AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T
DERİN DEVLET DOSTLUK

Gardaştan ötedir dost. Beyni beyninize değer, yüreği yüreğinize. Siz ne hissederseniz o da onu hisseder. Sadece arkadaşlıkla karıştırılmaya... O; yandaştır, siperdaştır ve çoğunlukla ön saffınızda mücadele eder. Hep sizi savunur ve düşünür. Hatalarınız onun hatasıdır, kendini suçlu hisseder uyarmadığı için. Sevaplarınız onun sevabıdır, sizi sevk etmiştir iyiliğe... Konuştukça, paylaştıkça... Denizin dibine değdiğinizi hissedersiniz onunla. Anlatılmaz yaşanır bir devlettir. Hem de en derininden.
NOT: (D) DOSTUNUZ OLAN KİŞİ

SORULAR

1-D sizinle dışarıda buluşacaktı ama buluşacağı saat gelmesine rağmen ortalarda yok.....
a-) Gelinceye kadar beklerim
b-) Eve gider haber beklerim
c-) Bundan sonra ben onu bekleteceğim.

2- D üzerinizdeki kazağı çok beğendi..............
a-) Yenisini alırım
b-) Aldığım yeri söylerim
c-) Ona hediye ederim.

3-D işsiz kaldı................
a-) Çok üzülürüm
b-) Ona iş ararım
c-) Bulduğum ilanları veririm.

4-D nin çok acil paraya ihtiyacı var..... ..........
a-) Bulur veririm
b-) Bulmaya çalışırım
c-) Ben de varsa veririm.

5-Kar yağıyor ve sizin ellerinizde eldiven var. D nin de eldiveni yok...
a-) Tekini ona veririm
b-) Eldivenci ararım
c-) Eldivenlerimi ona veririm.

6- D çok gergin, önemli bir görüşmesi varmış ve size durup dururken kızmaya başladı.........
a-) Kızmaya hakkı yok
b-) Mazur görürüm
c-) Nedenini sorarım.

7- D ile fikirleriniz ters düşmeye başladı...
a-) Saygıyla karşılarım
b-) Nedenini araştırırım
c-) Çok kızarım.

8- D'nin hakkınızda olumsuz konuştuğunu söylediler.
a-) O öyle konuşmaz
b-) Sorarım ben ona
c-) Ne söylese kabulümdür.

9- D toplumsal bir hata işledi................
a-) Onu dışlarım
b-) Her türlü desteklerim
c-) Hatanın mahiyeti önemli.

10- D nin düşmanı olan kişi sizinle yakınlık kurmaya çalışıyor............................
a-) Kesinlikle kabul etmem
b-) Bir denerim
c-) Bana bir şey yapmadı ki!

PUAN TABLOSU A B C 1 1 2 3 2 2 3 1 3 3 1 2 4 1 2 3 5 2 3 1 6 3 1 2 7 1 2 3 8 2 3 1 9 3 1 2 10 1 2 3

DEĞERLENDİRME

16 puan ve altı

Dostluk siz de tecelli etmiş, sizi dostluk üzerine yazdığım Derin Dostluk isimli şiirimle karşılamak istedim.... o Gidelim en derine o Yosunların sesi çınlıyor o Özlemişler yalnızlığı o Gidelim yosunlar bizi bekliyor o Kavuşmak kaçış senlikten o Mercanlar çığlık atıyor o Özlemişler karanlığı o Gidelim mercanlar bizi bekliyor o Sonsuzluk zifiri tövbe o Batıklar haykırıyor o Özlemişler ölmeyi o Gidelim batıklar bizi bekliyor

17-23 puan

Dost sayısının çok fazla olmasına imkan yoktur. Karşılıklı alış-veriş, ilgi ve süreklilik ister. Eğer sürekli beslenmiyorsa dostluk; eski sıfatını almaya hak kazanır ya da arkadaş kavramına dönüşür. Dostluk dil gibi yaşayan bir kavramdır. Geliştirilmez ve yaşanmaz ise yok olmaya, unutulmaya yüz tutar. Yüzde yüz fedakarlık isteyen dostluk karşılıklı olduğu müddetçe iktidarını sağlamlaştırır. Dostunuz az olsun ama öz olsun. İyi gün dostlarına fazla aldanmayın, malum dost kara günde belli olur.

24 puan ve üstü

Araya bencilliğin girdiği bir dostluktan söz etmek mümkün değildir. Zor zanaattır dost olmak. Hatalarını görmemeli ve her sıkıntısında yanında olmalısınız. Sizden önce o gelmeli ve sadece iyiliğini düşünmelisiniz. Dostunuzun dostunu dost, düşmanını düşman bilmelisiniz. Öyle bedavadan dostluk yok, fedakarlık yapmayı öğrenmelisiniz. Her an yanınızda olan bir dost istiyorsanız önce siz iyi bir dost olmalısınız.


 
Deportivo gücünü Türk bayrağından alıyor
İspanyol takımlarından Deportivo La Coruna'nın maçlarında kale arkasında yer alan Türk bayrağı, gören herkesi şaşırtıyor.
İbrahim Sadri'den sevgililere kaset
HAVA KİRLİLİĞİ CİLDİ YAŞLANDIRIYOR
Havaya eklenen yabancı maddeler, çevreyle doğrudan etkileşim halinde bulunan cildin yaşlanmasına neden oluyor. Cildi korumak için her gün düzenli temizlik, sağlıklı beslenme, koruyucu gündüz kremler öneriliyor. 'Şehir yaşamı' olarak adlandırılan yeni hayat tarzı, modern kadının cildini tam anlamıyla yıpratıyor. Saf havanın içeriklerinin dengesizliğiyle birlikte havaya eklenen yabancı maddeler cildin yaşlanmasına neden oluyor
Soğuğa karşı pekmez ve tam pişmiş yumurta
Kayseri SSK Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esef Karakuş, bünyeleri büyüklere göre daha zayıf olan çocuklara, soğuklara karşı korumak için haftada en az 5 gün sabah kahvaltısında tam pişmiş yumurta ve enerji kaynağı olan pekmez yedirilmesini tavsiye etti. Aşırı soğuklar nedeniyle çocuklarda yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin bir kat daha arttığını belirten Dr. Karakuş, şunları söyledi: " Anne sütünden sonra en önemli protein kaynağı yumurtadır. Çocuklara, soğuktan korumak için haftada en az 5 gün sabah kahvaltısında pişmiş yumurta verilmelidir. Rafadan yumurta verilmemelidir. Çünkü, rafadan yumurtanın sindirimi zor ve alerji kaynağı olduğu için de önermiyoruz."
Savulun kapkaççılar karateciler geliyor
Aydın'ın Nazilli ilçesinde kadınlar, kapkaç olaylarından korunmak için karate öğrenmeye başladı. Nazilli Kapalı Spor Salonu'nda Milli Takım Karate Antrenörü Mustafa Özsun ve eşi Özgül Özsun tarafından verilen kurslara katılan kadınlar, karate öğreniyorlar. Mustafa Özsun, karate öğrenmeye gelen kadınların sayısının arttığını belirterek, ''Karate sporu toplum içinde genel olarak can yakıcı, agresif bir spor olarak bilinir. Ancak bu sporu yapanlar, yapmayanlara göre daha çevik ve uyanık olur" diyor. Özsun, "Nazilli'de son günlerde artan kapkaç olaylarına karşı özellikle kadınlar bu spora ilgi göstermeye başladı. Biz de bu konuda yapılması gereken hareketleri kendilerine öğretiyoruz'' dedi.
15 Aralık 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED