AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

D Ü N Y A
Baba Bush Bağdat'ta

ABD Başkanı George W. Bush'un babası eski ABD Başkanı George Bush'un Bağdat'ta olduğu iddia edildi. Pentagon, Irak'a özel danışmanlar gönderdi. Irak'ta birkaç gündür kayıp olan 2 ABD askeri ölü bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı George Bush'un Bağdat'a gizli bir ziyaret gerçekleştirmekte olduğu iddia edildi. İddialara göre, 1. Körfez Savaşı sırasında ABD Başkanı olan Baba Bush, ABD tarafından Irak'taki geçici yönetimin başına atanan Paul Bremer ve ekibine tavsiyelerde bulunmak üzere danışmanlarıyla birlikte Irak'ın başkenti Bağdat'a geldi. Bağdat'ta görev yapan Amerikan birliklerinin yerleştiği bölgede bulunan El Reşid Hoteli'nin içerisinde ve çevresinde dün yoğunlaşan olağanüstü güvenlik önlemlerinin de Baba Bush'un gelişiyle ilgili olduğu tahmin ediliyor.

ABD, Irak'a özel danışmanlar gönderdi

ABD Savunma Bakanlığı, Amerikan ve İngiliz askerlerine yönelik saldırıların tırmandığı ve istikrarsızlığın arttığı Irak'a, Clinton yönetiminde deneyim kazanmış özel uzmanlar grubu gönderdi. Söz konusu ekipte Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (CSIS), Dış İlişkiler Konseyi ile BM Vakfı'ndan 5 uzman bulunuyor. Amerikalı bir savunma yetkilisi, 5 kişilik ekibin Irak'ta 12 gün kalacağını ve Irak'ın yeniden inşası çabalarında ABD hükümetine gayri resmi danışmanlık yapacağını söyledi. Yetkili, ekibin ayrıca, Irak'taki Amerikalı sivil yönetici Paul Bremer'i ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'e rapor edeceğini bildirdi. Söz konusu ekipte Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (CSIS), Dış İlişkiler Konseyi ile BM Vakfı'ndan 5 uzman bulunuyor.

Irak'ta kayıp 2 ABD askeri ölü bulundu

Irak'ta geçen Çarşamba'dan bu yana kayıp olan 2 Amerikan askerinin ölü bulunduğu bildirildi. Üst düzey bir Amerikalı yetkili, 2 askerin cesetlerinin, başkent Bağdat'ın kuzeyinde bulunduğunu kaydetti. ABD birlikleri, Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyinde 2 Amerikan askerinin kaybolmasıyla ilgili olarak dün 3 Iraklı'yı gözaltına almıştı. Amerikalı askeri sözcü, gözaltına alınan Iraklılar'ın sorgulandığını kaydetmişti. Başkentin 40 kilometre güneyinde görev yapan ve geçen Çarşamba'dan bu yana haber alınamayan Amerikalı askerlerin kaçırıldığı tahmin ediliyordu. Bu arada, Bağdat'ta, önceki gece Amerikan askerlerinin konvoyuna düzenlenen saldırıda, 1 askerin öldürüldüğü, 4 askerin de yaralandığı bildirildi.



29 Haziran 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED