AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

K Ü L T Ü R
Heykelcikler SAHİPLERİNDE

40. Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerine törenle verildi. Sanatçıların toplu çıktığı sahneye damgasını 7'şer ödül alan 'Karşılaşma' ve 'Abdülhamit Düşerken'in ekipleri vurdu.

40. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül töreniyle sona erdi. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği kapanış gecesinde sanatçılar, törenin yapılacağı Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ne vatandaşların önünden yürüyerek geçtiler. Törende konuşan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul Antalya'nın 5 gün boyunca bayram havası yaşadığını, şehrin festival sayesinde geliştiğini belirterek sanatçılara teşekkür ettiler.

KAVUR PORTAKALI DÖRTLEDİ

Ödül töreninde 'Karşılaşma' adlı filmle 'En İyi Yönetmen' ödülüne layık görülen Ömer Kavur, Altın Portakal heykelciğini Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'dan aldı. Sinema üzerine umut verici konuşmaları için Mumcu'ya teşekkür eden Ömer Kavur, "20 yıldır Meclis'e gidip geliyorum. Değişik hükümetlerle görüştüm ama bir arpa boyu yol alamadım. Bakan Erkan Mumcu kendisini gösteriyor. İnşallah öyledir" dedi. Filmin Halk Jürisi tarafından da "En İyi Film" seçilmesine çok sevindiğini kaydeden Kavur, ilk defa popüler bir iş yaptığını düşündüğünü söyledi. Ünlü yönetmen aynı ödülü daha önce 1982 yılında "Kırık Bir Aşk Hikayesi", 1987 yılında "Anayurt Oteli", 1988 yılında "Gece Yolculuğu" filmleriyle kazanmıştı.

"Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü" de dahil 7 ödül birden alarak önemli bir başarı kaydeden "Abdülhamit Düşerken" filminin yönetmeni Ziya Öztan tarihi filmler çekmeye devam edeceğini belirtti. Öztan "Ben tarihin geriye doğru değil, ileriye doğru işlediğini düşünüyorum. Düyun-u Umumiye'yi bilmezsek IMF'yi de bilemeyiz. İnsanlar tarihte yaşadıkları acıları bilmezse gelecekte yaşayacaklarını da bilemez. Çocuklarımız ve gençlerimiz için tarih filmi çekmeye devam edeceğim" diye konuştu.

TARİH FİLMLERİNE DEVAM

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Bekir Kumbul'dan alan Meltem Cumbul, alkışları duydukça daha iyisini yapmak için çalıştığını ifade etti. Abdülhamit Düşerken'in oynadığı en iyi film olduğunu düşündüğünü belirten ünlü sanatçı, "Bunun için öncelikle Ziya Öztan'a, daha sonra da eşime teşekkür etmek istiyorum'' dedi. Gülüm adlı filmdeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen Tarık Akan, yaptığı konuşmada sinemanın bir grup mesleği olduğunu belirterek, kamera önünde ve arkasında çalışan tüm ekibine teşekkür etti. Halk Jürisi Özel Ödülü'nün sahibi olan Metropol Kabusu'nun yönetmeni Ümit Cin Güven, filmi Festival'e yetiştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Karşılaşma'daki performansı ile Umut Veren Genç Yetenek Ödülü'nün sahibi olan 18 yaşındaki İsmail Hacıoğlu ise ekibine "Eyvallah" diyerek teşekkür etti. Tören, Nilüfer'in konseriyle sona erdi.

  • ÖMER ÇAKKAL / ANTALYA

  •  
    Macbeth Ümraniye'de
    Shakespeare'in önemli tragedyalarından "Macbeth" 12 Ekim'e kadar Ümraniye Sahnesi'nde seyirci karşısına çıkıyor.
    İNSAN VAKFI seminerleri başladı
    İnsan Vakfı geçmiş dönemlerde da yaptığı seminer, sohbet, analiz, yorum toplantılarının 2003 2. dönemi başladı. Geçtiğimiz günlerde başlayan Yusuf Öcalan/İnsan İlişkileri, Abdülhamit Kahraman/Eğitim ve Psikoloji, Dr. Hasan Aktaş/Edebiyat, Vahdettin Işık/Mantık, Dr. Mahir Ünal/Kişisel Gelişim konularında verdiği Bilgi ve Gelişim Seminerleri 15 Kasım'da sona erecek. Vakfın seminer programı bilgi ve gelişimle sınırlı değil. Geçen dönemlerde olduğu gibi bu dönem de ayın sosyo-politik analizleri, kitap tahlil oturumları, tarih okumaları toplantıları da ayın belli günlerinde devam ediyor. Vakfın 100 lisans ve 5 yüksek lisans öğrencisine vereceği bursun başvuruları da başladı. Bilgi için tel:212 534 41 61
    24 yıllık ilham perisi seçkisi
    İş Sanat Parmakkapı Sanat Galerisi Nur Koçak'ın resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 24 Ekim'e dek sanatseverere açık olan sergi, Koçak'ın 1979'dan başlayarak günümüze kadar gerçekleştirdiği ve çeşitli başlıklar altında topladığı dizi portrelerin bir derlemesi niteliğinde. Sergi, sanatçının karakalem çizimlerinin yanı sıra çeşitli dönemlerde çektiği fotoğraflardan özel teknikle hazırladığı resimleri kapsıyor. Bilgi tel: 0 212 244 20 21
    Ustalar bu albümde
    13-15 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenen Ülker Klasik Türk Müziği Günleri konserleri albüm oldu. Ülker'in bu yıl ilk kez düzenlediği Klasik Türk Müziği Günleri, İnci Çayırlı, Erol Deran, Kâni Karaca, İhsan Özgen ve Münip Utandı ile İstanbullu müzikseverlere yaşattığı doyumsuz keyfi şimdi albüm ile yaşatıyor. Albümde, unutulmaz eserler yer alıyor.
    7 Ekim 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED