AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Burgazada alev alev

Burgazada'da dün öğle saatlerinde çöplükte başlayan yangın ormanlık bölgeye yayıldı. Yerleşim alanlarını tehdit etmeye başlayan yangın, akşam saatlerinde zorlukla söndürülebildi.

Burgazada'da çöplükte dün saat 14:30 sıralarında çıkan yangın, kısa sürede ormanlık alana yayıldı. Havanın rüzgarlı olması nedeniyle giderek büyüyen yangının söndürülmesi için askeri birliklerden de yardım istendi. Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, muhtemelen çöplükten çıkan yangının çam ormanına yayıldığını söyledi. Özden, bir faytoncunun kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini, 5-6 evin de yandığını kaydetti. Söndürme çalışmalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan özden akşam saatlerinde yangının kontrol altına alındığını; yangında 12 evin yandığını, Hıdır Tunçdemir (55) adlı vatandaşın da, bu sırada geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

520 KİŞİ MÜDAHALE ETTİ

Burgazada'ya gelerek yangın söndürme çalışmalarını izleyen İstanbul Valisi Muammer Güler, yangına 370 personel, 80 araç ve 150 Mehmetçikle müdahale edildiğini belirtti. Bu arada, Vali Güler'e bazı vatandaşlar ''Yaktınız adayı yaktınız. 4 saat itfaiye bekledik. Defalarca söyledik çöplüğü buradan kaldırmadınız'' diye sitemde bulundu. Gece geç saatlerde açıklama yapan İstanbul Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi, yangının söndürüldüğünü bildirdi. Çebi, yangın sonucu yaklaşık 40 hektar alanın ve 7-8 evin yandığını belirtti.

ADADA PANİK VE KAÇIŞ

Çöplükten çıkarak ormanlık alana yayılan yangının neden olduğu dumanlar tüm adayı kapladı. Dumandan zehirlenen bazı vatandaşlar hastaneye kaldırıldı.

Yangın söndürme çalışmalarına geç başlanması, Burgazada sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesiyle paniğe kapılan ada sakinleri şehiratları vapuru ile adayı terketti.

DÜN ADETA YANGIN GÜNÜYDÜ

Çanakkale'nin Gelibolu ve Lapseki, Bolu'nun Seben, Edirne'nin Keşan ve Kırklareli'nin Vize ilçelerinde de dün orman yangınları çıktı. Yangınlarda yaklaşık 500 hektar ormanlık alan tahrip oldu.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Yüllüce köyü yakınlarında bir tarlada anız yakılması sonucu çıkan yangında da, 300 hektarlık ormanlık alan tahrip oldu. Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde çıkan yangında ise 50 hektar orman 15 ev, 2 ağıl ve 4 samanlık yandı. Bolu'nun Seben ilçesinde çıkan orman yangınında da, 90 hektar karaçam ormanı yandı. Edirne'nin Keşan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının rüzgarın etkisiyle İbrice Limanı'na doğru yayıldığı ve yangında 7 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Kırklareli'nin Vize ilçesinde Alibaba Tepe mevkiinde elektrik tellerinin aşırı rüzgardan dolayı kopması sonucu çıkan yangından da 5 hektar orman yandı.



7 Ekim 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED