AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Herkes gibi konuşabilecek

 Yaklaşık iki yıl önce geçirdiği felç nedeniyle konuşamaz ve yürüyemez hale gelen duayen spiker Tuna Huş, yavaş yavaş iyileşiyor. Yardımsız yürüyebilen ünlü spiker, önümüzdeki yıllarda konuşabilecek de...

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU Haber spikerliğinin duayenlerinden Tuna Huş, en tanınan ve aranan seslerdendi. Yıllarca TRT'de spiker olarak çalıştı. Özel TV'lerde birçok haber programı sundu ve yüzlerce öğrenci yetiştirdi. İki yıl önce beyne giden damarlardan biri tıkanınca beyin kanaması geçirdi ve vücudunun sağ yarısına felç indi. Aylarca hastanede yattı, maddi imkansızlıklar sebebiyle fizik rehabilitasyon merkezindeki tedavisi yarım kaldı. Hayatını konuşarak kazanan ünlü spiker artık sadece iki harften oluşan "ba" hecesini söyleyebiliyordu. Kendisine en büyük desteği ise eşi Berrin Huş veriyordu. Ancak, o da işinden ayrılınca masrafları karşılayamaz olmuştu. Eşinin kimseler tarafından aranıp sorulmamasına daha fazla dayanamayan Berrin Huş, suskunluğunu bozmuş ve Tuna Huş'un unutulmasına sitem etmişti.

    Haberlerden sonra hayatları değişti

    Berrin Huş'un anlattıklarına ve Tuna Huş'un da "ba"larla, "evet"lerle karışık tastiklerine göre gazetelerde çıkan haberler sonrasında, Huş'ların hayatında değişiklikler olmuş. Başta Galatasaray kulübü olmak üzere, durumdan haberdar olanlar akın akın eve gelmeye başlamış: "Tuna'nın bu kadar ağır hasta olduğunu bilmeyen insanlar, bizimle bağlantı kurdular. Başta gururum kırılır gibi oldum. Çünkü, insanlardan bir şey istemek zor geldi bana. Bu konuda Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın sözünü unutmuyorum.

    Tuna hastanede yatarken çaresiz kaldığım bir anda bana ulaşmış ve 'Tuna benim kardeşimdir. Söylemezsen ben senin sıkıntını bilemem, söyleyeceksin' demişti. Sonraları düşündüğümde bu bana doğru geldi. O sıkıntılı günlerimde onun yardımını gördüm. Artık o günleri atlattık. Şu anda herkes arıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Maddi yönden sıkıntım vardı tabi. O da halloldu. Şu anda Tuna ve kızıma vakit ayırıyorum."

    VEDA GECESİNİ BEN YAPACAĞIM

    Tuna Huş olmasa da eşi Berrin Hanım TRT'ye kırgın. "TRT'ye yıllarını verdi. Onlardan bekleyebileceğimiz tek bir şey vardı. Tuna'yı belli bir süre kadroya alıp Emekli Sandığı'ndan emekli edilmesine yardımcı olabilirlerdi." Diğer yandan Tuna Huş için hâlâ bir veda gecesi düzenlenmemesine sitem ediyor Berrin Huş: "Öğrencilerinin çoğu ekranda. Tuna ilklerden kabul edilen bir insan. Onun için veda gecesi düzenlenebilirdi. Dünya Göz Hastanesi böyle bir şey yapacağını açıklamıştı. Sonra ses çıkmadı. Ancak kimse yapmasa da ben yapacağım." Berrin Hanım Tuna Huş'un iyiye gittiğini anlatıyor; "Emekli olup işten ayrıldıktan sonra Etiler'de bir yerde tedaviye başladık. Artık merdivenleri kendisi inip çıkabiliyor. Tuna azimli bir insan. Daha iyi olacak inşaallah." Eşi bunları söylerken Tuna Huş da gülerek yumruğunu kaldırıyor. Tuna Huş için konuşamaz dendiğini, ancak başaracağını anlatıyor Berrin Huş: "4-5 aydır konuşma terapilerine devam ediyoruz. Hiç kelime çıkaramıyordu. Şimdi ne söylerseniz tekrarlıyor. Bütün mesele onları cümle haline getirmekte."


    Çizgiler dünyayı kurtarıyor

    60'lı yılların çizgi film kahramanları Rock ve Bull Winkle'ın birden kendilerini gerçek hayatın içinde bulmalarını anlatan filmin konusu şöyle: Uzun yıllar boyunca animasyon dünyasının iki boyutlu ortamında sıkışıp kalan Pattsylvania'lı düşman casuslar Boris Badenov ile Natasha Fatale, sonunda gizli kodu çözmeyi başarıp hain Korkusuz Lider'in yönettiği gerçek dünyaya sıçramayı başarırlar. Rocky ve Bull Winkle dünyayı kurtarmaya hazırdırlar artık.

    Rocky ve Bull Winkle'nin Maceraları

    Orj. Adı: Rocky And Bull Winkle Yön: Des Mc Anuff Senaryo: Kenneth Lonergan Oyn: Robert De Niro, Rene Russo, Jason Alexander (2000 / Komedi-Macera)
    Trt 1 / 20.30

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212)654 96 70 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Resepsiyon krizi İskele Sancak'ta
    Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu İskele Sancak'ta bu hafta, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle vereceği resepsiyon için bastırdığı üç ayrı davetiye nedeniyle oluşan kriz masaya yatırılıyor. Programda "Neden üç ayrı davetiye?" sorusundan yola çıkarak, 'laik demokrasilerde kamusal alan' tartışması ele alınıyor. Uygulamayı doğru ve yanlış olarak değerlendirenlerin buluşacağı programda, AK Partili erkek milletvekillerine gönderilen davetiyelerin neden tek kişilik olduğu sorusundan yola çıkarak başörtüsü meselesini CHP Milletvekili Muharrem İnce, DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bayar ve gazeteci Nazlı Ilıcak tartışıyor.
    Kanal 7 / 23.30

    CHP'nin 'eğrileri, doğruları'
    Eğrisi Doğrusu'nda Taha Akyol CHP Kurultayı'nın hemen ardından CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş'i konuk ediyor. Derviş programda 'Kurultayın partiye yeni açılımlar getirip getirmeyeceği' ve 'Kemalizm ile Sosyal-Demokrasi'nin sentezinin yapılıp yapılamayacağı' gibi konuları anlatıyor.
    Cnn Türk / 23.05

    Rabia'nın başı yine dertte...
    Senaryosunu Ömer Lütfi Mete'nin yazdığı Rabia'da bu hafta, hapishaneden yeni çıkan Balaban'ı tekrar hapse göndermek için plan yapan Kaşar Seyfi, Rabia'ya ve İpek'e iftira atar. Bütün bunların üzerine Rabia'nın yeni eczanesinin açılışına çiçek gönderen Seyfi, Balaban'ı çıldırtır. Seyfi'yi Balaban'ın elinden Polis Müdürü ve Alican kurtarır.
    Kanal 7 / 20.30
    24 Ekim 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED