AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T
'Özürlüye sahip çıkalım'

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla, Devlet Bakanı Akşit, Milletvekili Lokman Ayva ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Faruk Öztimur ve bir grup özürlü, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Devlet Bakanı Güldal Akşit, cumhuriyetin temel ilkeleri doğrultusunda; ülkedeki özürlü vatandaşların sorunlarına ve beklentilerine kalıcı ve köklü çözüm üretme görevlerini en iyi şekilde yerine getirme azim ve kararlılığında olduklarını kaydetti. 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla, Devlet Bakanı Akşit, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Faruk Öztimur ve bir grup özürlü, Anıtkabir'i ziyaret etti. Akşit ve Öztimur, Atatürk'ün kabrine çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundular. Bakan Akşit, daha sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı. Ata'nın huzuruna ellerini ayak olarak kullanarak çıkan ortopedik özürlü Hüseyin Delihasan, protokolde Bakan Akşit ve Öztimur ile birlikte saygı duruşunda bulundu.

Engellilere Sezer'den 'Altın Gül'

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, engelli yurttaşların çözüm bekleyen birçok sorununun bulunduğunu belirterek, "Engelli yurttaşlarımıza sahip çıkılması, onların topluma kazandırılması ve yaşama sevincini yitirmemeleri için çaba gösterilmesi, toplumsal bir görevdir'' dedi. Engelliler konusundaki çalışmalarıyla "Altın Gül'', "Altın Plaket'' ve "Altın Sevgi'' ödüllerini almaya hak kazananlara Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Cumhurbaşkanı Sezer, Dünya Özürlüler Günü ve 2003 Avrupa Özürlüler Yılı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, engellilerin umutlu olabilmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul ve olanaklara kavuşturulmasının, devletin öncelikli görevleri arasında olduğunu vurguladı.

Özürlülere eğitim engeli

Eğitim Bir Sen Engelliler Komisyonu Başkan Yardımcısı Yusuf Sanıgil, Türkiye'de engellilerin eğitim, istihdam ve rehabilitasyon engelleriyle yaşamak zorunda olduklarını açıkladı. Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla sendika genel merkezinde bir açıklama yapan Sanıgil, hükümeti özürlülerin sorunları konusunda daha hassas davranmaya çağırdı.

Diyanet'ten 'özürlüler' hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı, engelliler konusunda aile ve okul başta olmak üzere bütün kurumların kendilerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini hutbeyle anlatacak. Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Diyanet'in hazırladığı "Engellilere Yardımcı Olmak Dini ve Milli Bir Görevdir" konulu hutbe 5 Aralık Cuma günü camilerde okunacak.

 
Özürlülerin Meclis'teki sesiyiz
AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, özürlü vatandaşların ziyaretlerini kolaylaştırmak için Meclis'in kapısını ve tuvaletini onlar için özel olarak yaptırarak işe başladıklarını anlatıyor.
Hz. İsa filmini Vatikan'dan önce sansürlüyor
Avustralyalı yönetmen ve oyuncu Mel Gibson, 3 ay sonra gösterime girecek "Tutku" filmini Vatikan'ın seyretmesinden hemen önce değiştirmeye karar verdi. İspanyol El Mundo gazetesinin, filmin Roma'daki dağıtımcısı Eagle Pictures'e dayanarak verdiği habere göre, Hz. İsa'nın çarmıha gerilişini konu alan filmin Vatikan'a gösterim için verilmesine 1 saat kala Gibson, bazı sahneleri "yumuşatmaya" karar verdi. İsa'nın çarmıha gerilişinden önceki 12 saatini anlatan filmde bazı sahnelerin "çok kanlı" olduğu belirtiliyor. Vatikan, filmi gösterime girmeden önce seyretmek istediğini bildirmiş, yönetmen Gibson bu talebi kabul etmişti. "Tutku", ABD'de 25 Şubat'ta gösterime girecek.
Alice Cooper 'Şöhretler Kaldırımı'nda
Ünlü rock yıldızı Alice Cooper, Los Angeles'ın ünlü Hollywood bulvarındaki "Şöhretler Kaldırımı''nda yıldız sahibi sanatçılar arasına katıldı. Törende yaklaşık 300 hayranıyla buluşan Cooper, "Bu yoldan her geçişimde, bu küçük yıldızı parlatacağıma söz veriyorum'' dedi. Hollywood'a geldikleri ilk günlerde çok zorluk çektiklerini anlatan Cooper, isimlerinin bir gün Şöhretler Kaldırımı'nda yer alacağını hayal bile edemediklerini söyledi. Ürkütücü konser performanslarıyla tanınan 55 yaşındaki Cooper, şovlarında giyotinler, idam sehpaları, kanlı oyuncak bebekler kullanıyor.
4 Aralık 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED