AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
G.Saray Avrupa'ya geri döndü

İtalya şampiyonu karşısında alınan 2-0'lık galibiyet Avrupa'da mükemmel sonuç olarak yorumlandı. Otoriteler, Cimbom'u R.Sociedad önünde de şanslı görüyor.

Galatasaray'ın İtalya Şampiyonu Juventus'u mağlup etmesi Avrupa'da büyük yankı uyandırdı. Spor yorumcuları, Sarı-Kırmızılı takımın kritik maçta İtalya şampiyonunu devirerek yeniden eski günlere dönmenin sinyalini verdiği görüşünde birleşti. Otoriteler, Galatasaray'ın 10 Aralık tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Real Sociedad maçında da favori olarak gösterip bir üst tura yakın tarafın Sarı-kırmızılı takım olduğunu belirttiler.

YUNANLILAR'IN GÖZÜ KORKTU

Galatasaray'ın başarısını "Türkler, sadece Juventus'u değil Pire Olympiakos'u da alt üst ettiler" değerlendirmesiyle yorumlayan Yunan otoriteleri, Galatasaray'ın Juventus karşısındaki başarılı performansı ile göz doldurduğu ve grupta 2. sıraya yükselmesinin ise an meselesi olduğu görüşünde birleştiler. Westfalen'i adeta Ali Sami Yen Stadı'na çeviren taraftarının da desteğiyle Galatasaray'ın eski günlerine dönerek izleyenleri büyülediğini de belirten otoriteler, oynanan futbol ve alınan sonucun Olympiakos'a sert bir darbe olduğunu ve takımlarının sadece kağıt üzerinde şansı kaldığını açıkça söylediler.

TERİM VE TALEBELERİ SAHNEDE

İsveçli otoriteler ise Juventus'un Galatasaray karşısında çaresiz kaldığını belirterek, "Türkler intikamını aldı" yorumlarını yaptı. "Terim ve talebeleri yeniden Avrupa'da sahne alarak Türk halkına yeni bir zafer kazandırdı" diyen otoriteler Juventus'un Galatasaray'ın muhteşem oyunu karşısında sadece maçı seyretmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Alman spor otoriteleri de Galatasaray'ın Juventus karşısında sergilediği muhteşem futbolla ikinci tur kapısını araladığını belirtti. Gurbetçilerin Dortmund'u İstanbul'a çevirdiğini belirten ünlü spor otoriteleri maç esnasında muhteşem görüntülerin yaşandığını ve bu ilgilil İtalyan takımını sahaya gömdüğünü belirtti.

LİPPİ'NİN ÇÖKÜŞÜ

İtalyan Corriere Dello Sport Gazetesi, Marcello Lippi'nin "Bir dişimi daha söktüm" sözleriyle, peş peşe gelen yenilgilere olan üzüntüsünü sütunlarına taşıdı. Gazete deli gibi kazanmak isteyen teknik direktör Terim'in Hasan Şaş'la Lippi'yi şah-mat yaptığını manşetine taşıdığını yazdı.

HAKAN ŞÜKÜR yeniden gündemde

Tutto Sport Gazetesi, golcü oyuncu için rakibin zayıf anını bulur bulmaz kobra gibi saldırdığını yazdı. Galatasaray'ın Juventus'u 2-0 mağlup etmesi İtalyan basınında büyük yankı uyandırdı. Tutto Sport Gazetesi, "Juventus'da alarm. Di Vaio kuru sıkı, Hakan savunmayı çökertti", "Mondragon imkansız golleri kurtardı, Hasan Şaş pres yaptı" yorumlarına yer verdi. Gazete, Hakan Şükür ile ilgili olarak, "Topa 3 kez dokundu, 2'si gol oldu. Rakibinin zayıf bir anını bulur bulmaz, zehirli bir kobra gibi saldırdı" yorumunu yaptı.

MONDİ ÇIĞIRINDAN ÇIKTI!

İspanyol basını ise Galatasaray'ın Juventus'u 2-0 yenmesi üzerine, "Juve, Real Sociedad'a bir iyilik yapmadı. Basklılar, Anoeta'da artık en azından 1 puan almak zorundalar'' yorumunda bulundu. As gazetesi, "Türklerin gizli silahı Hakan attı, çığrından çıkmış bir Mondragon'a karşı ise Juventus hiçbir şey yapamadı'' diye yazan gazete, Real Sociedad'ın turu geçmek için gelecek hafta Galatasaray'dan puan almak zorunda olduğunu belirtti.

Gurbetçilere tam not

Almanya'daki Türkler tek yürek olarak stadı tıklım tıklım doldurdular. Galatasaray'ın Dortmund'un Westfalen Stadı'nda Juventus'u 2-0 yenerek Avrupa macerasını devam ettirirken Almanya'da stadı dolduran yaklaşık 60 bin Türk taraftarı da galibiyette önemli rol oynadı. Gurbetçi taraftarlar, stadı tıklım tıklım doldururken 90 dakika boyunca hiç susmadan adeta Ali Sami Yen atmosferini andırdılar.

Görkemli karşılama

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'u Almanya'da 2-0 yenen ve gruptan çıkma iddiasını son maça taşıyan Galatasaray, İstanbul'a döndü. Sarı-kırmızılı takımın İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda bekleyen taraftarlar, kafileyi tezahüratlarla karşıladı. Taraftarlar, Teknik Direktör Fatih Terim'e çiçek verirken, futbolcuları da yaptıkları tezahüratlarla desteklediler. Juventus'u yenerek grupta iddiasını sürdüren Galatasaraylı futbolcuların bir hayli neşeli oldukları görüldü.



4 Aralık 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED