AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Başkan Uludağ soruşturmaları sümenaltı

Kdz. Ereğlisi'ne bağlı Ormanlı Belediye Başkanı A. Osman Uludağ hakkında, yurtdışından topladığı 18 bin marklık bağışı zimmetine geçirdiği, sahte otobüs bileti bastırdığı ve personele maaş ödemesinde ayrımcılık yaptığı iddialarıyla ilgili olarak soruşturma açıldı.

Karadeniz Ereğlisi'ne bağlı Ormanlı Belediye Başkanı A. Osman Uludağ hakkındaki iddialarla ilgili soruşturmaların sümenaltı edildiği ileri sürülüyor. İddiaların Belediye Encümeni tarafından rapor haline getirildiği de öğrenildi.

Raporda, Uludağ'ın Almanya'da topladığı 18 bin markın kayıtlarda görülmediği, otobüs, terminal ve otoparkta kesilen biletlerin sahte olduğu, personel bordrolarında dengesizlik olduğu, İller Bankası destekli su projesinden arta kalan su borularının özel kişilere dağıtıldığı, belediye birimlerine görevleri dışında görev verildiği, ruhsatlandırılması gereken binaların yüzde 70'inin ruhsatlandırılmadığı, içme suyunun klorlanmadığı belirtildi. 08.08.2002 tarihli Encümen Denetimi Rapor'unda bu eksikliklerin rapor altına alındığı ve encümene havalesi için Başkanlığa sunulduğu kaydedildi. Raporda Hesap İşleri Müdür Vekili Erhan Odabaşı'nın sahte biletlerin Uludağ'ın emriyle muhasebeye girdisini yapmadıklarını belirttiği ifade edildi. Raporda Encümen Üyeleri Niyazi Özmen ve Sadettin Akay'ın imzası bulunuyor.

Yerel basından suç duyurusu

Ormanlı Ekspres Gazetesi sahibi Kamil Temel Çelik de Uludağ hakkında Zonguldak Valiliği'ne suç duyurusunda bulundu. Valilikçe ön inceleme yapıldı. Sahte bilet iddiasıyla ilgili olarak kafi delil bulunduğu kanaatiyle düzenlenen 08.09.2003 tarihli tevdi raporu Kdz Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirildi. Kdz Ereğlisi Kaymakamı Aziz İnci imzalı 06.10.2003 tarihli karara rağmen Uludağ hakkındaki soruşturmanın 2,5 aydır tamamlanmadığı öğrenildi. 6 belediye çalışanı da Uludağ'ın personel maaşı ödemelerinde ayrımcılık yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 04.11.2002'de Ereğli Kaymakamlığı Uludağ ve diğer belediye yetkililerinin eşitlik ilkesi ile bağdaşmayan uygulama yaptıkları gerekçesiyle görevlerini ihmale ettikleri, eksik evrakla maaş ödemesi yaptıkları için görevi ihmalden haklarında soruşturma izni verilmesine karar verdi. Kdz Ereğli 2. Asliye Hukuk'ta süren dava karara bağlanmadı. Uludağ'ın Almanya'dan topladığı 18 bin markın yasal faizleriyle birlikte iadesiyle ilgili yazıya rağmen iade edilmediği öne sürülüyor. Ormanlı sakinleri, Uludağ hakkındaki soruşturma ve davaların bir an önce tamamlanmasını istiyorlar.



4 Aralık 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED