|
Taha Yasin'in görüntülerine tepki
Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) lideri Celal Talabani, Irak eski Devlet Başkan Yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ın yakalanmasından sonra Saddam Hüseyin'in de yakalanacağını söyledi. Talabani, Saddam yanlılarının tecrit olduğu görüşünü dile getirdi. Taha Yasin'in el Cezire televiyonundaki yakalanma görüntüleri ise tepkilere neden oldu. Tepki gösterenler, Ramazan'ın Kürt kökenli olduğuna dikkat çekerek buna rağmen kendisine son derece kaba ve aşağılayıcı davranıldığını, oysa bu kişinin yasal hakları ve koruması bulunduğunu, Talabani birliklerinin bunu dikkate almadıklarını belirttiler.
Hamas liderine
FÜZE SALDIRISI
Filistin kentlerini yeniden işgal eden İsrail, Gazze'de bir Hamas liderinin bulunduğu araca füze saldırısı düzenledi. 5 füze atılan araçtan 3 ceset çıktı. Hamas lideri İsmail Ebu Şanab hayatını kaybetti.
Asker desteği tehlikede
BM merkezine yönelik saldırı Irak'a asker gönderecek ülkelerin tavrını değiştirdi. Polonya Irak'taki askerlerini riskli bölgeden çekti. Japonya asker göndermeyecek. İspanya'da hükümet baskı altında.
ABD kapı kapı dolaşıp
Irak için asker istiyor
IRAK'ta işgali ayakta tutmak için 500 bin askere ihtiyaç duyan ABD, yeni bir Güvenlik Konseyi kararı çıkararak asker toplamaya çalışacak. Powell Avrupa başkentlerini arayıp asker istedi.
Saddam'ın kuzeni 'Kimyasal Ali' yakalandı
'Irak kaos içinde'
BM Genel Sekreteri Annan, Irak'ın tam bir kaos içinde olduğunu belirterek, savaş öncesi farklı görüşlere sahip olan ülkelerin, şimdi birlikte Irak halkına yardım olanaklarını araştırdıklarını kaydetti.
Kısa kısa..
|