AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
ABD kredisi siyasi karara kaldı

Türkiye ile ABD arasındaki 8,5 milyar dolarlık kredi anlaşmasının uygulamaya geçmesi için iki ülke arasındaki siyasi değerlendirmelerin tamamlanması bekleniyor. NTV'ye bilgi veren kaynaklar, kredinin kullanımı konusundaki teknik değerlendirmelerin tamamlandığını, siyasi kriterler konusunda varılacak uzlaşma sonucunda ilk dilimin kullanımı için talepte bulunulabileceğini vurguluyor.

Vakıfbank'tan Jandarma'ya özel kredi

Vakıfbank, İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarına düşük faizli kredi verecek. Bu kişiler uygulamada yer alan ürünleri (Taksitli İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi) cari faiz oranının 0.25 puan eksiği ile kullanma imkanına sahip olacak, bu kredi türlerinden iki maaş tutarına kadar kefilsiz olarak yararlanabilecekler. Bu konudaki talepler 24 saat içinde sonuçlandıracak.

Eczacıbaşı'ndan 15 yeni ürün

Eczacıbaşı Girişim Pazarlama'nın profesyonel temizlik pazarında yer alan markası Maratem, 2003 yılında pazara sunduğu 15 çeşit ile ürün gamını 70'e yükseltti.

Uludağ Gazoz'dan Hindistan'a ihracat

Uludağ Gazoz, dünyanın en büyük nüfus yoğunluğuna sahip ülkelerinden Hindistan'a "Carlton by Uludağ" markalı 7 çeşit ürün ihraç edecek. Uludağ, ihracatını bu yıl 4.5 milyon dolara ulaştırdı.

Bersay portföyüne Denizbank'ı da aldı

Bersay İletişim Danışmanlığı, müşteri portföyüne, Denizbank ile iştiraklerini de dahil etti. Denizbank'ın yanı sıra iştiraki durumundaki bütün şirketlerine de danışmanlık hizmeti sunacak.

Has Çelik'ten paket yay üretimi

Kayseri'nin Hacılar İlçesi yakınlarında kurulu Has Çelik, ürettiği ürünler arasına yataklık çelik paket yayı da ekledi. Fabrikalarda günde 500 adet yataklık paket yay üretilecek ve yüzde 70'i de ihraç edilecek.

İlk yerli kombi piyasaya çıktı

DemirDöküm, geliştirdiği ilk yerli yoğuşmalı kombiyi bu ay içinde piyasaya çıkardı. DemirDöküm mühendisleri tarafından geliştirilen Sargon Condense kombi, 2 milyar 300 milyon liradan satışa sunulacak.

Banvit kârlılıkta hedefini aştı

Banvit, Azerbaycan ve Romanya'da yatırıma hazırlanıyor. Banvit Genel Müdür Yardımcısı Ömer Görener, yıllık 12 milyon dolar kar beklerken 9 ayda 15 milyon dolar kâr elde ettiklerini bildirdi.

Şeker Piliç'ten yeni çiftlikler

Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret A.Ş.'nin, üretim kapasitesini artıracak yeni çiftlikleri faaliyete geçiyor. Şirketin Bandırma'da satın aldığı iki yeni çiftlik ile kapasitesinde yüzde 18'lik artış olacağı bildirildi.

Cola Turka rakibine korku salıyor

CarrefourSA Genel Müdürü Gilles Roudy, en ucuz 400 ürünü "1 Numara" markası adı altında 4 Aralık'ta piyasaya süreceklerini açıkladığı konuşmasında, "Türkiye'de Cola Turka liderlerden birini bile korkutabiliyor" dedi.

Eti'den yeni ürün: Soho ve Remix

Eti kakaolu nuga, karamel ve sütlü çikolatanın oluşan Eti Soho ve bisküvi, karamel ve sütlü çikolatadan oluşan Remix isimli iki ürününü piyasaya sundu. Bisküvinin ağırlıkta olduğu Remix'in doyurucu özelliği var.



4 Aralık 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED