AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Geveze Daum...

Fenerbahçe, puan kaybetmeye başladıkça, Daum'un da çenesi açıldı. "Dahi" yakıştırması yapılan Daum'un, Fenerbahçe'nin kötü oynadığı veya puan kaybettiği maç sonrası topu oyuncularına atması anlaşılır gibi değil.. Beşiktaş karşılaşmasından sonra yaptığı açıklamalar, zeytinyağı gibi su üzerine çıkma çabası değil de nedir?.. Recep'i yediği goller sonrası elbette kimsenin savunacak hali yok. Ancak, bir teknik adamın, karşı takımın kalecisi bende olsa, maç şu skorla biterdi demesi etik açıdan ne kadar doğru... Tabii ki, hiç değil..

Daum, buna benzer açıklamayı, Çaykur Rizespor maçından sonra da yapmıştı. Görev verdiği bazı futbolcuları medya baskısıyla oynattığını ifade ederek, "İşte gördünüz. Bu futbolcular oynarsa ne oluyor" gibilerinden abuk beyanda bulunmuştu...

Daum'un kötü gidişin faturasını futbolculara kesmek istemesi, erozyonu durdurmaya değil, bilakis çabuklaştırmaya yarar sadece.. Hangi futbolcu kendisini küçük düşürmeye çalışan bir teknik adama olumlu gözle bakar. Diğer futbolcular, yarın kendilerinin de benzer suçlamalar veya benzer kıyaslamalarla karşı karşıya kalabileceğini düşünmez mi?..

Kaldı ki, Daum'un bizde olsaydı dediği Cordoba'nın yediği ikinci golü de çoğu kaleci yemezdi. Daum, o sırada başka yere bakıyordu herhalde.. Dahi (!) Daum, "Kaleci istedim Servet'i aldılar" diye de veciz bir söz sarfetmiş. İstanbulspor maçında 3 gol yiyen vatandaşın Enke gökten zembille mi gelmişti? Bu açıklamada, madalyonun öbür yüzünde, Türkiye'nin en iyi stoperlerinden birisi olan Servet'i "Ben istemedim" anlamı yatar..

Daum, konuştukça ağzından takım üzerinde olumsuz etkiler bırakacak şeyler çıkıyor.. Hele, hele, basında yer aldığı şekliyle, daha ilk yarının bitmesine 3 hafta kala, "Hedefim ikincilik" demişse, işte o zaman yandı gülüm keten helva.. A.Sebatspor, Çaykur Rizespor, Samsunspor gibi ana hedefi önce ligde kalmak olan takımlara kaybettiğin puanlar sonrası, rotanı hiç bir Fenerbahçeli'nin kabul edemiyeceği bir yere çevirmişsen, söylenecek tek şey var; sen bitmişsin be Daum.. Birilerinin çıkıp Dahi (!) Daum'a en kısa zamanda haddini bildirmesi gerekir. Türkiye, kendi ülkesinde bile takım çalıştıramayan birisinin milyon dolarları cebe indirip, gevezelik yapacağı yer olmamalı...

Fenerbahçe de huzurevi takımı değil..

Uzağa bakmaya gerek yok.. Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Mustafa Denizli, Galatasaray'a tarihi fark yapan Lorant'ın bile ipi hemen çekilmedi mi? Devrenin bitmesine üç hafta var. Fenerbahçe, Ankaragücü ve Malatyaspor ile deplasmanda, Denizlispor'la da kendi sahasında oynayacak. Üçü de zor maç.

Bu maçta kaybedilecek puanlar, Fenerbahçe'yi Daum'un kendi dünyasında Fenerbahçe'ye yakıştırdığı ikincilikten bile uzak yerlere götürür.

Bunu görmek için de sanırız Dahi olmaya gerek yok.


4 Aralık 2003
Perşembe
 
HASAN ÖTKÜN


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED