AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Bir 'rüya kenti' Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın ünlü isimlerinin katıldığı gecede MARAŞDER Başkanı, Bayazıt, Kahramanmaraş'ı "rüya kent" olarak niteledi.

Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği (MARAŞDER) düzenlediği bir geceyle İstanbul'da yaşayan Kahramanmaraşlıları biraraya getirdi. Radisson SAS Otel'deki gecede konuşan MARAŞDER Başkanı Erdem Bayazıt, Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel zenginlikleri açısından Anadolu'nun bir özeti olduğunu söyledi. Bayazıt, insanın ruhunu okşayan kültrel zenginlikleri, suyu, kekik kokan havası ve cana can katan yaylalarıyla Kahramanmaraş'ın bir rüya kenti olduğunu anlatarak, "Allah bu bölgeden hiçbir nimetini esirgememiş" dedi.

Yeni Fazıllar yetişmeli

TBMM Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Nevzat Pakdil, dayanışmanın önemine dikkat çekti ve yeni Necip Fazıllar yetiştirmenin herkesin görevi olduğunu söyledi. AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ali Sezal, Fatih Arıkan ile Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Mehmet Ali Bulut, eski Bakanlardan Mehmet Sağlam, Yazarlar Birliği Başkanı Nazif Öztürk, Özel Koza Kolleji Kurucu Başkanı Adem Koca, gazetemiz yazarı Ahmet Taşgetiren de katıldığı gecede Kahramanmaraş Kız Meslek Lisesi öğrencileri Bindallı kıyafetleri giyerek, yöreye has ürünleri tanıttı.

  • OKTAY MEHMET/İSTANBUL



  • 1 Haziran 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED