AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
KARAKIŞ BASTIRDI

Kar ve sağanak yağış yurdu etkisi altına aldı. Şiddetli yağışlardan İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler etkilenirken, Bolu'da kar yağışı ulaşımı aksattı; birçok yerde de okullar tatil edildi.

Balkanlardan gelen ve tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, hava sıcaklıklarının 10-12 derece düşmesine sebep oldu. İstanbul'da yağışlar ulaşımı aksatırken, Ankara ve Antalya'da yağışlar su baskınlarına yol açtı. Ankara'da kar yağışı da etkili oldu. Fırtına sebebiyle Çanakkale-Eceabat dışındaki hatlarda deniz ulaşımı yapılamadı. Gaziantep ve Şanlıurfa'da THY seferleri iptal edildi.

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

Bolu'da kar yağışı nedeniyle 333 köy yolu ulaşıma kapandı. Bolu Dağı kesiminde araçlarında zincir olmayan sürücüler zor anlar yaşadı. Ölümcül kazalar meydana geldi. Kayan araçların yolları kapatması nedeniyle, ulaşım felç oldu. E-80 otoyolunda yaklaşık üç km'lik araç kuyruğu oluştu. Doğu Anadolu bölgesinde ise 66 köy yolu ulaşıma kapandı.

SPİL'DE 100 KİŞİ MAHSUR

Manisa'nın Spil Dağı'ndaki Spil Tatil Köyü'ne önceki gün konaklamak için gelen Ege Üniversitesi'nden 85'i öğrenci 100 kişinin yoğun kar yağışı yüzünden yolların kapalı olması sebebiyle mahsur kaldığı bildirildi. Öte yandan Uludağ'da kaybolan 3 dağcı kurtarıldı. Bu arada Samsun'un Bafra ilçesinde Hüseyin Yılmaz adlı şahıs donarak can verdi.

KAR YAĞIŞI EĞİTİMİ DE VURDU

Yoğun kar yağışı eğitime de sekte vurdu. Bolu'da 11 taşımalı okul iki, Afyon'da iki, Kastamonu ile Eskişehir'in Sivrihisar, Günyüzü, Mahmudiye, ve Han ilçelerinde iki, Kütahya'da ise bir gün, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde ise bir gün okullar tatil ilan edildi.

Fırtına İstanbul'u vurdu

HIZI 70 KİLOMETREYİ BULDU

İstanbul'da saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu. Dün sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtınada Gaziosmanpaşa, Eyüp, Zeytinburnu, Fatih, Şişli ve Bahçelievler'de çok sayıda binanın çatısı uçtu. Çatı parçaları, park halindeki araçlar ile çevre binalara kısmen zarar verdi.

EVLERİN ÇATISI UÇTU

Küçükçekmece Kartaltepe mahallesi Göktepe sokak 10 numaradaki 5 katlı apartmanın uçan çatısı, önce bitişikteki binanın çatısına düştü. Çatı parçaları daha sonra sokakta park halindeki 34 LLS 36, 34 DRV 54 ve 34 GUC 75 plakalı otomobillerin üzerine düşerek hasara neden oldu. Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın etkisini bugün kaybetmesinin beklendiğini kaydetti.



18 Aralık 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED