AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Boru hatlarına Amerikalı
keskin nişancı koruma

Irak'ta petrol boru hatlarını Amerikalı keskin nişancılar koruyacak. Irak'taki Güney Kore araştırma ekibi, Irak'ın bazı yerlerinin hala tehlikeli olduğunu açıkladı. Bulgar askerlerine saldırı düzenlendi.

Amerikan ordusu, Irak'ın kuzeyinde sabotajlarla zarar gören petrol boru hatlarının güvenliğini keskin nişancı birlikleriyle sağlayacak. Saddam Hüseyin rejiminin devrilmesinden sonra Irak halkının giderek artan memnuniyetsizlikleri ifade etmeye başladığı bir dönemde Amerikan ordusu, ülkenin kuzeyindeki petrol boru hatlarını sabotaj eylemlerine karşı korumak amacıyla 10'ar keskin nişancıdan oluşan 5 ekibin konuşlandırılmasına karar verildiğini bildirdi.

Bulgar askerlerine saldırı

Türkiye ile 500 kilometrelik sınır boyunca ve Suriye yakınlarında bulunan petrol boru hatları çevresinde Tiger Force'un keskin nişancılarının konuşlandırılacağı, 30 dakika içinde havalanma kabiliyetine sahip, 24 saat alarmda kalacak şekilde bir koruma gücünün olacağı belirtildi. 50 kalibrelik M-107 silahlarının ve yarı otomatik 308 tüfekleriyle donatılmış Tiger Force'un Irak'ta konuşlandırılması, havacı keskin nişancıların 1960-1970 arasında Çinhindi savaşlarından bu yana ilk kez düzenli orduya dönüşünü de simgeliyor.

Irak'ın Kerbela kenti dışında konuşlanan Bulgar birliğine havan topu saldırısı düzenlendi. Yerel polis ve askeri yetkililer, sabah saatlerinde Kilo kampına iki havan topu mermisi fırlatıldığını, mermilerden birinin kampın dışına düştüğünü, diğerinin kampı çevreleyen parmaklıklara isabet ettiğini açıkladı.

Yetkililer, saldırı sonucu can ve mal kaybı olmadığını, saldırganların kaçmayı başardığını, kaçarlarken de ateş açtıklarını belirtti. Bu arada Amerikan güçleri, Bağdat havaalanında kurdukları ve tutukluluk şartları dolayısıyla eleştirilerin hedefi olan bir hapishaneyi kapattı. ABD'nin asker talebinden sonra güvenlik durumunu araştırmak için Irak'a giden Güney Kore ekibi, Irak'ın bazı yerlerinin hala tehlikeli olduğunu bildirdi. Ekip başkanı, "Bağdat ve Irak'ın merkezindeki bazı yerler hala tehlikeli" dedi.

AMERİKAN ASKERLERİ 2 IRAKLIYI ÖLDÜRDÜ

Kendilerine maaş ödenmesini bekleyen eski Irak ordusuna mensup 2 askerin, ayaklanma çıkaracakları sanıldığı için ABD askerlerince öldürüldüğü bildirildi. Iraklı polis Etman Avvad Muhammed, ''21 yaşındaki Ahmed Abdül Settar ile 25 yaşındaki Raid Kemal Mehdi, maaşlarını almak için boş yere bekledikten sonra, başka eski askerlerle birlikte eve dönmek amacıyla taksi beklerken, Amerikalılar onların bulunduğu yöne doğru ateş açtı'' dedi. Aynı olayda 8 kişinin de yaralandığını belirten Muhammed, bu kişilerin Kerkük'teki hastaneye kaldırıldığını, kendisinin de bacak ve ayaklarından yaralandığını belirtti.



7 Ekim 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED