AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

K Ü L T Ü R
Gerilimin derisi

'Dövme' Robert Schwentke imzalı gerilim yüklü bir ilk film. Dövme koleksiyonu yapan bir seri katil ile iki dedektifin yaşadıklarını anlatan film, adını Se7en ve Kuzuların Sessizliği'nin yanına yazdırmayı başarıyor.

  • REMZİYE İNANIR
    Tattoo/Dövme, Robert Schwentke imzalı gerilim yüklü bir ilk film. Ve bir ilk filme göre hayli de başarılı bir yapım. David Fincher'in Se7en filmine benzetilen Dövme, tecrübeli ve acemi iki dedektifin zeki bir seri katilin peşine düşmesi gibi çok bildik bir temayı işliyor lakin, yönetmen konuyu öyle başarıyla ele alıyor ve gerilimi öyle eksiksiz aktarıyor ki Dövme; Se7en, Kuzuların Sessizliği gibi kült filmlerin yanına adının yazılmasını fazlasıyla hakediyor.

    Soğuk, kasvetli ve boğucu

    Gerilimin aktarımında soğuk ve kasvetli Berlin caddeleri, otoparklar, yer altı geçitleri başarıyla kullanılıyor. İç ve dış mekanlar da donuk, gri, puslu, iç boğan kadrajlar izleyiciyi gerilimin göbeğine çabucak çekiyor. Hikayenin inandırıcılığı ve sürükleyiciliği izleyicinin ilgisinin finale kadar canlı kalmasını sağlıyor. Genç yönetmen Robert Schwentke'nin yazıp yönettiği Fransız-Alman ortak yapımı filmin başrollerinde Alman oyuncular; Christian Redl, August Diehl, Joe Bausch ve Monika Bleibtreu oynuyor. Filmin bir de sürprizi var: İlknur Bahadır. 2002'de çekilen Dövme, aynı yıl Taormina, Edinburg, Espoo CinÈ, Atina, Umea festivallerine, San Sebastian Fantastik Film Festivali'ne ve Los Angeles'ta AFI'ye, 2003 yılında ise, Fantasporto, Brüksel Fantastik Film Festivali ve Mar del Plata Festivali'ne konuk oldu.

    Filmin konusu kısaca şöyle: Akademiden yeni mezun olan Mach, çılgın bir partide unuttuğu ceketi yüzünden yeni başlayan kariyerine veda etme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Partiye yapılan polis baskınında, ceketinin cebinde mutluluk hapları bulunmuştur. Ya dedektif Minks için cinayet masasında çalışacak, ya da parlak kariyerine veda edecektir. Minks'in planı ise Marc sayesinde 2 sene önce kaybolan kızı Marie'nin marjinal dünyasına ulaşmaktır. Ortak çalışmaları onları, tüm kurbanların derilerinden bir parçanın eksik olduğu seri cinayetlere götürür. Deliller, katilin kurbanlarının derilerini bir bisturi ile parçalara ayırdığını göstermektedir. Kısa bir süre sonra Marc ve Mink, kendilerini vahşet, kan ve saplantının girdabında bulacaklardır. Üstelik bu sadece bir başlangıçtır.

    TATTO / DÖVME

    Senaryo-Yönetmen: Robert Schwentke Oyuncular: Christian Redl, August Diehl, İlknur Bahadir, Joe Bausch

    VİZYONA GİREN DİĞER FİLMLER

    KARAYİP KORSANLARI: SİYAH İNCİNİN LANETİ
    Korsan ve hayalet filmlerine göndermelerle dolu eğlencelik bir film. Verbinski'nin yönettiği filmde Karayip Denizi'nin macera ve gizemine meftun, gözleri sürmeli korsanını Johnny Depp canlandırıyor. Filmde Valinin kızı Elizabeth, korsan Barbossa tarafından kaçırılıyor ve Korsan Jack Sparrow (J. Depp) hemen harekete geçiyor. Barbossa ve arkadaşlarının gücünü ayışığından alan bir lanetleri vardır ve kızı kurban etmek istemektedirler.

    Yönetmen: Gore Verbinski Oyuncular: Johny Depp, Ben Wilson, Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jonathan Pryce.

    SON PEYGAMBER
    Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatını, İslamiyetin doğuşunu ve ilk yıllarını anlatan Amerikan yapımı, uzun metrajlı bir animasyon filmi 'Hz. Muhammed: Son Peygamber'. Geçen yıl gösterime giren film Ramazan nedeniyle bir kez daha sinemalarda. Richard Rich'in yönettiği, 10 milyon dolara malolan filmin senaryosu El-Ezher'den onaylı.

    SEVİYOR, SEVMİYOR
    Resim öğrencisi genç bir kızın, evli ve yakında baba olacak bir doktora duyduğu aşkı anlatıyor 'Seviyor, Sevmiyor'. Filmde 'Amelie' Audrey Tautou başrol oynuyor. Öyküsü dikkate değer bir tarzda aktarılan filmde Samuel Le Bihan başarılı bir oyunculuk çıkarıyor, Audrey Tautou ise 'Amelie'yi fazla değiştirmeden AngÈlique yapmış gibi gözüküyor.

  •  
    YASAL İŞLEMLERE rağmen işgal sürüyor
    Beş Osmanlı padişahı ile kırkiki Osmanlı hanedan mensubunun bulunduğu, en büyük hanedan türbesi olan Hatice Turhan Sultan Türbesi ile ilgili yayınlanan 'Padişahlar türbesi işgal altında' başlıklı haberimiz yankı uyandırdı.
    Mistik sinema şehrin merkezinde
    Yıl boyunca yaptığı gösterimlerle beyaz perdenin usta işi yapımlarını sinemaseverle buluşturun Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi (TZT), yeni ayda salonlarında mistik sinemayı ağırlıyor. Derviş, Üçüncü Göz, Aşk Nöbeti ve Hayatın Tek Yolculuğu, Kasım ayı boyunca birer hafta gösterime giriyor. İtalya-Türkiye ortak yapımı Derviş, Matrix'in Nue'su Keanu Reevers'li ABD yapımı Üçüncü Göz, İran'ın yetiştirdiği büyük ustalardan Mohsen Malbalbaf'tan Aşk Nöbeti ve Yunanistan'dan Hayatın Tek Yolculuğu, Pazartesi hariç her gün 14.00 ve 19.30'da iki seans halinde sinemaseverle buluşacak. Filmlerin bilet fiyatları da son derece uygun: Tam 1.5, öğrenci 1 milyon lira. BİLGİ TEL: 0212 293 12 70
    - TÜYAP GÜNLÜĞÜ -
  • 20 Yıl Sonra Yılmaz Güney söyleşisi saat: 14.00, Recep Yazıcıoğlu'nu Anmak söyleşi saat:14.30, Alev Alatlı konferansı saat:14.30, Kent Kültürü ve İstanbul paneli saat:14.30'da Tüyap salonlarında yapılacak.
  • Dr. Michaela Mihriban Özesel ve Senai Demirci Kaknüs, Aydın Çetiner 13:00'te Selis, Özcan Ünlü, Birol Vuran, Fikri Türkel, Ercan Kaşıkçı Hayat Yayınları standında okurlar buluşup kitaplarını imzalıyor.
  • 1 Kasım 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED