AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • Ölenlerin sayısı 54'e yükseldi
    Beşiktaş'ta HSBC Bank Genel Müdürlük binasına yönelik 20 Kasım'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda ağır şekilde yaralanan Selahattin Yıldırım, tedavi gördüğü hastanede öldü. Olaydan sonra kaldırıldığı İstinye Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Yıldırım, tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özel bir şirkette bilgisayar uzmanı olarak görev yapan Yıldırım'ın cenazesi, işlemlerin tamamlanmasından sonra morga kaldırılacak. Yıldırım'ın ölümü ile 15 Kasım'da Neve Şalom Sinagogu ve Beth İsrael Sinagogu, 20 Kasım'da İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu ve Levent'teki HSBC Bank Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 54'e yükseldi.


  • DHKP/C'li beş militan yakalandı
    DHKP/C terör örgütü adına eylem hazırlığı içinde olduğu belirtilen bir kişi ile kendisine yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 4 kişi yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ''yasadışı sol bir örgüt içinde faaliyet gösteren ve eylem hazırlığı içinde olan'' bir kişinin, Elazığ Emniyet Müdürlüğü görevlilerine yakalattırılarak, 11 Aralık 2003 tarihinde İstanbul'a getirildiği belirtildi. Açıklamada, bu kişiyle ilişki içinde olan, kendisine yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 4 kişinin de İstanbul'da gözaltına alındığı kaydedildi. İşlemleri tamamlanan 5 kişi, DGM Başsavcılığı'na sevk edildi.


  • PKK/KADEK'in bölge sorumlusu yakalandı
    Terör örgütü PKK/KADEK'in bölge sorumlusu olduğu belirtilen bir kişi Batman'da gerçekleştirilen operasyonda yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Aydınlıkevler mahallesi 1208 sokak 45 nolu eve baskın düzenlendi. Gerçekleştirilen baskında PKK/KADEK bölge sorumlusu Numan kod adlı terörist kaleşnikof marka silah, el bombaları ve çok sayıda örgütsel doküman ile birlikte yakalandı. Vali Efkan Ala, gerçekleştirilen operasyon sonucunda PKK/KADEK bölge sorumlusunun da aralarında bulunduğu toplam 4 kişinin gözaltına alındığını ve sorgularının devam ettiğini belirterek, operasyonla ilgili detaylı bilgiyi daha sonra basına açıklayacaklarını söyledi. Olaydan sonra aralarında bayan polislerin de bulunduğu bir grup görevli evde uzun süre arama yaptı.


  • MAZLUMDER'den insan hakları şöleni
    MAZLUMDER İstanbul Şubesi, insan hakları şöleni düzenledi. '2003 İnsan Hakları Ödülleri'nin sahiplerini bulduğu gecede, Filistin'de İsrail Ordusu tarafından öldürülen ABD'li insan hakları savunucusu Rachel Corrie de ödüle layık görüldü. Corrie'nin ödülünü, öldürüldüğü gün yanında bulunan arkadaşı Greg Schnabel aldı. Filistinli bir ailenin evinin yıkılmasını engellemek isterken, üzerine buldozer sürülerek öldürülen Corrie'nin ölüm anını anlatırken duygulu anlar yaşayan Schnabel, ölüm anını, "Ölmek üzereyken, kulağına eğilip, 'seni seviyoruz' dedim. Beni duyunca, sıkı sıkıya tuttuğu elimi uzun süre bırakmak istemedi" diye konuştu.

  • ZEKERİYA GÜLÜN / İSTANBUL


  • YÖK yasası AB için adım
    Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, yeni YÖK yasasının Türkiye'yi AB'ye yaklaştıracağını söyledi. Yasa tasarısının hazırlanmasında aktif görev aldığını belirten Prof. Dr. Büyükburç, şöyle dedi: "Yeni YÖK tasarısı ile çocuğu kucağımıza aldık, önemli olan bu çocuğu sağlıklı bir biçimde büyütmektir. Yasa, AB'ye girişimizi daha da kolaylaştıracaktır. Hükümet ve YÖK arasında olaylarda eski dönem geride kaldı."


  • Sekreterli muhtarlar
    Antalya Merkez Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, sekreter çalıştırmaya başladı. Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, mahallesinde 20 bin kişinin yaşadığını belirterek, resmi kurumlara iş takibi için gittiğinde muhtarlığın kapalı olduğunu ve belge için gelen vatandaşların saatlerce beklemekten yakındıklarını söyledi.


  • Akçaabat'ta turnaya protez ayak takıldı
    Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde, bir ayağının yarısı kopmuş halde bulunan ve jandarmaya teslim edilen turnaya, protez ayak yapıldı. Geçen hafta Akçaabat'ta vatandaşlar tarafından yaralı bulunan turna, İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi. Jandarma görevlileri, sağ ayağı kopmuş halde bulunan turnayı veterinere getirdiler. Veteriner, turnanın sağ ayağına protez ayak takarak, tedavi etti. Günde, 1 kasa hamsi yiyen turnanın tam olarak iyileşmesinin ardından doğaya bırakılacağı kaydedildi. Öte yandan, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda oluşturulan bir bahçede karaca, kuğu, ördek, kurt ve kangal köpeği, sülün, güvercin ve hindi bulunuyor.


  • Sinop artık maket kotrasıyla anılacak
    Sinop'a özgü kotra maketleri Türkiye Patent Enstitüsü'nce tescillendi. Sinop Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayati Yaşar, maket kotra üreticilerinin istekleri doğrultusunda Türkiye Patent Enstitüsü'ne başvurduklarını ve maket kotra modellerinin "Sinop Kotrası" adıyla tescil ettirdiklerini söyledi. Üretimde marka olmanın kaliteyi ön plana çıkardığını kaydeden Yaşar, "Bundan sonrası bu ürünü orijinal ve çarpıcı şekilde ambalaj yapıp vitrine çıkarmak üreticiye düşmektedir. Nasıl Sivas'ın 'Kangal köpeği', Devrek'in 'Bastonu', Gaziantep'in 'Baklavası' varsa, Sinop'ta 'maket kotra'yla anılacaktır" dedi.



    15 Aralık 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED