AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Oyuncu için her yer sahne

Kınalı Kar ile Serseri adlı diziler ve televizyonlarda dönen iki ayrı reklamla ekranların tanınmış siması haline gelen Mahir İpek, "Oyuncu için sahne, perde veya ekran ayırımı olmaz" diyor.

Birbirleriyle rekabet eden 6 ulusal kanalda; ağa dizilerinden, mahalle dizilerine, gençlik dizilerinden aile komedilerine 40'ın üzerinde dizi gösterimde. Televizyonlarda yaşanan bu dizi hareketliliği doğal olarak oyunculuk sektörünü de hareketlendirdi. Tiyatro ve sinemadaki olumsuz koşullar konservatuarlı sinema ve tiyatro oyuncularının neredeyse hepsini dizilere yönlendirdi. Özellikle yeni nesil oyuncular için hem kendilerini gösterme hem de kazanç kapısı olması hasebiyle diziler oldukça önem kazandı. Bu nedenle artık konservatuardan mezun olan yeni oyuncular soluğu dizilerde alır oldu. Kanal D'de yayınlanan 'Kınalı Kar' ve 'Serseri' adlı dizilerde oynayan, televizyonlarda dönen iki ayrı reklamda bitirim tiplemesiyle dikkat çeken Mahir İpek de bu oyunculardan biri.

'TELEVİZYONDA OYUNCULUK OLUR'

Ankara Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Mahir İpek, bir süre Ankara Sanat Tiyatrosu'nda çalışmış. Ancak, Türkiye'de sadece tiyatroyla yaşamanın mümkün olmadığını görünce, 2 yıl önce bu işin merkezi olan İstanbul'a gelmiş ve televizyona iş yapmaya başlamış. "Bir şekilde hayatımızı devam ettirmemiz gerekiyor" diyen oyuncu, bu arada mesleğini de ciddi bir şekilde icra ettiğini söylüyor. "Televizyonda oyunculuk olmaz" fikrine katılmıyor çünkü. Televizyonda olmakla işin sadece mecrasının değiştiğini kaydederek şöyle devam ediyor: "Oyunculuk her yerde oyunculuktur. Sonuçta bir karakteri canlandırır, oynarsınız. Ha kameranın önünde oynamış, ha sahnede, ha ekranda oynamışsınız. Bence bir farkı yok." Televizyonlardaki dizi hareketliliğinin tiyatro için de önemli bir gelişme olduğu görüşünde Mahir İpek. Ona göre, yapılan iş bir şekilde tiyatroya yansıyor.

'BENZERİM AMA ÖYKÜNMEM'

Hem tip olarak hem de üslup olarak Yılmaz Erdoğan'ı andıran İpek, böyle bir benzerliğin farkında olduğunu söylüyor. Hatta, Yılmaz Erdoğan'ın da bunun farkında olduğunu şöyle anlatıyor: "Yılmaz Erdoğan ile birbirimizi benzetiyoruz. Geçenlerde Bursa'ya gelmişler. Biz de Kınalı Kar'ın çekimindeydik. Beni görünce 'Ooo benzeyenim de buradaymış' dedi. Tip olarak benzeştiklerini ancak oyunculuk anlamında Erdoğan'a bir öykünmesinin olmadığını vurguluyor Mahir İpek ve ekliyor: "Yılmaz Erdoğan iyi bir oyuncu, iyi bir tiyatro adamı, iyi bir yazar ama ben Mahir İpek'im ve farklıyım."

Ömer'le Sibel ayrılıyor

Mahir İpek'in, 'Cemo' karakterini canlandırdığı 'Serseri' adlı dizinin bu haftaki bölümünde, Ömer ile Sibel ayrılıyor. Bülent, Sibel'in sayesinde kendine gelmiştir. Ömer, Sibel'i Bülent'in başında görünce evinde odasına kapanır ve kimseyle konuşmaz. Sibel hem Ömer'i unutmak hem de Bülent'ten kurtulmak için ailesinin yanından ayrılıp, ayrı bir eve taşınmaya karar verir. Ömer, Cemo ve 'Cap Cup' Cafer'le birlikte yeni işler yapıp çok para kazanmaya karar verir. Diğer yandan, Şahin'in peşindeki adamlar Saliha'yı hırpalayıp Şahin'in yeni adresini öğrenmeye çalışırlar. Kemal, evlenme teklifinin kabul edilmesinin Ömer'in eve dönüşüne bağlı olduğunu bildiği için onun dönüşünü dört gözle beklemektedir. Bülent'in adamları Sibel'in yeni adresini aramaktadır. Bu arada doktor, Şahin'e çok riskli de olsa Maral'ın gözlerinin açılabileceğini, ancak çok para gerektiğini söyler. Ömer çok para kazanır ve bir sürü hediye ile geri döner. Zehra, Kemal'in evlenme teklif ettiğini çocuklarına söyler.
Kanal D / 21.20


Ramazan Günlüğü

İFTAR SAATİ
İbrahim Sadri'nin sunduğu İftar Saati'nin bugünkü konukları; yurt dışında Türkiye'yi başarıyla temsil eden Zuhal Mansfield ve hoş sohbetiyle Ali Rıza Temel.
Kanal 7 / 16.00

TAN'LA RAMAZAN
Erkan Tan'la Ramazan programının konukları; En Son Babalar Duyar adlı dizinin başarılı oyuncuları Ayşegül Atik ve Ali Erkazan.
Tv 8 / 16.45

SAHUR ÖZEL
Ramazan çadırında yenilen sahur yemeğine, sohbete bu gece Mehmet Dumlu konuk oluyor. Dumlu bilgilerini izleyenlerle paylaşıyor.
Kanal7 / 03.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212)654 96 70 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Nazar Değmesin'den türkü şöleni
Sümer Ezgü'yle Nazar Değmesin'in bugünkü konukları Bedri Ayseli, Nuray Hafiftaş ve Mustafa Açıkses. Ezgü ve Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Bedri Ayseli ile genç seslerinden Nuray Hafiftaş, yerel motiflerle bezenmiş ezgilerle, Ege'den Anadolu'ya ve yurdun dört bucağına izleyenleri adım adım gezdirecek.
Kanal 7 / 21.55

Dünyanın en sivri reklamları
Birbirinden komik reklamlar ve Gülse Birsel'in mizah hikayeleri, izleyiciyi eğlence ve kahkahaya davet ediyor. Bu gece izleyiciyle buluşacak G.A.G.'ların bazıları şunlar: Uçanları, kaçanları, uyuyanlarıyla sinekler. Fotoğrafcılık ve paparazzilik ikilemi. İyi araba kriterleri.
Atv / 22.50

Perihan Abla'nın yazarı vefat etti
Öykü ve oyun yazarı Fuat Örer, vefat etti. Örer'in cenazesi, önceki gün Büyükdere Camii'nde kılınan cuma namazının ardından Kireçburnu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Profesyonel yazı hayatı üniversite yıllarında başlayan Örer, TV'de de pek çok sevilen dizinin senaristliğini yaptı. Perihan Abla, Bizimkiler, İnsanlık Hali, Yazlıkçılar, Müzikhol, Sihirli Ceket, Saygılar Bizden, Komşu Komşu, Oğlum Adam Olacak, Koltuk Sevdası ve Hayat A.Ş adlı TV dizilerinin metin yazarlığını yapan Örer'in , Dosyalar, Menopoz veya Kırk Yılda Bir Rahmaninof ve Oğlum Adam Olacak adlı tiyatro oyunları da var.
Ekranda kovalamaca turları başlıyor
CNBC-e, çocukların ilgiyle takip ettiği çizgi Heidi, Vikinkler ve Nickelodeon'un çizgi dizileriden sonra şimdi de "Tweety" ile "Snoopy"yi ekrana getiriyor. Kedi Sylvester'ın ezeli hedefi, küçük sarı kanarya Tweety, cumartesi ve pazar günleri 11.00'de kovalamaca turlarına başlıyor. Sevimli küçük köpek Snoopy ise, cumartesi 11.30, çarşamba günleri de 19.00'da köpek evinde düşler kurmaya başlıyor.
1 Kasım 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED