AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
"Erdoğan, 'Sezer önümüzü tıkıyor' demedi"

AK Parti Trabzon İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz, İl Başkanları toplantısını gazetemize değerlendirdi. Toplantının basına kapalı bölümünde konuşan Başbakan Erdoğan'ın, bazı gazetelerde iddia edildiği gibi "Sezer önümüzü tıkıyor" şeklinde bir ifade kullanmadığını kaydeden Akdeniz, "Başbakan Erdoğan, AK Parti teşkilatlarından ve bizlerden, yerel bürokratlarla uyum içerisinde çalışmamızı beklediğini bildirdi. Bu arada, Cumhurbaşkanı'na gönderilen atama kararnamelerinin yarısının onaylanarak geldiğini, küçük bir kısmının, çeşitli usül eksiklikleri nedeni ile iade edildiğini, kalan bölümünün ise, halen Köşk'te imzada beklediğini anlattı. Bu konuşmada, 'Sezer bizi engelliyor' gibi bir ifadesi olmamıştır" dedi.


  • Özdemir: Yılmaz bile aday olsa yine kazanırım

    ANAP lideri Ali Talip Özdemir, Kongre tarihi olarak 14 Aralık'ı belirlediklerini söyledi. Tekrar aday olduğunu söyleyen Özdemir, isteyen herkesin karşısına aday çıkabileceğini, bundan sevinç duyacağını söyledi. Özdemir, "Kim istiyorsa, aday olsun. Demokratik bir seçim olacak. Aday çıkarsa memnun olurum. Kim iyi ise o kazansın. ANAP'a kim daha faydalı olacaksa o seçilsin. Buna Mesut Yılmaz da dahil" dedi. Yılmaz'ın geri gelmek istediği yolundaki söylentileri değerlendiren Özdemir, "Benim böyle bir bilgim yok. Ama istiyorsa o da aday olabilir. Benim bir çekincem yok. Ben ANAP'ın geleceği için uğraşıyorum" diye konuştu. Özdemir, 14 Aralık kongresinde kim aday olursa olsun kendisinin tekrar seçileceğini söyledi.


  • Mahkemenin gündemi yoğun

    Anayasa Mahkemesi, memur emeklilik yaşını 65'ten 61'e indiren ve kademeli emekliliği öngören yasanın yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemini bugün görüşecek. Anayasa Mahkemesi, yasanın yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemini karara bağlayacak. Anayasa Mahkemesi, Hükümetin motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören yasada yaptığı düzenlemede de, CHP'nin yaptığı iptal başvurusunu görüşecek. Mahkeme, hazineye ait taşınmazların satışı ile yabancı yatırımların özendirilmesine ilişkin yasaların kısmen iptali istemiyle açılan davalar ile Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin, zorunlu tasarrufların bir defada ödenmesini öngören kararına ilişkin ilk incelemeyi de yapacak.


  • DEHAP'tan Kanadoğlu için suç duyurusu

    DEHAP, emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında, "görevi ihmal ettiği ve kötüye kullandığı" gerekçesiyle Yargıtay'a suç duyurusunda bulundu. DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Osman Özçelik ve avukat İsmail Aslan, suç duyurusu dilekçesini, Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu'na verdiler. Özçelik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın siyasi parti sicillerini tutmakla görevli olduğunu belirterek, "DEHAP 1997 yılında kuruldu. Başsavcılık, o günden seçimlerin yapıldığı 3 Kasım'a kadar DEHAP'ın siciline ilişkin herhangi bir inceleme yapmadı. İnceleme yapsaydı, eksikliği partiye bildirir, biz de tamamlardık. DEHAP'a yapılanların tuzak olduğunu düşünüyoruz" dedi.


  • Eski milletvekili Uysal, trafik kurbanı

    Eski Çanakkale milletvekillerinden Ayhan Uysal (56), geçirdiği trafik kazasında öldü. 17 LY 018 plakalı otomobili ile Biga'dan Bandırma istikametine gitmekte olan Uysal, Gönen kavşağında aracının lastiğinin patlaması sonucu yoldan çıkarak ağaca çarptı. Hurda haline gelen araçtan cesedi çıkarılan Uysal'ın cenazesi, Bandırma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. ANAP'tan 17. ve 18. dönem Çanakkale Milletvekili seçilen Uysal, 3 Kasım seçimine bağımsız aday olarak katılmıştı. Evli ve 4 çocuk babası Uysal'ın cenazesi, bugün Çanakkale'nin Biga ilçesinde toprağa verilecek.


  • 30 yıldır bekleyen kararname var

    Hükümetlerin icrayı hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla çıkarttıkları Kanun Hükmünde Kararnameler, çoğu zaman yürürlüğe giremiyor ve yıllarca Meclis gündemini meşgul ediyor. TBMM'de görüşülmeyi bekleyen ve aralarında dönemin Başbakanı Ferit Melen'in 30 Aralık 1972 tarihli KHK'sının da yer aldığı tam 250 KHK bulunuyor. Yeni Anayasa değişikliği çalışmaları çerçevesinde bu konuya da bir çözüm aranıyor. Anayasa'nın konuyla ilgili 91. maddesine KHK'ların görüşülmesine süre sınırlaması getirilmesi planlanıyor.


  • Yüksel, yeniden CHP İzmir İl Başkanı oldu

    CHP İzmir İl Başkanlığı'na, Alaattin Yüksel yeniden seçildi. Kültürpark Atlas Pavyonu'nda yapılan kongrede çarşaf listeyle gidilen seçimlerde, İl Başkanı Alaattin Yüksel, eski İl Başkanı Selçuk Ayhan ve eski Gençlik Kolları Başkanı Ceyhan Kayhan aday oldular. Toplam 646 delegenin oy kullandığı seçimlerde 329 oy alan Alaattin Yüksel yeniden il başkanı oldu. Diğer adaylardan Selçuk Ayhan 253, Ceyhan Kayhan 8 oy alırken, 56 oy geçersiz sayıldı



    7 Ekim 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED