale eden polis, 2'si kadın 17 kişiyi gözaltına aldı. Sanıklar Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


 
Yeni ihale yasası 2003'te
Kamu İhale Yasası, ancak 1 yıl sonra yürürlüğe girecek. Bu süre içerinde "yolsuzluklara davetiye çıkarmakla" eleştirilen eski yasa geçerli olacak
DSP'li Eker: Kriz var diyen yalancı
Meclis kulisinde yılbaşı değerlendirmesi yapan DSP Muş Milletvekili Zeki Eker, "Yılın son günü mağazalara bile girilemedi. Bir de ülkede ekonomik sıkıntı var diyorlar. Millet parayı, yastık altından çıkarsın, kriz mi kalır? Kriz var diyen yalan söyler" dedi.
11 ilin milletvekili azalacak
2000 yılında yapılan nufüs sayımı sonuçlarının açıklanmasından sonra 20 milletvekilinin haksız şekilde seçildiği ortaya çıktı.
Aksu: Krediler batıklara gitmesin
AK Parti'li Aksu, alınan kredilerin batık bankalara aktarılmasının son derece yanlış olduğunu söyledi.
'Kanadoğlu kararımızı değiştiremez'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin, Yargıtay Başsavcısı Kanadoğlu'nun başvurusunun, "gündemlerini ve çalışma hızlarını değiştirmeyeceğini" bildirdi.
FP kararı yayınlandı
Anayasa Mahkemesi'nin FP'nin kapatılmasına ilişkin gerekçeli kararı, Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Gerekçeli kararın yayımlanmasıyla birlikte beyan ve eylemleriyle FP'nin kapatılmasına neden olan İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak ve Tokat Milletvekili Bekir Sobacı'nın TBMM üyelikleri sona erdi. Beyan ve eylemleriyle FP'nin kapatılmasına neden olan Merve Kavakçı, Nazlı Ilıcak, Bekir Sobacı, Ramazan Yenidede ve Mehmet Sılay'ın 5 yıl siyaset yasağı da başladı. TBMM'deki boş sandalye sayısı 12'ye yükseldi.
6 Ocak 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED