AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

R A M A Z A N
'İLK CUMA' GÜZELLİĞİ

Ramazan'ın ilk Cuma'sında İslam ülkelerindeki milyonlarca Müslüman camilere akın etti. Eller, huzur, kardeşlik ve özgürlük için duaya kalktı.

Ramazan ayının ilk cuma günü, İslam dünyasında büyük coşku yaşandı. İstanbullular, Cuma namazı kılmak için başta Eyüp Sultan ve Sultanahmet olmak üzere bütün camilere akın ederken, bütün yurtta cami ve türbeler doldu taştı.

İslam dünyasının her köşesinde de aynı heyecan yaşandı. Filistin, Azerbeycan, Hindistan gibi islam ülkelerinde de camileri dolduran Müslümanlar, namazlarını kılarak tüm insanlık için Allah'a dua ettiler.

İstanbul'un çeşitli bölgelerinden ve çevre illerden gelen binlerce insan Hz. Halid bin Zeyd Ebu Eyyube'l Ensari Hazretleri'nin mekanında okunan dualara katıldı.

Hırka-i şerif dualarla açıldı

Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza edilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v), Veysel Karani Hazretleri'ne hediye ettiği Hırka-i Şerif, dualar eşliğinde ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif Camii'ndeki törene İstanbul Müftüsü İlyas Serenli, Fatih Belediye Başkanı Eşref Albayrak, Fatih Müftüsü Fahri Sağlık'ın yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılışında Haseki Sultan Cami İmamı Mustafa Yıldırım, Kur'ân-ı Kerim okudu. Törende yapılan konuşmaların ardından Fatih Müftülüğü İlahi Grubu, ilahiler okudu.

  • AYŞE OLGUN

    BİR AYET BİR HADİS
    Ramazan ayı, insanlara yol gösteren, hidayetin ve doğruyla eğriyi birbirinden ayırıp açıklayan bir rehber olan Kur'an'ın indirildiği aydır. Bakara/185 Kim, yalan sözleri ve kötü davranışları terketmezse, Allah'ın onun yeme ve içmesini terk etmesine ihtiyacı yoktur. Buhari


    Karbonhidratlı gıdalar iştah açıyor

    İftar vaktinde tüketilen yoğun karbonhidrat içerikli gıdaların, iştah açmada önemli rol oynayan insülin hormonunun salgılanmasını tetiklediği bildirildi. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülcan Kısakol, ramazan ayında yanlış beslenme alışkanlığına bağlı olarak kendine hakim olamayan kişilerin sağlıklarını kaybedebileceklerini belirtti. Kısakol, özellikle iftarda kendisine hakim olamayarak çok fazla yemek yiyen kişilerin, karbonhidratlı yiyecekler tükettiğinde iştahlarının daha fazla açıldığını dile getirdi.

  •  
    FIKIH KÖŞESİ
    Hamdi Döndüren Orucun fidyesi

    Ramazan Seyahatleri
    Esnaf Nizamnamesi'nden

    KISSADAN HİSSE
    Allah için sevmek
    Ebu Hureyre (r.a.), Peygamber aleyhisselamın şöyle buyurduğunu anlatıyor:
    Bir adam başka bir beldede bulunan bir arkadaşını ziyaret etmek maksadıyla yola çıkmıştı. Allahu Teala adamın yolunda bir melek vazifelendirip bekletti.
    Adam, o melekle karşılaşınca melek kendisine:
    -Nereye gidiyorsun? diye sordu.
    Adam:
    -Şu beldede bir din kardeşim var, onu ziyaret için gidiyorum diye cevap verdi.
    Melek:
    -Onunla alakalı yapacağın bir vazife mi var? diye sordu.
    Adam:
    -Hayır öyle bir şey yok, Allah için kendisini sevmemden başka bir işim yok, dedi.
    Bunun üzerine o melek:
    -Ben senin o din kardeşini Allah için sevdiğin gibi, Allah'ın da seni sevdiğini sana bildirmek üzere vazifelendirilirken, Allah'ın elçisiyim dedi.

    Üç dinin temsilcisi iftarda buluştu
    Üç semavi dinin mensupları Kuruceşme Mavi Yeşil Restaurant'ta düzenlenen iftarda biraraya geldi.
    1 Kasım 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    İMSAKİYE

    Bir Kumanya da sen Bağışla
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED