AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Emekliye zam müjdesi

Başbakan Erdoğan, yılbaşı öncesi Bağ-Kur ve SSK emeklilerine müjde verdi. Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşlarının yılbaşında arttırılacağını ifade eden Erdoğan, asgari ücretin de yükseltileceğini söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Karaman'da emeklilere müjde verdi. Başbakan Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının yılbaşında arttırılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Karaman SSK Hastanesi ile Karaman Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz sağlayacak olan tesisi açtı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde AK Parti adaylarına görev verilmesini istedi. Erdoğan, "Bizde söz, laf yok, iş var. Bizim sizden bir isteğimiz var. 28 Mart geliyor, şurada 3,5 ay var. 28 Mart yerel seçimlerinde görevi bizlere vereceksiniz. Belediyecilik bizim işimiz, referans İstanbul..." şeklinde konuştu.

Emekliye ve çalışana müjde

Başbakan Erdoğan, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine bir yıldır zam yapılmadığını, bu kesime de zam yapılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yılbaşından itibaren zam yapılması için çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

İşadamlarına asgari ücret çağrısı

Başbakan Erdoğan, bugün brüt asgari ücretin 427 milyon lira olduğunu, bunun aynı zamanda bir işverene brüt maliyet anlamına geldiğini söyledi. İşçinin eline ise sadece 226 milyon lira geçtiğini belirten Erdoğan, bu para ile bir vatandaşın geçinmesinin mümkün olamayacağını keydetti. Erdoğan, "Sanayicilerden de bunu düşünmesini istiyorum. 427 milyon liraya yüzde 20 enflasyonu sanayici ilave etsin. Gerisini bize bırakın. İtirazınız yoksa iş bitti demektir. Kaçırma! Kayıt dışı istihdam yapma...Yarın bu hayat bitecek. Gideceğimiz yer 2 metreküplük toprak.''

Karaman SSK Hastanesi'ni de hizmete açan Başbakan Tayyip Erdoğan, "Eğer bir hastahanede bir vatandaşım rehin kalacak olursa, karşısında beni ve arkadaşlarımı bulur" dedi.

Dünyayı Mevlana felsefesi kurtarır

Büyük Türk düşünürü Mevlana, 'vuslatı'nın 730. Yılında törenlerle anıldı. Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında dün gece Mevlana Kültür Merkezi'nde Şeb-i Arus törenleri düzenlendi. Törenlere TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanların yanısıra belediye başkanları, milletvekilleri, vatandaşlar ile turistler katıldı. Başbakan Erdoğan, törenlerde yaptığı konuşmada, Mevlana'nın insan sevgisi üzerine kurulu felsefesinden yola çıkarak bugünün dünyasını değerlendirdi. Asırlar geçmesine rağmen Mevlana'nın fikirlerinin bütün tazeliğini koruduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, bugün çatışma üreten dünyayı Mevlana felsefesinin kurtaracağını söyledi. Mevlana'nın asırlar önce tohumu attığı sevgi, hoşgörü ve diyaloğun bugün de dünya barışını sağlayacak en önemli fikirler olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, "Dünyada barışı korumak Mevlana felsefesiyle mümkündür. Mevlana'nın düşünceleri bir ideoloji değil bir öğretidir. Bugün dünyanın bu öğretiye çok büyük bir ihtiyacı var. Modern insanın küresel adaleti sağladığını söylemek mümkün değildir. Adalette de siyasette de Mevlana'nın felsefesinin temeli olan insan sevgisine ihtiyaç var. Bugün insanlar en fazla sevgisizlikten çekmektedir. Bir referans olarak Mevlana felsefesi, modern dünyanın acılarına çözüm üreten bir anlayıştır" diye konuştu.

  • HAMDİ ATEŞ KARAMAN



  • 18 Aralık 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED