AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Öztürk, 'sömürüldüm' dedi ve Baykal'a isyan etti

CHP kurultayında "il başkanları istemiyor" gerekçesiyle Baykal tarafından Parti Meclisi listesine alınmayan İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk, "oyuna geldim, sömürüldüm" dedi.

CHP Kurultayı'nda Genel Başkan Deniz Baykal tarafından Parti Meclisi listesine alınmayan İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk, "Aldatıldım, oyuna geldim, sömürüldüm ve işimin bittiği kanısına varıldığı için kızağa alındım" diyerek istifa sinyali verdi.

Yaşar Nuri Öztürk, Star gazetesindeki köşesinde "CHP'de konuşmak farz oldu" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, 3 Kasım seçimlerinde CHP'ye en az yüzde 5 oy kazandırdığını ileri sürdü. Öztürk, yazısında Baykal'a ve parti yönetimine ağır eleştirilerde bulunarak, "İşte bir Baykal klasiği... O anda her şey anlaşılmış, taşlar yerine oturmuş, Anadolu evladı gönüldaşlarımın daha ilk günden kulağıma üfledikleri aynen çıkmıştı. Kısacası aldatılmıştım. O kadar da değil, bir de alaya alınmıştım" dedi.

'İşim bitti, attılar'

"Aldatıldığını, oyuna geldiğini, sömürüldüğünü ve işinin bittiği kanısına varıldığı için kızağa alındığını" yazan Öztürk, CHP'nin iktidar olamamasını da ilahi adalet olarak niteleyerek, "Allah adildir, vaadinde sadıktır. Demek ki Cenabı Hak, Baykal ve siyaset ekibinin kalplerine bakmış, iktidarda olmalarını uygun görmemiş; bir küçük bahane ile tabloyu çok başka bir şekle dönüştürmüş" ifadesini kullandı.

"Benden rahatsız olduklarını çıtlatsalardı, giderdim" diyen Öztürk, "İl başkanları benden ne kadar rahatsızmış. Bunu bana değil açıkça söylemek, şöyle bir çıtlatsaydılar, ben bu partiden çoktan çekip gitmiştim" dedi.

CHP, yönetimini yarın belirleyecek

CHP'nin 23-24 Ekim tarihlerinde yapılan 30. Olağan Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi yarın ilk toplantısını yaparak, Genel Sekreter ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerini belirleyecek. Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında yarın önce Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Parti Meclisi üyeleri daha sonra CHP Genel Merkezi'nde biraraya gelecek. Toplantıda öncelikle 20 üyeden oluşan MYK için seçim yapılacak. Parti Meclisi, daha sonra MYK üyeleri arasından yine gizli oyla Genel Sekreter ve Genel Saymanı belirleyecek. Her iki göreve seçilebilmek için de PM üyelerinin salt çoğunluğunun oyunu almak gerekiyor. PM'ye seçilen İstanbul milletvekili Kemal Derviş'in önce MYK üyeliğine, sonra da Genel Başkan Yardımcılığına getirileceği belirtiliyor. Genel Sekreter Önder Sav'ın da, teşkilat tarafından istenmemesine rağmen Baykal tarafından görevde tutulacağı belirtildi.

CHP, üyelerini komisyondan çekti

CHP, TBMM Yurtdışında Yaşayan Vatandaşların Sorunlarını Araştırma Komisyonu'ndan çekildi. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Komisyon'un, yapacağı dış gezilerdeki görüşme listesinde, bazı ülkelerin terör örgütü listelerinde yer alan radikal dinci örgütlerinin de bulunduğunu belirterek, "Görüşme listesinden bu örgütler çıkarılana kadar ve yapılacak toplantılar elçilik denetimine alınmadığı sürece CHP'li üyeler bu komisyonunun toplantılarına katılmayacaklardır" dedi. Koç, komisyonun çalışmaları nedeniyle dün yurtdışına giden CHP'li komisyon üyesinin de Türkiye'ye döneceğini bildirdi.



1 Kasım 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED